Faciliteter

På Idrætshøjskolen er der plads til mangfoldighed og plads til at udforske egne evner og talenter. Vi har nemlig et hav af fantastiske faciliteter – både indendørs og udendørs! Vi har både svømmehal, klatrevæg, beachvolleybaner, mountainbiketrail og meget, meget mere. Derudover har vi udsigt udover havet som også giver de bedste forudsætninger for sejlads og andet vandsport.

Udover vores mange faciliteter har vi også en masse dejlige lokaler– til både undervisning, musik, spil, hygge og kreativ udfoldelse.

Alt i alt har vi alle de bedste forudsætninger for at træne året rundt, og alle vores elever nyder godt af vores faciliteter, som er til fri afbenyttelse.

Udefaciliteter

Beachvolleybane

Vi har Danmarks største permanente beachvolley-anlæg med 8 baner. Her er altid god plads og læ på de 800 kubikmeter strandsand fordelt på et areal på 60×60 m.

Highropebane

Nyd udsigten fra trætoppene i vores highropebane.
Her kan du bl.a. prøve frit fald, svævebane, tarzansving og surfe mellem træerne.

Fodboldbane

I parken er anlagt 3 fodboldbaner, som alle ligger omkranset af høje træer, så der altid er læ. Bane 1 og 2 benytter vi til træning. Bane 3, som ligger på skolens atletikstadion, benytter vi som kampbane.

Disc golf

I parken er anlagt en 9 stationers frisbee-golfbane.
Man benytter specielle frisbees, som skal kastes i en slags jernkurve. Princippet i spillet er som i golf.

Graffitivæg

På en af vores gavlvægge, har vi etableret en 2,5m høj og 18m lang graffitivæg, som man som elev altid er velkommen til at udfolde sine kreative evner på.

Windsurf

Skolens enestående beliggenhed i Sønderborg bugt udnyttes naturligvis til undervisning i windsurfing. Vi har 12 surfboards, og der er undervisning for både begyndere og øvede.
Også i fritiden er surfbrætterne til elevernes rådighed.

Sejlads

Sønderborg Lystbådehavn ligger 500 m fra højskolen. Under opholdet kan eleverne erhverve duelighedsbevis.
Efter nærmere aftale er sejlbådene naturligvis også til disposition i elevernes fritid.

Kano og Kajak

Stranden ligger lige uden for døren, og vores 20 kanoer og kajakker bliver flittigt brugt – både i undervisningen og i fritiden.

Mountainbiketrail

Gennem skolens park snor sig en ca. 2 km lang mountainbikebane. Du kan selv udvide banen ved at cykle 600 m langs vandet. Så er du i Sønderskoven, som byder på alt fra singletracks til brede grusveje.

Indefaciliteter

Frihedshallen

Frihedshallen er højskolens store hal. Den er 25×50 m og indeholder: 1 håndboldbane, 3 volleyballbaner, 5 badmintonbaner & 2 basketballbaner.​ Det er også her, vi spiller floorball og rullehockey.

Idrætssalen

Idrætssalen kan bruges til mange forskellige ting:
Klatring, Basketball, Step/aerobic, Gymnastik, Badminton,
Slackline, Bouldering m.m.

Spejlsalen

Spejlsalen kan bl.a. bruges til: Aerobic, Dans, Showdance & Springgymnastik. Bliver det for varmt indendøre, slår vi porten op til en udendørs gård og fortsætter træningen dér.

Svømmehallen

Svømmehallen er 12x25m med en fast vandtemperatur på 26 grader. Er du til udspring, har vi 1m, 3m og 5m vipper. Der er omklædningsrum med bad og sauna. I forbindelse med dykkerkurser benyttes svømmehallen til de indledende dyk.

Klatrevæg

I idrætssalen har vi et indendørs klatremiljø
med bouldering samt klatrevægge med sprækker og udhæng.

Styrkerum

Styrketræningsrummet på IHS, hedder i daglig tale Explosive. Rummet er indrettet med fokus på funktionel træning, frie vægte og kabeløvelser. I fagene X-fit og Fysisk træning har vi et samarbejde med Crossfit Sønderborg, hvor vi benytter deres fede faciliteter til holdtræning.

Lokaler

Konferencelokale

Vores konferencelokale kan rumme op til 35 personer.
Her er projektor og gratis wifi. Lokalet er lyst og venligt

Foredragssal

Skolens foredragssal kan rumme 170 personer. Her holder vi foredrag, skolemøder, viser landskamp og morgensamlinger. I foredragssalen er der en scene, hvor dramaholdet opfører skuespil.

Spisesal

Her bliver alle vores måltider serveret – 3 hovedmåltider, morgenmad, frokost og varm aftensmad. Vi har plads til 150 personer i spisesalen og maden bliver serveret fra 2 buffetborde.
Kosten på IHS er alsidig, varieret og tilpasset dit aktivitetsniveau og årstidernes udbud.

Værelser

Som højskoleelev på skolen bor man 2 sammen på et værelse. Man har et fælleskøkken samt fælles bad og toiletfaciliteter. Til vores korte kurser, indlejninger og andre arrangementer, har vi en kursusfløj hvor værelserne har eget bad og toilet.

Klasselokaler

Vi har en fløj med smuk udsigt ud mod parken,
hvor vi underviser i vores almene fag. 

Musiklokale

Vores musiklokale er meget veludstyret. Du får mulighed for at videreudvikle dine musikalske færdigheder, men du har også chancen for at lære at spille på et instrument. 

Foyer

Vores foyer er i fuld brug, når vi er ekstra mange mennekser i huset. Det bruges typisk til arrangementer og receptioner. Fra foyeren er der direkte udgang til vores terrasse, Frihedshallen og spisesalen.