Ekstremsport

Ekstremsport på højskole

Action, adrenalin og en søgen efter personlige grænser er et oplagt valg til et sabbatår, og derfor har du også denne mulighed her på vores højskole. Vi vil i fællesskab hjælpe og støtte hinanden til at klare de forskellige udfordringer og ekstremsportsdiscipliner.

Formålet med faget er at give dig spektakulære oplevelser og flytte grænser. Du kommer ud, hvor du ikke kan bunde, og oplever suset i maven, når du er ude af din comfortzone.

Adrenalin og action

Kan du lide at mærke adrenalinen pumpe i kroppen? I undervisningen lærer du om adrenalinens virkning, hvorfor vi søger spænding. Kan det blive for meget og kan man blive afhængig?

Eksamensangst: Overvind din frygt 

Hvis du vil overvinde din eksamensangst, højdeskræk eller bare blive bedre til at håndtere udfordringer og pressede situationer, så kan faget her hjælpe dig. Vi arbejder aktivt med de mentale processer og bruger teknikker fra NLP (Neuro Linguistic Programming) og hypnose. Du får redskaber der kan hjælpe dig på tværs af disciplinerne og i din hverdag.

Indhold i højskolefaget ekstremsport

Aktiviteterne vil variere meget. Nogle gange er det med høj intensitet i hele lektionen, og andre gange står du i en lang kø for at få de få sekunders skud adrenalin, der giver dig et kick. Der er både aktiviteter, hvor vi kører et mindre forløb over flere gange, og aktiviteter, hvor vi kun prøver det en enkelt gang. Der er ingen aktiviteter du tvinges til, hvis du ikke har lyst, for det skal være en god oplevelse. Meningen er jo, at det skal være udfordringer, der hjælper dig til at finde netop din grænse.

Action, Fart, Højder, Vandsport og meget mere:

 • Paintball
 • Skateboarding
 • Urban Mountainbiking
 • Gocart eller Motocross
 • Rappelling
 • Klatrepark
 • MMA – Mixed Matial arts
 • Rugby
 • Fridykning
 • Udspring / Døds
 • Vinterbadning

Faldskærmsudspring: Det ultimative adrenalinkick

Prøv dit første solo faldskærmsudspring imens du går på idrætshøjskolen, eller spring et tandemspring med en instruktør – Det ultimative adrenalinkick! Vi samarbejder med Danmarks professionelle faldskærmscenter, Dropzone Denmark, som på sikker vis tager dig igennem de nødvendige kurser, praktiske øvelser og sikkerhedsbriefinger, så du får den bedste oplevelse.

OBS: Der vil være en egenbetaling på ca. 3.000 kr., hvis faldskærmsudspringet gennemføres. Vi kan desværre ikke garantere at vejrforholdene tillader spring. I efteråret er vores springvindue uden for den almindelige sæson, så vejret skal være ret godt før vi kan få lov. I foråret burde betingelserne være meget bedre, men vi kan stadig være uheldige.

Følg et faldskærmsudspring

Hvornår?

Adrenalin er et specialefag og kan vælges i forårets 1. periode og efterårets 2. periode

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/