Weekenden på IHS

Hvordan ser weekenden ud?

De fleste elever vælger at blive på skolen i weekenderne, og deltage i de aktiviteter, der er blevet planlagt, men der er også altid nogen, der vælger at tage hjem og besøge venner og familie. Det er eleverne selv, der skiftes til at arrangerer indholdet i weekenderne, så der er gode muligheder for at få indflydelse på sit eget højskoleophold. Weekenderne er ofte meget forskellige, men der er tre overskrifter, der går igen:

  1. Sociale aktiviteter
  2. Hygge og afslapning
  3. Højskolefester og caféer

 

Sociale aktiviteter

Hver uge planlægges der nye sociale aktiviteter, som skydes af i weekenden. Ofte er der valgt et tema for weekenden, som aktiviteterne er inspireret af, men det er ikke noget krav. Weekenderne handler om at være sammen på nye sjove måder, og mødes i konkurrence eller bare fordi det er sjovt. Eleverne på højskolen er ofte meget kreative, når de skal udvikle programmet, så vær forberedte på lidt af hvert. Derudover står alle skolens faciliteter til fri afbenyttelse hele weekenden. Længere nede på siden finder du en liste med eksempler på, hvordan weekenderne kan se ud.

Hygge og afslapning

Efter en hel uge med undervisning og sport, kan man godt trænge til at slappe af. Derfor starter morgenmaden lidt senere i weekender, og der er generelt gode muligheder for at lade batterierne op, hvis der er behov for det. Slap af ved at se en serie på storskærm, tag ned i kreativt værksted og kobl af, eller smid dig på et håndklæde ved beachvolleybanerne. Programmet i weekenderne er frivilligt, så man bestemmer selv, hvor aktiv man gerne vil være.

Højskolefester og Caféer

I weekenderne kan der blive holdt caféer og fester på skolen. Festen er typisk præget af et tema, så alle kommer udklædt og stemningen er helt i top. Baren er åben, der bliver spillet bordfodbold og dansegulvet er proppet, når festen først er startet. De fleste elever foretrækker at holde fest på skolen, men det er heller ikke unormalt, at man tager en bytur i Sønderborg, der for mange har et overraskende godt natteliv – især når hele skolen er afsted sammen. Caféerne har en mere hyggelig stemning, hvor man nyder en øl, imens der bliver arrangeret en eller anden form for aktivitet, såsom en pup-quiz eller brætspilscafé.

Eksempler på weekend-tema:

Temaweekender: Harry Potter, Reality, Studenterfest, Hunger Games, Børnefødselsdag, Omvendt-weekend, Festival, Fastelavn, Highschool, Oscarshow, Halloween, OL, Bonderøvsfest, Zoologisk have, Afterski, Talentshow, Casino Royal, Bryllupsfest og hvad der ellers måtte være fantasi til.

Særlige weekender

Gæsteweekenden:

På hvert ophold er der en weekend, der er dedikeret til at få besøg af venner og veninder hjemmefra. Den perfekte måde at forklarer dem, hvorfor man ikke kommer så meget hjem, efter at være startet på højskole. De får mulighed for at prøve højskolelivet for en weekend, og du kan vise, hvad du laver i Sønderborg. Skolen er proppet til bristepunktet, og der er lavet et særligt program, hvor man kan prøve mange af de aktiviteter, som IHS har at byde på. Weekenden afsluttes med en stor fest lørdag aften.

Familiedagen:

Der er også en weekend, som er beregnet til at invitere familien på besøg. Elevholdet har typisk forberedt lidt underholdning, og ellers går dagen med fællessang, lidt idræt, kagebord og at vise skolen frem for sin familie, der er nysgerrige på det hele.

Elevmødet:

Hvert år i maj samles tæt på 800 tidligere elever på IHS, og bruger weekenden sammen med de nuværende elever. Der er gensyn med højskolevennerne, idrætsworkhops, årgangskampe i fodbold og beachvolley, les lancier og fest med livemusik. Det er et højdepunkt på året for mange af skolens tidligere elever.

Galleweekenden:

Den sidste weekend på højskoleopholdet bliver markeret med en gallafest, hvor der er gjort lidt ekstra ud af det hele. Gallaudvalget har sørget for magisk stemning, køkkenet har gjort sig særlig umage og festen varer til den lyse morgen. Den perfekte afslutning på højskoleopholdet!

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/