IHS i Sønderborg

På Idrætshøjskolen Sønderborg ved vi godt, hvor priviligerede vi er. Omgivelserne kan ganske enkelt ikke være smukkere. Vand, skov og by er lige uden for døren. Skolens store park forbinder skolebygningerne med stranden og lystbådehavnen. Og vandet inviterer dig hver dag – til sejlads og surf, kano/kajak eller en forfriskende dukkert.

Blot 1.000 meter fra skolen ligger Sønderskoven. Sønderskovener perfekt til idrætscross, triathlon og afstressende trave- og løbeture. Når du vil ind til byen, vælger du helt naturligt at gå ad strandpromenaden. Det tager kun et kvarter at nå ind til centrum, hvor hyggelige caféer og spændende butikker præger bybilledet.

Sønderborg:

Sønderborg er én af Danmarks smukke byer – for os, er det den smukkeste –  og mulighederne her er mange. Der er findes et hav af attraktioner, spændende seværdigheder, et rigt kulturliv, en fantastisk gastronomisk scene og naturen her taler for sig selv.

Sønderborg har vokseværk – på begge sider af Alssund. På fastlandet ligger Alsion, som huser både Syddansk Universitet, Vidensparken Alsion og Erhversakademi Sydvest samt en skøn koncertsal, hvor Sønderjyllands Symfoniorkester har deres hovedsæde. Derudover finder du også sportshallen Broager Sparekasse Skansen på denne side – og her har SønderjyskE Håndbold hjemmebane. Og her tager vi fra tid til anden ud og ser hjemmebanekampene.

På ø-siden er der, som skrevet, også vokseværk. Særligt på havnefronten, hvor det ambitiøse og visionære Frank Gehry-projekt sætter sine tydelig spor med mulitkulturhuset, som danner ramme for det danske og det tyske bibliotek, Sønderjyllands Kunstskole og ikke mindst Alsik Hotel & Spa, som nogle måske kender fra Tv-programmet ”Koch’en på Toppen”

Sønderborg kommune har også stillet helt skarpt, når det drejer sig om den grønne omstilling. Faktisk er vi én af de tre kommuner, som i den grad har indtaget den grønne førertrøje. Med en plan ved navn ”ProjectZero” har Sønderborg kommune nemlig et mål om at blive CO2-neutral seneste i 2029.

Du kan læse mere om at bo i Sønderborg-området her: www.sonderborg.dk eller om seværdigheder i Sønderborg-området på: www.visitsonderborg.com

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/