Adventure Racing

Kan du lide at kæmpe i og med naturen? Vil du udfordres fysisk og mentalt?
Vil du lære dig selv at kende når du er våd, træt, kold og beskidt?

Er du til optimalt teamsamarbejde og succesoplevelser?

– Så er Adventure Racing måske noget for dig!

Udgangspunktet i faget bliver taget i sportsgrenen Adventureracing, hvor vi kombinerer forskellige outdoor-discipliner bl.a. Mountainbike, Orienteringsløb (kortlæsning), Bike ´n Run, Trailrunning, Havkajak og In-liner.  

Undervisningen er bygget op I henholdsvis en teknisk og fysisk del. Den tekniske del gør jer I stand til at klare de udfordringer et adventurerace vil stille jer over for, og den fysiske del styrker jeres udholdenhed og teamsamarbejde, på den fede måde. Det sikre jer et større overskud under et race – så der også bliver tid til at nyde det.  


Adventureracing handler om teamwork og om at optimere holdets samlede præstationsevne under længerevarende  aktivitet. Unikke oplevelser i naturen skaber fælles minder som du sent vil glemme. I vil komme til at køre flere adventureraces af stigende sværhedsgrad og længde, og opbygger derved sikkert jeres færdighedsniveau. Det bliver hårdt, udfordrende og sjovt på samme tid og bagefter kan I være stolt af at have gennemført. 


Vi skal i undervisningen snakke om og perspektivere forskellige relevante emner. Hvorfra stammer adventureracing som sportsgren? Hvordan og hvorfor er den mon opstået? Hvilken rolle indtager I på et hold under længerevarende aktivitet? Hvordan kan simple forventningsafstemninger optimere jeres team? Hvem forvalter adgangen til den danske natur? Hvad må vi egentlig i denne? 


Alle kan være med uanset niveau og vi lover at alle får prøvet grænser af.  


Skolen stiller alt det nødvendige udstyr til rådighed, men vi forventer at I har fornuftigt udendørstøj der kan tåle nogle tæsk, cykellygter, en pandelampe samt gode løbesko.

Hvornår?

Adventure Racing er et specialefag og kan vælges i alle perioder af et højskoleophold.

Få et indblik i faget