Hobie Cat

Lær at sejle på højskole

Faget Hobie Cat på Idrætshøjskolen Sønderborg er fart, action og saltvand i håret – når det blæser. Når vejret er mere mildt, kan du efter et par ture på vandet have overskud til at nyde naturen, sejle efter marsvin og hyggesnakke med dine venner. Du lærer alt det basale og det sikkerhedsmæssige, som skal til for at kunne sejle for sejl. Du behøver ikke at have sejlet før, og når du har opnået tilstrækkelige kompetencer og har fået lidt rutine, kan du blive frisejler. Det betyder, at du kan tage båden på vandet i fritiden. Vi starter fra idrætshøjskolens egen strand, og vi har 5 Hobies, så du og dit crew kan følges med andre – eller slå dem i kapsejlads!

Katamaransejlads i Hobie Cat

Hobie Cat er en model af sejlbåde, der skiller sig ud med sit unikke katamaran-design, der består af to skrog forbundet med en ramme og en bred netplatform. Dette design muliggør hurtig acceleration på vandet og giver enestående stabilitet, men når man presser den, så øges risikoen for kæntring. Dens minimale dybgang tillader sejlads i lavt vand, så vi kan faktisk sejle ud direkte fra højskolens strand. Hobie Cats er kendt for deres fart og adræthed på vandet, hvilket gør dem populære blandt både erfarne sejlere og nybegyndere. Deres tilpasningsmuligheder og tilbehør gør dem velegnede til alt fra afslappet hyggesejlads til konkurrencepræget sejlads.

Søfartsstyrelsens duelighedsbevis

Kombiner den praktiske sejlads i faget med interessefaget navigation, hvor du får undervisning rettet mod at bestå den teoretiske prøve, som hører til duelighedsbeviset i sejlads. Du bliver undervist i at navigere via søkort, så du kan finde vej, når du er ude på havet. Du lærer om sikkerhed til søs, regler for færdsel, lanterneføring og meget mere. Du kan sagtens vælge navigation uden at vælge et sejladsfag. Hvis du tager Hobie Cat-sejlads som idrætsfag, eller Sejlads, som specialeidrætsfag, kan du kombinere med navigation og på den måde få hele søfartsstyrelsens duelighedsbevis.

Sabbatår: Lær at sejle inden…

Drømmer du om at bruge et sabbatår som gast på en sejlbåd i Caribien eller Fransk Polynesien? Tag først et ophold på højskole, hvor du får de grundlæggende færdigheder, så du kan sejle en sejlbåd og indgå på lige vilkår med andre erfarne sejlere. Udover Hobie Cat-faget, kan du også vælge faget Sejlads, hvor du kan udvikle din sejlkundskaber yderligere. Du har også mulighed for at tage dykkerkursus eller lære at kitesurfe, som kun gør oplevelsen endnu bedre, hvis du skal afsted på en jordomsejling.

Rasmus Brohave sejler Hobie Cat
på Idrætshøjskolen Sønderborg

Youtuber Rasmus Brohave var på vandet i en af Idrætshøjskolens Hobie Cat katamaraner, da han i serien: Hvad kan jeg blive?  besøgte IHS for en dag. Brohave har tidligere krydset atlanterhavet, men måtte i afsnittet indrømme, at det kræver noget lidt andet at sejle katamaran. Se hele afsnittet, hvor han også deltager i fællesdans og udfordrer sig selv i højderne i højskolens klatrepark.

Hvornår?

Hobie Cat er et idætsfag og kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/