Dykkercertifikat

Dykkercertifikat på højskole

Overvejer du, om du skal tage et dykkerkursus for at få et dykkercertifikat? På Idrætshøjskolen Sønderborg kan du som elev vælge at deltage i et dykkerkursus og derved opnå et dykkercertifikat.

Vi har her på højskolen i  mange år samarbejdet med dykkerfirmaet Kingfish. Nogle af vores undervisere er uddannet dykkerinstruktører og sørger for planlægning af kurset. Kingfish gennemfører selve dykkerkurset. Vi bruger vores egen svømmehal og klasseværelser og kører højest en time væk for at komme i det åbne hav, når vi  skal lave dykkerøvelser på dybere vand.

Som en af Danmarks førende idrætshøjskoler er vi glade for at kunne tilbyde vores elever, at de kan lære at dykke og få et dykkercertifikat. For at du kan få et dykkercertifikat her på højskolen, skal der dog være fire eller flere tilmeldte, da det ellers ikke er muligt for os at eksekvere kurset, som giver dig et dykkercertifikat.

Lær at dykke! Få den bedste uddannelse i dykning

Et open water dykkercertifikat gør dig i stand til dykke ned til 18 meter i åbent vand og har hos os en pris på ca. 3.000 kr. Prisen afhænger af, hvor mange elever der tilmelder sig kurset, da vi kan få lidt grupperabat, når vi er mange. Læs om indholdet på kurset længere nede på siden.

Har du allerede et PADI Open Water Certifikat, kan du udvide med PADI Advanced Open Water. Læs mere om dette dykkercertifikat længere nede på siden.

Som ‘Open Water Diver’ kan dykke på rejserne med IHS

På vores rejser til Kreta og Tanzania/Zanzibar, har du mulighed for at bruge dine nye kompetencer i udlandet. De fleste nyudklækkede dykkere fra IHS, vil gerne prøve kræfter med at dykke, når vi tager til udlandet. Det er en god måde at tage de første skridt sammen med andre fra IHS, som lige har gennemført kurset.

På Kreta har vi ofte haft mulighed for at dykke i store smukke grotteagtige undervandsbjerge, hvor lyset er helt eventyrligt. Det lokale dykkercenter hjælper os med at finde det perfekte sted at dykke, hvor der tages hensyn til erfaring og dagens vejrforhold.

På Zanzibar dykker vi i den maritime nationalpark ved Mnemba Atoll for at kigge på skildpadder, delfiner og forskellige variationer af de smukke koraller. Et utroligt smukt og spændende sted at dykke, der hører til på enhver bucketliste, når du først har taget dit dykkercertifikat.

Ønsker du mere information om pris m.m. på de forskellige rejser, er du velkommen til at kontakte os, men typisk vil du som elev blive præsenteret for, hvilke dyk man har mulighed for at deltage i, og hvad det koster, når vi nærmer os afgang, eller når vi står ved dykkercenteret.

Ønsker du mere information om pris m.m. er du velkommen til at kontakte os.

PADI Open water dykkerkursus

På Idrætshøjskolen Sønderborg tilbyder vi PADI dykkercertifikater, der giver dig de færdigheder og den viden, du har brug for til at dykke sikkert og effektivt.

PADI står for Professional Association of Diving Instructors. Det er en international organisation dedikeret til undervisning, certificering og til at fremme dykkeruddannelser i hele verden. PADI er en af de største organisationer inden for dykning og tilbyder et bredt udvalg af dykkerkurser, lige fra begynderkurser til avancerede dykkeruddannelser og særlige kurser til dykning. De udsteder også dykkercertifikater, som anerkendes globalt, og de har et stort netværk af tilknyttede dykkerskoler og dykkecentre over hele verden.

Et PADI Open Water kursus består af 3 faser:

Teoretisk undervisning: Består af 5 moduler og en eksamen. Kurset foregår i en af højskolens klasseværelser, og der er en forventning til, at man har læst kursus-materialet inden kurset starter.

Confined Water (svømmehal) dyk: Består af 5 sammenhængende moduler i højskolens egen svømmehal, hvor man kan dykke ned i 4 meters dybde. Her får du mulighed for at anvende teorien i praksis, få lidt vandtilvænning i dykkerudstyret og afprøve dykning for første gang.

Open Water havdyk: Består af flere moduler i farvandene omkring Sønderborg. Her vil du foretage flere åbent vand dyk under instruktørens supervision. Disse dyk bliver udført i havet, da formålet er at anvende de færdigheder, du har lært, til at dykke i en realistisk situation.

Teoretisk undervisning, Svømmehal og havdyk foregår over to weekender. Du kan låne alt det udstyr du har brug for til dykkerkurset.

Hvorfor lære at dykke med PADI?

På IHS udstedes open water kurset af PADI (Professional Association of Diving Instructors), som må betegnes som det største anerkendte dykkercertificeringsbureau i verden. De sikre en høj standard, som åbner op for en verden af muligheder for dykkere.

Med dit PADI-kursus og dykkercertificering kan du dykke hvor som helst i verden, leje udstyr og er ofte en forudsætning, hvis du skal have lov til at dykke eller deltage i dykkerkurser, hvor du er dækket af forsikring. Alternativt kan man lære at dykke og tage et dykkercertifikat med Scuba School International, men dem har IHS ikke et samarbejde med i øjeblikket.

Hvorfor tage dit open water dykkerkursus i Danmark?

Lær at dykke og tag dit dykkercertificat i Danmark! Selvom et Padi open water diver kursus lære dig at dykke efter de samme principper i hele verden, er der nogle fordele ved at tage det første skridt i Danmark.

Selvom det lyder fristende at tage sit kursus i udlandet i varmere vand og god sigt, bliver du bedre rustet til at dykke under vanskelige betingelser, så du har mere overskud til at nyde oplevelsen, når du dykker i udlandet på de klassiske dykkerdestinationer, hvor du bedre kan udnytte den kostbare ferietid.

  • Tag dit dykkercertifikat sammen med dine gode venner fra højskolen
  • Et dykkerkursus i Danmark er generelt af højeste kvalitet.
  • Lær at dykke med en dansktalende instruktør. Undgå misforståelser.
  • Udstyret i Danmark er typisk af højeste kvalitet.
  • Få erfaring med at dykke i strøm
  • Få erfaring med at dykke i begrænset sigt
  • Få erfaring med at dykke i koldere vand

Advanced Open water diver

Når du er færdig med at tage dit dykkercertifikat, har fået praktisk erfaring som dykker i åbent vand og har fundet sig til rette under havets overflade, kan det friste at komme ned på større dybder og tage flere videregående kurser. Næste trin er et Advanced open water diver-kursus, hvor du dykker ned på 30 meters dybde, og dermed tager et dykkercertifikat på næste niveau i rækken.

Formålet med disse kurser er at udfordre alle dykkere, så de får mulighed for at få nye oplevelser og udforske forskellige aspekter af dykning. F.eks at udforske spændende vrag, natdyk og fotografering under ledelse af en kvalificeret instruktør.

Advanced Open Water-dykkerkurser, inkluderer:

Dybde dykning

Navigation

Natdykning

Dybdevariation

Valgfrie eventyrdyk

Dykkerudstyr

Tag dit dykkercertifikat uden at skulle leje dykkerudstyr i et dykkercenter. Som nybegynder er man næppe parat til at købe det hele fra starten og nøjes med at leje, som man kan i de fleste dykkercentre, når man er på ferie. Imens du tager dit certifikat, låner du alt det dykkerudstyr, som du har brug for – fra snorkel til flaske og alt derimellem. Dog tilbydes der ikke tørdragt, da det kræver specialkurser, som ikke er en del af det almindelige program, når du bliver certificeret dykker.

Fysiske krav til at tage dykkercertifikat

Det kræver almindeligt godt helbred og en fornuftig form at deltage i dykkerkurser og dykkerture, for at dykningen kan foregå på sikker vis. Under kurset vil man skulle træde vande og lave en masse dyk, men man behøver næppe ekstra træning, når man går på idrætshøjskole.

Se vores Linjer og kurser

Ski og snowboardlinjen

Dykkerkursus

Hvornår?

Dykkerkurset kan vælges på efterårsopholdet

Pris?

PADI Open Water
Kursus og certifikat
ca. kr. 3.000,-

PADI Advanced Open Water
Kursus og certifikat
ca. kr. 2.800,-

Prisen afhænger dog af hvor mange der tilmelder sig.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/