Volleyball

Volleyball:

Højskole, idræt og fællesskab

På Idrætshøjskolen Sønderborg er vi glade for at spille volleyball. Volleyball er et af vores specialefag, og et fag som vores elever prioriterer højt, både i undervisningen og i fritiden.

I undervisningen arbejder vi med volleyball som kampspil, hvor der er fokus på spilforståelse, at samarbejde som en højere enhed, og hvor personlige initiativer er nødvendige.

Volleyball her på skolen er for alle, uanset niveau, både hvis du ønsker at lære spillet at kende eller hvis du ønsker at løfte dit niveau med nogle af Danmarks bedste volleyundervisere. Vi tager udgangspunkt i din udvikling, så du får det optimale ud af træningen. Det sker igennem en sjov, udfordrende træning med høj aktivitet, og det er en af grundene til, at mange vælger volleyball her på skolen.

Vi underviser i tekniske elementer og taktik gennem varierende øvelser og småspil. På den måde sikrer vi, at du bliver teknisk velfunderet inden for volleyball, samtidig med at du får stor indsigt i opbygning af en træning. I forløbet arbejder vi desuden i etablerede hold, hvor vi fokuserer på teamudvikling og personlige fokuspunkter.

Træningen indeholder:​

  • En masse volleyball
  • Teknisk træning på alle niveauer
  • Grundslag: Fingerslag, Baggerslag
  • Spilforståelse – Fra hyggebold til systemer
  • Taktisk forståelse – Angreb og forsvar
  • Serv, Modtagning, Hævning, Smash, Opsamling, Blokade
  • Udvikling igennem sjove småspil, sekvenser og kamptræning

 

Kampe: Spil volley imod andre idrætshøjskoler

Når vi spiller volley her på højskolen, vil vi gerne vinde. Vi sætter gerne træningskampe op mod andre skoler for at blive dygtigere til at spille volleyball. Vi elsker at udfordre de andre idrætshøjskoler til det årlige idrætsstævne eller når vi aftaler at mødes til nogle ekstra kampe. Vi sætter også jævnligt kampe op imod lokale hold eller tager en kamp mod gamle elever fra IHS, der savner at spille volley.

 

Volley i fritiden

Det er dog ikke kun i undervisningen, at eleverne elsker at spille en masse volleyball. Efter endt undervisning sætter eleverne gerne banerne op og spiller nogle hyggekampe imod hinanden, både herrer, damer og mix. Fællesskabet rundt om banerne er også i fokus. Selvom der ikke er så meget fokus på taktik, og der er tale om volley for fællesskabets skyld, så spilles der altså også for at vinde.

Vores faciliteter til volleyball står altid til rådighed, så der er god mulighed for at tage en kamp med høj aktivitet uden for undervisningen i volleyball. Vi spiller typisk i frihedshallen, der er udstyret med et moderne sportsgulv, der er perfekt til volleyball.

Hvem underviser i volley?

Peter Lyø, som står i spidsen for volleyball på IHS, er tidligere landsholdsspiller og en af de mest rutinerede elitetrænere på den danske beachvolley- og volleyscene. De øvrige højskolelærere underviser og spiller volleyball på højt niveau, og de glæder sig til at hjælpe dig, til at blive en bedre spiller.

På Idrætshøjskolen Sønderborg kan man også spille beachvolley. 

Læs mere om beachvolleyundervisningen her

Hvornår?

Volleyball kan vælges forårets 1. periode og efterårets 2. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/