FUTSAL

Spil futsal på idrætshøjskole

Hvis du kan lide at spille fodbold, så vil du helt sikkert også være fan af futsal, som er en variant af indendørs fodbold. Høj intensitet og godt humør følges ad, når vi går på banen i højskolens hal. Glæd dig til masser af spil og bliv en teknisk bedre spiller i både futsal og i almindelig fodbold!

Hvad er futsal?

Futsal er en variant af fodbold, der spilles indendørs på en mindre bane med færre spillere end traditionel fodbold. Navnet “futsal” stammer fra sammensætningen af de to spanske ord “fútbol” (fodbold) og “sala” (sal), hvilket henviser til spillets indendørs natur.

Futsal spilles typisk med fem spillere på hvert hold, inklusive en målmand. Banen er mindre end en almindelig fodboldbane, og bolden er mindre og har mindre opspring end en almindelig fodbold. Spillet fokuserer på teknisk færdighed, boldkontrol og hurtige spilbeslutninger, da pladsen og tiden er begrænset.

Futsal er blevet populært over hele verden, især i lande som Brasilien, Spanien og Portugal, hvor det ofte anses for at være et vigtigt element i udviklingen af unge fodboldspillere på grund af dets fokus på teknik og taktik.

Undervisning i futsal på højskole

I undervisningen vil vi arbejde med de tekniske, taktiske og fysiske krav, der stilles til futsal. Underviseren vil drage nytte af sin store erfaring, som både vil komme nybegyndere og mere erfarne fodboldspillere til gavn. I forløbet vil du stifte bekendtskab med øvelser og træningsmetoder, der gør dig til en bedre spiller. Du vil få mulighed for at arbejde med og udvikle dine fodboldtekniske færdigheder, samt taktiske forståelse for spillet. Undervisningen vil gøres kamprelevant med masser af småspil og spilnære situationer, så du får det maximale udbytte.

Futsal er en holdsport, så der er fokus på betydningen af miljø, kommunikation, motivation og teamwork – såvel i medgang, som i modgang. Fællesskabet før og efter træning er også vigtig for den samlede oplevelse, og det får du ikke bedre end du gør på højskole. I løbet af faget vil vi også diskutere futsal og fodboldens betydning for samfundet, for at sætte spillet i et bredere perspektiv.

Højskolelærer i futsal og fodbold på idrætshøjskolen

Underviseren Johnny Mølby er tidligere landsholdsspiller i fodbold, har haft en professionel karriere i ind- og udland, og de sidste 21 år været ansat som assistent- eller superligatræner.

Fodbold på idrætshøjskole

Vil du også gerne spille almindelig udendørs fodbold, så er det muligt i sommerperioden, hvor fodbold er et idrætsfag på Idrætshøjskolen Sønderborg. Glæd dig til glidende tacklinger og højt humør!

Hvornår?

Futsal kan vælges forårets 1. periode og efterårets 2. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/