Hverdagen på IHS

Hvordan ser hverdagen ud?

På Idrætshøjskolen Sønderborg er du sammen med vennerne, fra du står op om morgenen, til du går i seng om aftenen. Du får serveret alle dine måltider i højskolens spisesal, og har undervisning hver formiddag og eftermiddag i hverdagene. Når du har fri om eftermiddagen, kan du hygge dig med de andre fra gangen, dyrke sport eller tage ind til Sønderborg by. Du vælger selv dine fag, og du vælger selv, hvad du vil lave, når du har fri. En højskole er en skole med frihed!

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Hvordan ser din dag ud?

  • Kickstart din dag ved at hoppe i havet eller snooze en ekstra gang, inden morgenmaden er serveret i spisesalen.
  • Bagefter mødes hele skolen til morgensamling, hvor der er fællessang og måske et inspirerende oplæg fra en lærer eller elev om et aktuelt, personligt eller relevant emne.
  • Herefter har vi fællesfag, almene fag eller interessefag i en skøn blanding. Læs mere om fagene her
  • Efter en hurtig rengøring af fællesområderne, står frokosten serveret i spisesalen. Tag hvad du ønsker fra buffeten og nyd den i solen på terrassen, hvis vejret er til det.
  • Når du har holdt en kort pause og har skiftet til idrætstøj, så starter speciale- og idrætsfagene, som du selv har valgt. I dette tidsrum summer skolen af aktivitet.
  • Efter fagene er du velkommen til at bruge skolens faciliteter og udstyr til aktiviteter på eget initiativ, men der er også mange, der vælger at slappe af, tage til stranden eller cykle ind til byen.
  • Om aftenen bliver der serveret varm mad i spisesalen, og derefter kan der være forskellige aktiviteter rundt på skolen og turneringer af forskellig art i sportshallen.
  • Du kan også bare slappe af og hygge dig med en serie eller et brætspil sammen med de andre elever. Du kan også vælge at tage lidt alenetid på værelset eller få ringet hjem.
  • Dagen slutter med at børste tænder, imens du siger godnat til din roomie og fordøjer dagens mange oplevelser.

Fritiden på hverdage – Hygge og aktiviteter

Imellem timerne er der tid til at hygge sig med en kop kaffe eller the, løbe en tur, sidde og strikke eller bare hænge ud med de andre fra højskolen. Det unikke ved højskole er netop, at du ikke tager hjem, når timerne er slut. Omvendt synes mange, at højskolelivet peaker, når man bruger skolens muligheder i fritiden og er sammen med mere end 150 andre unge, hvor der altid vil være nogen, der har samme energiniveau som en selv. Man lærer virkelig at sætte pris på en hverdag, hvor man ikke behøver planlægge det på forhånd, når man gerne vil være sammen med vennerne – man åbner bare døren til værelset!

Vi hjælper hinanden

På højskolen hjælper vi hinanden, så derfor skal man også hjælpe med at gøre rent. Det tager 10-15 min. og foregår i kontaktgrupperne, hvor man i fællesskab sørger for at de områder, hvor man selv bor. Du må selv afgøre med din roomie, hvor tit I vil gøre rent på højskoleværelset, for det er også en del af højskolelivet at blive enige med sine venner om, hvordan I gerne vil bo sammen – både på værelset og på gangen.

Derudover vil der i en enkelte uge være køkkenvagter, som fordeles i kontaktgruppen. Det er normalt at eleverne tager en soundbox med ned i til opvaskemaskinen, så det bliver en fest at tage opvasken.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/