Volleyball

Volleyball på IHS

På Idrætshøjskolen Sønderborg er vi meget glade for volleyball, og i er også meget stolt af at det er en sportsgren, som vi er meget dygtige til – og både til udtryk gennem for faciliteter men også vores yderst kompetence og passionerede undervisere. Volleyball er et fag, som vægter højt hos rigtig mange af vores elever, og det er også ofte en af grunden til at elever vælger at gå på Idrætshøjskolen Sønderborg.

Volleyball på idrætshøjskolen sønderborg tages meget seriøst og vi sætter også gerne træningskampe op mod eksterne udelukkende for at blive dygtigere. Det er dog ikke kun i vores undervisning at eleverne tyer til volleyball. Selv efter skema sætter eleverne gerne banerne op og spiller meget gerne nogle volleyball hyggekamp mod hinanden. Somme tider arrangerer eleverne også selv interne kampe – både herrer, damer og mix. Og selvom der her er tale om hygge volleyball spilles der altså for at vindes. 

Volleyball på Idrætshøjskolen Sønderborg er for dig som både ønsker at lære spillet at kende eller for dig som ønsker at højne dit niveau indenfor volleyball. Det sker igennem en sjov, udfordrende og intensiv træning.

Træningen indeholder:

  • Teknisk træning på alle niveauer

  • Taktisk træning – angreb og forsvar

  • Spilforståelse – fra hyggebold til systemer

  • Udvikling igennem sjove småspil, sekvenser og kamptræning

Alle er velkomne. Den daglige træning bliver tilrettelagt, så både begyndere og øvede får udfordringer.

På IHS spilles Volley som hyggespil i fritiden, men i undervisningen arbejder vi med volleyball som kampspil, hvor samarbejde er en forudsætning, og personlige initiativer nødvendige.

Volleyball

Volleyball er et boldspil, hvor to hold, hvert bestående af seks spillere forsøger at få bolden til at ramme gulvet på modstanderens banehalvdel. Volleyball dyrkes både som en tempofyldt sport med masser af eksplosive bevægelser men også som et mere hyggeorienteret spil, som kan spilles af folk på tværs af køn, alder og færdigheder. I Danmark er volleyball med årene blevet en stor sportsgren, og det mærkes også vores elever, som mange kommer hertil for at udvikle deres volleyball talent. 

Og volleyball er en stor sportsgren. Øverste division i Danmark er Volleyligaen. Volleyball spilles som en holdsport og spilles i form af lokale, nationale som internationale volleyball divisioner. Volleyball på højt niveau spiller herrer og damer i deres egne turneringer. Men i volleyball kan man også spille mix. I mixvolley er der dog udelukkende tale om et lavere niveau og det er meget udpræget at der i denne forbindelse tale om det sociale element i spillet er den centrale faktor. 

I undervisning og fritid

Volleyball er mange ting – og kan både spilles som et socialt hyggespil eller dyrkes som et kampspil. Volleyball bliver på vores højskole spillet som hyggespil i fritiden, men i vores undervisning arbejder vi med volleyball som kampsil, hvor samarbejde er en forudsætning, og personlige initiativer nødvendige. 

På Idrætshøjskolen Sønderborg er det vigtigt at vores volleyball træning er sjov, udfordrende, lærerigt og intensiv, og derfor indeholder vores volleyball undervisning både teknisk træning på alle niveauer, taktisk træning – angreb og forsvar. Volleyball træningen indebærer endvidere spilforståelse – fra hyggebold til systemer og ikke mindst udvikling igennem sjove småspil, sekvenser og kamptræning. 

Alle er velkomne, når vi spiller volleyball. Vores daglige volleyball træning bliver tilrettelagt så både nybegyndere og øvede får udfordringer med på deres volleyball rejse. 

I vores volleyball arbejder vi med tekniske volleyball elementer gennem varierende øvelser og småspil. På den måde sikre vi at du bliver teknisk velfunderet inden for volleyball samtidig med at du får en stor indsigt i opbygning af en tekniktræning. I forløbet med volleyball arbejder vi desuden i etablerede hold, hvor vi fokuserer på teamudvikling og personlige fokuspunkter. 

Hvornår?

Volleyball kan vælges forårets 1. periode og efterårets 2. periode.