Kostpolitik

Læs om vores kostpolitik her

På IHS handler vores køkken-strategi om mere end blot at lave mad – det er en rejse, hvor vi omfavner årstidernes skiften. Om vinteren udnytter vi kålens fyldige smag, mens sommeren byder på saftige gulerødder og friske tomater. Om efteråret glæder vi os over æbler fra lokale avlere på Als, der bringer deres friske høst til vores bord.

Vores standarder er høje, og vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Vi samarbejder nøje med vores leverandører for at sikre, at kun det bedste finder vej til vores køkken, så vores elever altid kan nyde frisk og veltillavet mad.

Madlavning der udfordrer vores sanser

For os betyder det noget, at vores mad er lavet af friske råvarer og at farverne og smagen udfordrer vores sanser.
Vi følger med i tidens trend inden for madens verden og vi serverer økologiske råvare, så vidt det er muligt.
Vi arbejder kreativt på, at få alle råvarer brugt, så vi sparer på ressourcerne og minimerer madspild. Det er et stort fokusområde for os.

Bæredygtighed – naturligt for os

Vi har også fokus på bæredygtighed og vi mener ikke, at det er en nødvendighed at spise meloner fra Brasilien om vinteren – vi foretrækker en pære fra Danmark!

Er du elev på IHS, vil du også opleve, at vi samler vores madrester i særskilte beholder så det kan genanvendes til bl.a. biogas. 

Specialkost

Kosten er en vigtig del af et højskoleophold, derfor er der plads til særlige behov, hvad enten de er af principielle, medicinske eller religiøse årsager.
Vi serverer derfor gerne vegetarmad for kursister og elever.
Ved tilmelding til kursus/ophold beder vi dig skrive hvis du har ønske/behov for specialkost.


Kostudvalg

På Idrætshøjskolen Sønderborg, er det muligt for eleverne at bidrage med nye ideer via vores kostudvalg. Det er et udvalg elever selv melder sig til.

Formål:
At øge den daglige kontakt mellem køkkenteamet og elevgruppen
Via udvalgsmedlemmerne at inddrage elevgruppen i dagligdagen og få indblik i elevernes ønsker til den daglige kost på IHS
At få eleverne til at føle ansvar overfor egen kost

Måltider på IHS

07.15: Morgenmad – serveres i spisesalen
10.00: Forfriskning
12.00: Frokost – serveres i spisesalen
15.30: Forfriskning
17.45: Aftensmad – serveres i spisesalen
20.00: Aftenforfriskning

Vi smiler

Vores køkken er ikke bare kreative på madfronten, de er også praktiske!

Via linket her finder du vores smiley-rapport fra fødevarestyrelsen
Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/