Adventure Racing

Adventure Racing
– Den ultimative outdoorsport

Kan du lide at dyrke sport i naturen? I Adventure Racing bliver du udfordret fysisk og mentalt i forskellige outdoordiscipliner. Forbered dig på, at du bliver våd, træt, kold og beskidt, men at du også får fantastiske minder sammen med dine holdkammerater fra højskolen. I adventurerace-faget lærer du dig selv bedre at kende, og du lærer at indgå et team under udfordrende betingelser. På idrætshøjskolen hjælper vi hinanden med at nå succesfyldte til målstregen, selvom det kan være hårdt. Tør du tage imod udfordringen?

Få et indblik i faget

Hvad er Adventurerace?

Adventurerace er en multisport-disciplin, der kombinerer forskellige udendørsaktiviteter. Det inkluderer typisk en blanding af orienteringsløb, mountainbike, kajakroning, klatring, svømning og andre aktiviteter afhængigt af adventureracets specifikke karakter.

Deltagerne danner hold og navigerer gennem en række checkpoints/poster, der er spredt ud over et stort varieret terræn. I modsætning til mere traditionelle sportsbegivenheder, hvor banen ofte er fastlagt på forhånd, kræver adventure racing, at holdene selv træffer beslutninger undervejs om den bedste rute for at nå checkpoints og komme i mål. Et adventurerace kan variere i længde og sværhedsgrad, og nogle kan strække sig over flere dage med hold, der skal klare sig selv med mad og udstyr undervejs. Adventure Racing kræver ikke kun fysisk styrke, men også mental udholdenhed, navigationsevner og holdånd for at klare udfordringerne undervejs. Det er en udfordrende og spændende sportsgren, der tiltrækker folk med forskellige baggrunde og færdigheder.

Adventurerace på højskole

Her på Idrætshøjskolen Sønderborg behøver du ingen erfaring eller forudsætninger for at deltage i undervisningen. Du vil blive guidet igennem de forskellige discipliner, så du kan klare strabadserne i et adventurerace. Vi træner disse forskellige outdooraktiviteter i faget: mountainbike, orienteringsløb, bike n’ run, trail running, klatreaktiviteter, kajak, kano og in-liners – og så kan der jo kommer overraskelser undervejs.

Undervisningen er bygget op i henholdsvis en teknisk og fysisk del. Den tekniske del gør dig i stand til at klare de udfordringer et adventure race vil stille dig overfor i de forskellige discipliner, og den fysiske del styrker din udholdenhed og dit teamwork.

Du vil komme til at køre flere adventure races af stigende sværhedsgrad og længde, og opbygger derved sikkert dit færdighedsniveau. Det bliver hårdt, udfordrende og sjovt på samme tid, og bagefter kan du være stolt af at have gennemført.

Indhold i faget:

 • Intro til adventure racing
 • Mountainbike
 • Orienteringsløb
 • Kajak og kano
 • Trailrunning
 • Bike n’ run
 • Klatring og klatrepark
 • In-liners
 • Teamwork
 • Naturoplevelser
 • Oplevelser for livet

Adventure Racing er en holdsport

Adventure Racing handler om teamwork og om at optimere holdets samlede præstationsevne under længerevarende aktivitet. Du skal hjælpe dit hold med at løse de opgaver, der måtte komme og finde poster, som er gemt i naturen. Faget opfordre til en masse holdånd, og det er centralt at kunne indgå i et fællesskab når man er på race. Man kommer til at se helt nye sider af sig selv og hinanden når man er på adventure race, hvilket er med til, at man oplever at have udviklet sig under forløbet.

Udstyr og faciliteter til adventure race

Du behøver ikke medbringe andet udstyr end træningstøj og sko, der må blive beskidte under adventurerace-træning. MTB-cykel, kajakker, rulleskøjter og alt det andet udstyr, man får brug for når man er på adventurerace, kan lånes af skolen, men du er naturligvis også velkommen til at bruge dit eget grej i undervisningen, på race og til træning.

Vi har skoven og havet der strækker sig lige op til skolens grund, så området er optimalt til outdooraktiviteter. I skolens store park har vi også en klatrebane, hvor du kan blive blive udfordret i højden.

Vil du på adventurerejse? Så læs om vores rejse til Island eller vores rejse til Tanzania og Zanzibar. Tilmelding til rejserne sker under dit højskoleophold. Du kan også vælge idrætsfaget: Kajak og klatring 

Hvornår?

Adventure Racing er et speciale-idrætsfag og kan vælges i alle perioder af et højskoleophold.

Rasmus Brohave prøver klatreparken på IHS

Youtuber Rasmus Brohave var i klatreparken på Idrætshøjskolen i Sønderborg, da han i serien: Hvad kan jeg blive?  besøgte IHS for en dag. Selvom Brohave fik syrer i armene under den allerførste aktivitet, så gennemførte han banen inklusiv den lange svævebane. Se hele afsnittet, hvor han også er til fællesdans, cykler mountainbike og prøver en sejltur i en katamaran.

Hvornår?

Adventure Racing er et specialefag og kan vælges i alle perioder af et højskoleophold.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/