Korte kurser

Vi tilbyder korte kurser året rundt​!

På Idrætshøjskolen Sønderborg har du mulighed for, at deltage i korte kurser hele året rundt. Uanset om du vil afsted alene, sammen med din partner eller med hele familien, så tilbyder vi mange forskellige muligheder for at deltage i korte kurser på IHS, alt efter dit/jeres interesseområde. Et kort kursus her på højskolen vil altid rumme fællesskab, god mad, og store oplevelser. Kurserne har forskellige temaer og målgrupper. Du kan læse mere om de forskellige kurser herunder.

Bliv Mærket for livet på IHS!

Vandrekurser

Idrætskurser

Familiekurser

Dansekurser

 Seniorkurser

Golfkurser

Korte kurser på Idrætshøjskolen Sønderborg

Vores korte kurser er efterhånden blevet en super god tradition for mange – og noget som vi, her på højskolen altid ser frem til. Flyt ind på højskolen, dyrk din passion og bliv en del af fællesskabet på et højskoleophold. Der er muligheder året rundt, og der kommer hele tiden nye kurser i programmet, så undersøg, om der ikke også skulle være et højskoleophold for dig.

Vores kurser giver ny inspiration, ny energi og nye oplevelser i fælleskab med andre kursister fra hele Danmark. Det er en uge med livsglæde, som du kan huske tilbage på med glæde, når hverdagen indfinder sig igen, og dit højskoleophold er blevet et kært minde.

Vi tilbyder disse korte kurser på IHS:

  • Familiekurser
  • Historiekurser
  • Dansekurser
  • Golfkurser
  • Padel kurser
  • MTB kurser
  • Vandringkurser
  • Seniorkurser

Højskole: Korte kurser for alle

Vi nyder, når børn, unge, voksne og ældre indtager vores højskole og får en fantastisk oplevelse på det ugekursus, som de har tilmeldt sig. Vi har korte kurser for alle generationer. Én ting er det faglige indhold på kurserne, men man bør tage på et højskoleophold for at opleve det helt særlige fællesskab og højskolens ånd, som man kun finder på en højskole.
Du får altså lov til at mærke højskolestemningen på IHS.

Desuden får du en uge fyldt med aktiviteter, underholdning og hygge. Vi sørger for, at der er noget for alle – så hvad end du er barn, forældre, ene eller bedsteforældre eller andet, så tør vi godt love, at vores korte kurser på højskolen giver dig og din familie en fantastisk uge.

 

Ny inspiration på højskole

Alle kurser rummer forskelligt indhold og emner. Uanset om du er til kultur, historie, dans, golf, padel, fortællinger, foredrag, musik eller udflugter i naturen, så har vi et kursus med netop det indhold.

Programmet og skemaet for det enkelte kursus finder du ved at klikke videre på det korte kursus, der fanger dine interesser. På kurset vil vi typisk starte dagen med en morgensamling, hvor du sammen med dine medkursister får ny inspiration og ny energi via indlæg om f.eks. kunst, litteratur, musik eller via gribende humoristiske fortællinger, der fanger både store og små.

Ny energi på højskole

Vi er en højskole, der elsker idræt, og derfor vil de fleste af vores højskoleophold også indeholde et aktivt element, hvis du vælger at kort hos os. På nogle kurser som golf, dans og padel, er det omdrejningspunktet for dit højskoleophold, hvor der på andre kurser er muligheden for at komme i svømmehal om morgenen eller prøve yoga for første gang.

På vores korte kurser for hele familien vil I være aktive mange gange om dagen. Børnene leger og dyrker idræt med hinanden og deres instruktører. I disse uger kan vores højskole bedst beskrives som en kæmpe legeplads, hvor vi udnytter at være tæt på skov, strand og de bedste idrætsfaciliteter.

Nye oplevelser på højskole

En højskole er også et sted, hvor du prøver noget nyt, som skaber stærke minder til eftertiden. Du kan blive udfordret på mange måder og måske få helt nye interesser. Har du aldrig været på højskole før, så er et kort kursus den perfekte måde at opleve stjernestunder og skabe mening i tilværelsen.

Køkkenet på højskolen

På de korte kurser serveres der tre hovedmåltider – morgen, middag og aften. Derudover vil der være mellemmåltider, som består af snacks, frugt og kaffe/the. Nyd måltiderne i højskolens spisesal eller på terrassen, når vejret tillader det.

Fra jord til bord

På IHS laver vi mad efter princippet – fra jord til bord. – Det betyder også, at vi laver mad efter årstiden. Vi spiser kål om vinteren, saftige tomater og friske salater om sommeren, æbler fra lokal avler på Als om efteråret. Vi stiller store krav til vores leverandører, så vi altid er sikker på at kvaliteten er helt i top.

Økologi i madlavningen

For os betyder det noget, at vores mad er lavet af friske økologiske råvarer og at farverne og smagen udfordrer vores sanser. Vi følger med i tidens trend inden for madens verden og vi serverer økologiske råvare, så vidt det er muligt.

Bæredygtighed – naturligt for os

Vi har også fokus på bæredygtighed og vi mener ikke, at det er en nødvendighed at spise meloner fra Brasilien om vinteren – vi foretrækker en pære fra Danmark!

Madspild

Vi arbejder kreativt på, at få alle råvarer brugt, så vi sparer på ressourcerne og minimerer madspild. Det er et stort fokusområde for os. Er du kursist på IHS, vil du også opleve, at vi samler vores madrester i særskilte beholder så det kan genanvendes til bl.a. biogas.

Specialkost på korte kurser

Kosten er en vigtig del af et højskoleophold, derfor er der plads til særlige behov, hvad enten de er af principielle, medicinske eller religiøse årsager.
Vi serverer derfor gerne vegetarmad og andet specialkost for kursister og elever.

Ved tilmelding kan du angive, hvis du ønsker specialkost. Køkkenet laver spændende mad til vegetarer, veganere og tager hensyn til folk med allergi.

Tilmelding til ugekurser

Tilmelding til vores korte kurser foregår på siden for de enkelte kurser. Her kan du læse om priser, indkvartering og få svar på andre praktiske spørgsmål, du måtte have.

På siden for det enkelte kursus vil du kunne finde et ugeskema, hvor indholdet på de forskellige dage beskrives. Der tages forbehold for ændringer.

Du kan også finde en samlet oversigt over ugerkurser og tilmelding her.

 

Se videoer fra vores familiekurser

I videoen her kan du høre mere om de forskellige familierkurser som vi tilbyder her på IHS. 

Læs mere i vores online brochurer 

Vi har samlet mere info om vores forskellige kurser i disse online brochurer. Klik, print og læs i ro og mag.
Vi gør opmærksom på, at der kan forkomme ændringer.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/