Svømning

Svømning og livredderbevis

Vil du gerne have et livredderbevis og drømmer du om at blive bedre til crawl? Eller ved du, at svømning er den mest effektive helkropstræning? Ønsker du at hæve dit niveau til optagelsesprøven på idrætsstudiet, til livredderuddannelsen eller til en triathlon? I idrætsfaget svømning på IHS har du din chance!

Alle kan være med

Alle kan være med uanset niveau. Vi tilpasser træningen, så alle bliver udfordret, og alle kan være med. Her vil du lære grundlæggende teknik i crawl og derved dygtiggøre dig i den hurtigste og mest bevægelsesøkonomiske stilart. Du kommer til at snuse til de andre stilarter såsom brystsvømning, rygcrawl og butterfly, og en gang imellem lave andre sjove og vandrelevante lege og øvelser.

Hvis du har et ønske om at bestå livredderprøven, sørger vi for, at du bliver konkret prøveklar til at klare dette kursus. Og så får du et livredderbevis, som du kan bruge, hvis du vil arbejde i en svømmehal eller lignende.

Vi lover derfor, at efter vores svømmeforløb er du blevet tryggere, gladere og ”lettere” i vand, samt at du er blevet markant bedre til at svømme crawl – uanset om du er helt uerfaren eller øvet svømmer, når du starter.

Indhold i bassinlivredderprøven

Her kan du læse om indholdet i livredderprøven og de konkrete prøvekrav, hvis du ønsker et bevis.

Førstehjælp og (Hjerte-lunge-redning):

Deltagerne skal demonstrere korrekt anvendelse af førstehjælp og hjerte-lunge-redning med og uden hjertestarter. Dette inkluderer genkendelse af tegn på bevidstløshed og vejrtrækningsbesvær samt evnen til at lægge en person i stabilt sideleje, når det er nødvendigt.

Vand- og svømmefærdigheder:

Deltagerne skal demonstrere stærke svømmefærdigheder og evnen til at navigere og håndtere sig selv i vandet under forskellige forhold, herunder bjergning og dykning under livredningssituationer.

Scenarier:

På dette kursus skal man være parat til at håndtere og reagere på forskellige nødsituationer, herunder personer i panik, personer der viser tegn på bevidstløshed, vejrtrækningsbesvær, og andre personer der har brug for øjeblikkelig hjælp.

Kendskab til svømmehalens regler og sikkerhed:

Deltagerne skal være bekendt med de gældende regler, tilgængeligt genoplivningsudstyr og lokale forhold for det pågældende bassin eller poolområde og være i stand til at påtage sig ansvaret i svømmehallen.

 

Livredder efter højskoleopholdet

Med et gyldigt livredderbevis fra Dansk Svømmeunion kan man arbejde som livredder for foreninger, institutioner, skoler og andre kommunale svømmetilbud. Mange af vores elever fortæller, at de er blevet instruktører i foreningen derhjemme der holder til i de kommunale svømmehaller, imens de studerer, og enkelte er blevet inspireret til at gå videre med livredningen som kystlivredder i åbent vand hos Trygfonden. Det er dog ikke en del af undervisningen, selvom du helt sikkert står skarpere til en eventuel optagelsesprøve.

Hvornår?

Svømning kan vælges forårets 1. periode og efterårets 2. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/