Kite- og Watersport

Vi tilbyder windsurfing og kitesurfing

Drømmer du om at surfe i høj fart hen over vandet, med hjælp fra en stor kite og vindens kræfter? Eller har du mere lyst til en tur på det blikstille hav på et stand-up-paddelboard (SUP)? Så er faget Kite- og Watersport måske lige noget for dig.

På Idrætshøjskolen Sønderborg er mulighederne for kitesurfing helt geniale – Vi bor nemlig lige ned til vandet, og derfor er der mulighed for at kitesurfe de fleste af ugens dage. – Hvis altså vejret tillader det. 

På IHS er vi begejstrede for at dyrke vandsport i det hele taget. For os indebærer vandsport mange forskellige vandsportsgrene, og kitesurfing er en af dem som vi er dygtige til. 

En stor del af faget er vores kitesurf kursus

Et kitesurf kursus er en enestående og ideel mulighed for dig, som har lyst til at lære at kitesurfe eller at tillærer dig ny viden i den for kitesurfing. På kurset lærer du kitesurf helt fra bunden.

Vi har sat det optimale hold, bestående af tidligere elever og nuværende undervisere. Der vil på vores kitesurfing kursus altid være højst to elever til en instruktør. Vi vælger at gøre det sådan, for at du får mest muligt ud af dit kursus. – Sidst men ikke mindst medbringer vi en vandscooter som er vores sikkerhedsfartøj. I ugerne op til at vi tager afsted på kitesurf kursus, bruger vi timerne på wakeboardture i kabelpark, flyvning med trainerkite og kiteteori.

Flere vandsportsgrene under vores tag

Udover kitesurf kan du til at kaste dig ud i mange andre vandsportsgrene. På Idrætshøjskolen Sønderborg tilbyder vi blandt andet standup Paddel og touring og race.

Det er også muligt at tage med på Wakeboard tur til en kabelpark i Tyskland. Der er også bølgesurf, hvor der er arrangeret en dagstur til Vesterhavet og man kan tage med på bølgesurf på Kreta.

Derudover kan vi også tilbyde:

  • Windsurfing med teknik,
  • Vindforståelse og sejlads
  • Havsvømning med teknik
  • Navigation & vandtilvænning.
  • Snorkling med fokus på dykketeknik,
  • Vandtilvænning samt kystlivredning,
  • Redning på board
  • Bjærgningsteknikker

Surf og vandsport handler om at få fede oplevelser sammen og at dyrke fællesskabet. For de fleste er det mere end bare en sport – det er en livsstil! 

OBS:

Prisen for at deltage i faget og deltage på kitesurf kurset er ekstrabetaling til dit højskoleophold og koster kr. 4.500, –.
For at deltage i faget kræver det, at man kan svømme minimum 300 meter uden pause.
Du skal desuden forvente ca. kr. 1.500, – til våddragt og neoprensko hvis du ikke har det i forvejen. Det kan købes gennem vores samarbejdspartnere.

 

Hvornår?

Kitesurf og Watersports kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.

Få et indblik i faget

Spørgsmål?

Kontakt vores underviser Søren Eskildsen på soren@ihs.dk for mere info om kitesurfkurset