Leg med bolde

Leg med bolde – Boldspil

Hvis du gerne vil prøve en masse forskellige boldspil, imens du går på idrætshøjskole, så er det i LEG MED BOLD, at vi spiller en række forskellige grundspil, øvelser og kampe på tværs af forskellige idrætsgrene, der alle indeholder en bold. Det vil både være kendte boldspil som f.eks. håndbold, basketball, fodbold, og mindre sportsgrene som f.eks. kegling, spikeball og touch rugby. Du vil have mulighed for at påvirke forløbet ved at komme med bud på sjove boldspil, som vi skal berøre eller måske har du allerede en særlig erfaring inden for et boldspil og ønsker at undervise de andre højskoleelever i det. Forløbet er tilrettelagt, så der vil være ca. 3-4 undervisningsgange pr. boldspil, så du kan få masser af ny inspiration.

Indhold i faget:

  • Fodbold
  • Basketball
  • Håndbold
  • Spikeball
  • Ukendte boldspil
  • Øvelser med bold
  • Småspil og lege
  • Kampe

Bliv en bedre boldspiller og en bedre holdspiller

Ved at arbejde med de tekniske og taktiske elementer, som indgår i de enkelte spil, vil du udvikle dine individuelle boldevner. Derigennem skabes muligheder for at indgå i det sammenspil, der er så vigtigt for at opnå et sjovt og inspirerende holdspil.

Du får en bredere forståelse af boldspil generelt og vil være i stand til at overføre principperne. Vi vil udfordre, hvordan man får et hold til at fungere bedst. Kan man f.eks. vinde kampe alene, og hvordan reagerer du, hvis dine holdkammerater ikke er lige så store konkurrencemennesker som dig?

Boldspil for alle

I LEG MED BOLD er der plads til alle, uanset om du er rutineret boldspiller eller er helt ny med kuglen. Det eneste det kræver er, at du har lyst til at udforske forskellige boldspil, få sved på panden og grine med dine venner.

Alle kommer med forskellige forudsætninger for at deltage i de forskellige boldspil, men undervisningen vil blive tilrettelagt, så der på bedst mulig måde bliver skabt plads til udvikling af tekniske kundskaber, taktisk forståelse, samt samarbejde og holdfølelse.

Vi har mange andre fag der indeholder bolde. Du kan f.eks. også læse om fagene fodbold, volley, håndbold eller futsal

Hvornår?

Leg med bolde kan vælges forårets 1. periode og efterårets 2. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/