Håndbold

Håndbold på IHS = Fede ansigtsudtryk, sved, harpiksvabler, lækre finter og blå mærker!

Fede ansigtsudtryk, sved, harpiksvabler, flænsede trøjer og blå mærker

Alle er utroligt velkomne i Frihedshallen til håndbold for både piger, drenge, garvede og grønne.

For begynderen er det som at vinde i lotto

Du skal næsten give dig selv den gave at få indblik i dette komplicerede, gribende og (for udefrakommende) lige lovlig voldsomme spil.  Du lærer reglerne, får en god teknisk baseret undervisning og lærer at falde uden at slå dig (særlig meget). Og så oplever du den vildeste holdfølelse og rus, når du scorer dit første mål i en rigtig kamp. Så gør det ikke noget med de mange harpiksvabler (obs: kun i starten!).

Skumhåndbold er et fedt spil, som vi også bruger i starten til opbygning af forståelse for bevægelser (og her er der ingen hård opdækning).

For håndboldspillerne (der elsker at det faktisk er et hård spil) vil faget her nok byde på en mere anderledes måde at tænke håndbold på, end I er vant til. Vi vil fokusere rigtig meget på taktik og forståelsen for spillet. I vil være nødt til at sætte ord på de forskellige bevægelser, da I vil få et kæmpe ansvar i opbygningen af begyndernes forståelse og teknik.

Ofte vil I også deles i upcoming stars (begyndere) og stjerner – og her vil den stå på teknisk workshop for begynderne, og stjernerne vil træne hurtigt samspil, løbebaner, vurderingsspil, hurtige kontra og angrebsåbninger, som bygger på den enkeltes muligheder. Det handler om at vælge den bedste løsning hver gang, og det kræver opmærksomhed og fokus.

Vi går meget op i hurtigt benarbejde, springstyrke og skadesforebyggende træning og har forskellige øvelser med af den slags indbygget i opvarmningen til inspiration.

Vi arrangerer en kamp mod AGS for herrerne og pigerne er med i pokalturneringen.

Vi samarbejder med Sønderjyske og får besøg af en af spillerne fra holdet til samtaler om tophåndbold og til en fed omgang træning.

Og så skal vi selvfølgelig ud at se kampe – der spilles vildt mange gode kampe lige ovre i Skansen. Hvem ved om vi har lyst til at tage til Flensborg for at se nogle flere internationale stjerner spille?

Hvornår?

Håndbold kan vælges forårets 1. periode og efterårets 2. periode.