Sejlads

Højskole og Sejlads

I faget Sejlads, lærer du at sejle udelukkende for vindens kraft. Undervisningen gør dig i  stand til at være skipper ombord og dermed træffe de afgørende beslutninger, når det gælder.

Vi starter fra bunden, så du behøver ikke have forkundskaber for at vælge faget sejlads. Sammen hjælpes vi ad med at lære bådene at kende og får en grundig viden omkring vindforhold, trim, havne- og redningsmanøvrer samt sikkerhed på vandet. Efterhånden lærer du mere avanceret sejlteknik, spilersejlads etc. Du vil komme til at sejle både intens kapsejlads i form af matchrace og mere turpræget sejlads. 

Er du allerede en god sejler, gør vi dig endnu bedre!

Duelighedsprøve i sejlads

Vi træner målrettet mod at du kan bestå søfartstyrelsens duelighedsprøve i sejlads, som giver dig det officielle bevis på, at du nu er kvalificeret til at sejle.

Som supplement kan du vælge at få teoretisk undervisning i navigation, som er teoridelen til duelighedsprøven. Dermed har du et samlet certifikat eller duelighedsbevis som det officielt hedder. Med beviset i hånden kan du f.eks. leje en båd med vennerne i det græske øhav,
få billigere bådforsikring etc. Det er også muligt at tage Speedbådskørekort på IHS.

Udstyr og faciliteter

Vi har flere forskellige bådtyper til rådighed. Grundstammen er vores J80, som vi her på IHS har 3 af til vores rådighed, og så har vi de nye Hobie Cats – som er sjove og hurtige katamaranjoller som kan starte fra stranden.

Vi træner fast i sportsbåden J80, som er manøvredygtig, hurtig og sikker. Desuden har vi et glimrende samarbejde med sejlklubben SYC, hvor der er et aktivt miljø for både tur- og kapsejlads, som vi drager nytte af.
Du kan, når du bliver godkendt som frisejler, få lov til at låne både i fritiden.

OBS: 
Der skal påregnes et ekstra gebyr i omegnen a kr. 1.500,- for deltagelse faget. Det dækker udgifter til udstyr, sejlture, duelighedsprøve o.lign.

Hvornår?

Sejlads kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.

Få et indblik i faget