Kitesurf og Watersports

En central del af faget er vores kitesurfkursus.

Drømmer du om at surfe i høj fart på vandet, kun med hjælp fra en stor kite og vindens kræfter? Eller er du betaget af en tur på blikstille hav på et stand-up-paddel surfboard (SUP)? Så er faget Kitesurf og Watersports lige noget for dig.

Et kitesurfing kursus er en enestående og ideel mulighed for dig, som kitesurfe. Prøv kitesurf og bliv bidt af en enormt fed sportsgren. 

Fantatiske muligheder for windsurf og kite.

På Idrætshøjskolen Sønderborg er mulighederne for kitesurf helt geniale – vi bor nemlig lige ned til vandet, og derfor er det en mulighed at kitesurf hver dag. – hvis vejret tillader det. Vi er betaget af dyrke vandsport – og vi er særligt glade for kitesurf. For os er vandsport mange forskellige ting, men kitesurf er vi passioneret om, betaget af og dygtige til. 

På vores kitesurf kursus lærer du kitesurf helt fra bunden – og vi tager gerne andre steder hen for at få de helt optimale forhold. Derfor tager vi afsted på to forlængede weekender til Bork Havn ved Ringkøbing Fjord, hvor der er fantastiske forhold til at tage på kitesurf kursus. 

Vi har det optimale hold med bestående af tidligere elever og nuværende undervisere. Der vil på vores kitesurfing kursus altid højst være to elever til en instruktør, og sådan vælger vi at gøre det for at du får mest muligt ud af dit kitesurf kursus. – sidst men ikke mindst medbringer vi en vandscooter som sikkerhedsfaretøj. I ugerne op til vi tager på kitesurf kursus, bruger vi timerne hjemme på højskolen på wakeboardture i kabelpark, flyvning med trainerkite og kiteteori.

Andre vandsportsgrene

Udover kitesurfkurset kommer du til at kaste dig ud i alverdens vandsportsgrene og udøve dem fra alle mulige forskellige vinkler. Det kan blandt andet være: Standup Paddel – touring, race, core- og balancetræning, yoga. Det kan være Wakeboarding i kabelpark i Tyskland. Det kan være bølgesurf, hvor der er dagstur til vesterhavet og bølgesurg på Kreta. Det kan være Windsurfing med teknik, vindforståelse og sejlads. Det kan være havsvømning med teknik, navigation & vandtilvænning. Det kan være snorkling  med fokus på dykketeknik, vandtilvænning og dyreliv. Det kan være kystlivredning med fokus på paddel på boards, redning på board og bjærgning teknikker. 

Surf og vandsport handler om at få fede oplevelser sammen og at dyrke fællesskabet. Det er mere end bare en sport – det er en livsstil! 

Som sagt er kitesurf vores hjerte meget nært, så er du på udkig efter kitesurfing i Danmark, så kan du kommer til Idrætshøjskolen i Sønderborg, hvor vi dig mulighed for at prøve kræfter

OBS:
Prisen for at deltage i faget og deltage på kitesurfkurset er kr. 4.500,-.
For at deltage i faget kræver det, at man kan svømme minimum 300 meter uden pause.
Du skal desuden påregne ca. kr. 1.500,- til våddragt og neoprensko hvis du ikke har det i forvejen. Det kan købes gennem vores samarbejdspartnere.

 

Hvornår?

Kitesurf og Watersports kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.

Få et indblik i faget

Spørgsmål?

Kontakt vores underviser Søren Eskildsen på soren@ihs.dk for mere info om kitesurfkurset