Windsurf

Windsurf på IHS

Windsurf er en meget populær sportsgren, ikke mindst her på højskolen. Windsurf er en sport hvor man balancere på et langt bræt og som har vinden som fremdrift, ved hjælp af et sejl og kan betragtes som en mellemting imellem surfing og sejlads. Det er muligt at dyrke windsurf så længe vejret tillader det og det vil sige at vindstyrken ligger et sted imellem 4 m/s til 20 m/s. Masser af udfordringer og sjov på vandet er kendetegnende for Windsurf på IHS. Sammen lærer vi en masse tekniske manøvre som gør dig bedre til at Windsurfe. – Vi laver øvelser med bræt og rig, med vinden og med bølgerne. På Idrætshøjskolen Sønderborg er det kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til Windsurf.

I faget windsurf vil du udvikle dig

I faget windsurf udvikler du dine evner fra gang til gang og du vil hurtigt opleve at du bliver bedre og bedre. Vi tilpasser niveauet til den enkelte, så du får mest muligt ud af faget– og det er uanset om du er nybegynder eller øvet. Og vi har plads til alle.
Vi begynder man med basis manøvre som opstart, sejle halv vind og stagvende. Kort sagt bliver du undervist i windsurf i alt hvad du skal mestre for at kunne bevæge dig på vandet. 

Fortrolighed med windsurf 

Undervisningen er i høj grad individuel, da udviklingen er meget forskellig, fra person til person og alle har forskellige udfordringer og læringskurver. I lettere vind fokuserer og arbejder vi på righåndtering og prøver forskellige Freestyle tricks. Det giver dig stor fortrolighed
og sikkerhed i omgangen med udstyret. 
Når vinden er hårdere prøver vi planende sejlads, fodstyring og trapez sejlads. Her vil der virkelig komme fart på brættet – og de euforiske hyl af glæde lyder højlydt over vandet. Sidst i forløbet vil vi give jer mulighed for at blive introduceret til forskellige hop og bølgesejlads.

Passionerede omkring windsurf

Vores entusiasme for windsurf afspejler sig også i vores undervisning. Særligt vil du som elev opleve at vi har de bedste forudsætninger for at få så meget ud af windsurf som overhovedet muligt. Vi har passionerede og drevne undervisere, som dyrker windsurf og har stor forståelse for vandet og vi har faciliteterne der gør det muligt for dig at prøve kræfter af med denne sportsgren. Derudover bor vi lige ned til vandet og har derfor altid adgang til at komme ud på bølgerne – altså når vejret tillader det. Og det gør det faktisk ret ofte.

Windsurf kan vælges på forårets 2. periode og på efteråret 1. periode.Hvornår?

Windsurf kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/