Faciliteter

Faciliteter på højskolen

På Idrætshøjskolen er der plads til mangfoldighed og plads til at udforske egne evner og talenter. Vi har nemlig et hav af fantastiske faciliteter – både indendørs og udendørs! Vi har både svømmehal, klatrevæg, beachvolleybaner, mountainbiketrail og meget, meget mere. Derudover har vi udsigt udover havet som også giver de bedste forudsætninger for sejlads og andet vandsport.

Udover vores mange faciliteter har vi også en masse dejlige lokaler– til både undervisning, musik, spil, hygge og kreativ udfoldelse.

Alt i alt har vi alle de bedste forudsætninger for at træne året rundt, og alle vores elever nyder godt af vores faciliteter, som er til fri afbenyttelse.

Udefaciliteter

Beachvolleybaner

Vi har Danmarks største permanente beachvolley-anlæg med 8 baner. Her er altid god plads og læ på de 800 kubikmeter strandsand fordelt på et areal på 60×60 m.

High Rope bane

Nyd udsigten fra trætoppene i vores highropebane.
Her kan du bl.a. prøve frit fald, svævebane, tarzansving og surfe mellem træerne.

Fodboldbaner

I parken er anlagt 3 fodboldbaner, som alle ligger omkranset af høje træer, så der altid er læ. Bane 1 og 2 benytter vi til træning. Bane 3, som ligger på skolens atletikstadion, benytter vi som kampbane.

Disc Golf

I parken er anlagt en 9 stationers frisbee-golfbane.
Man benytter specielle frisbees, som skal kastes i en slags jernkurve. Princippet i spillet er som i golf.

Bålplads

Bålpladsen bliver både brugt til undervisning og hygge. Her er både 2 shelter, bålsted, vildmarksbad og sauna.

Mountainbiketrail

Gennem skolens park snor sig en ca. 2 km lang mountainbikebane. Du kan selv udvide banen ved at cykle 600 m langs vandet. Så er du i Sønderskoven, som byder på alt fra singletracks til brede grusveje.

Stranden

Stranden ligger lige uden for døren, og vores 20 kanoer og kajakker bliver flittigt brugt. Det bruger vi til undervisning i windsurfing. Vi har surfboards, og der er undervisning for både begyndere og øvede.

Lystbådhavn

Sønderborg Lystbådehavn ligger 500 m fra højskolen. Under opholdet kan eleverne erhverve duelighedsbevis.
Efter nærmere aftale er sejlbådene naturligvis også til disposition i elevernes fritid.

Badebro

Med stranden udenfor døren har vi også en dejlig stor badebro, som benyttes både til fag, hyggelige stunder, men særligt også til badning hele året. 

Indefaciliteter

Frihedshallen

Frihedshallen er højskolens store hal. Den er 25×50 m og indeholder: 1 håndboldbane, 3 volleyballbaner, 5 badmintonbaner & 2 basketballbaner.​ Det er også her, vi spiller floorball og rullehockey.

Idrætssalen

Idrætssalen kan bruges til mange forskellige ting: Klatring, Basketball, Step/aerobic, Gymnastik, Badminton, Slackline, Bouldering m.m. I idrætssalen har vi et indendørs klatremiljø med bouldering samt klatrevægge med sprækker og udhæng.

CX-plosive

Vores box, hvor vi laver funktionel træning og vægtløftning. Den er fuldt udstyret med masser af gulvplads, pull up bars, ringe, reb, vægtstænger og skiver, kettlebells, dumbbells, romaskiner og Echo bikes. Lokalet bliver brugt til både X-fit og Fysisk træning og er desuden tilgængeligt for eleverne uden for undervisningen.

Svømmehallen

Svømmehallen er 12x25m med en fast vandtemperatur på 26 grader. Er du til udspring, har vi 1m, 3m og 5m vipper. Der er omklædningsrum med bad og sauna. I forbindelse med dykkerkurser benyttes svømmehallen til de indledende dyk.

Explosive

Styrketræningsrummet på IHS, hedder i daglig tale Explosive. Rummet er indrettet med fokus på funktionel træning, frie vægte og kabeløvelser. Det bruges til styrketræning og genoptræning, samt lokale til skadesklinik for de elever, der døjer med skader. Desuden kan eleverne bruge det til deres egen træning i fritiden.

 

Værelser

Som højskoleelev på skolen bor man 2 sammen på et værelse. Man har et fælleskøkken samt fælles bad og toiletfaciliteter. Til vores korte kurser, indlejninger og andre arrangementer, har vi en kursusfløj hvor værelserne har eget bad og toilet.

Foredragssal

Skolens foredragssal kan rumme 170 personer. Her holder vi foredrag, skolemøder, viser landskamp og morgensamlinger. I foredragssalen er der en scene, hvor dramaholdet opfører skuespil.

Pejsestuen

Pejsestuen er IHS’s hjerte. Her er mange hyggelige stunder, brætspil, landskampe og meget mere. Pejsen bliver også brugt til fag, som fx. yoga. Her har du flot udsigt over parken og ned mod vandet.

 

Spisesalen

Her bliver alle vores måltider serveret – 3 hovedmåltider, morgenmad, frokost og varm aftensmad. Vi har plads til 150 personer i spisesalen og maden bliver serveret fra 2 buffetborde.
Kosten på IHS er alsidig, varieret og tilpasset dit aktivitetsniveau og årstidernes udbud.

Foyer

Vores foyer er i fuld brug, når vi er ekstra mange mennekser i huset. Det bruges typisk til arrangementer og receptioner. Fra foyeren er der direkte udgang til vores terrasse, Frihedshallen og spisesalen.

Klasselokaler

Vi har en fløj med smuk udsigt ud mod parken,
hvor vi underviser i vores almene fag. 

Musiklokale

Vores musiklokale er meget veludstyret. Du får mulighed for at videreudvikle dine musikalske færdigheder, men du har også chancen for at lære at spille på et instrument. 

Konferencelokale

Vores konferencelokale kan rumme op til 35 personer.
Her er projektor og gratis wifi. Lokalet er lyst og venligt

Privaten

Privaten er et af vores mødelokaler. Det bliver også brugt til fag.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/