Ringe i Vandet

Vi undersøger, hvad idræt er for en størrelse og hvad det kan – både når vi dyrker det sammen, og i større samfundsmæssige sammenhænge som eksempelvis politik, folkesundhed, byplanlægning eller ligestilling?

Hvordan kan du tage alt det, du lærer på IHS med ud i dit møde med andre? Hvordan giver du din idrætsglæde videre til andre, og dermed spreder ringe i vandet. Hvad kan højskoleværdierne i andre sammenhænge og hvordan kan du bruge det til at forme de fedeste og mest spot on idrætsarrangementer for de forskellige mennesker du højst sandsynlig kommer til at møde i fremtiden.

Som en del faget, tager du uddannelsen ”Det trivselsfremmende idrætsmiljø”, udviklet af Center for Holdspil og Sundhed, Københavns Universitet. Faget er på den måde opdelt i 3 spor: ”Idrættens verden”,Det gode idrætsmiljø” og ”Ledelse og udvikling”. Vi kommer blandt andet omkring emner som:

  • Nye tendenser og teori indenfor idrættens verden
  • Idrætten og foreningslivets mangfoldighed og udviklingsmuligheder
  • Hvordan skabes trivselsfremmende idrætsmiljøer?
  • Samskabelse om det gode idrætsmiljø
  • Trænerens ledelseskompetencer
  • Personligt lederskab

    du bliver altså ’full blown’ (idræts)oplyst og får erfaringer med og kompetencer i at facilitere og igangsætte idrætsaktiviteter for forskellige målgrupper. Og i øvrigt også rustet lidt til kvote 2-optagelse på idrætsstudiet, hvor de stensikkert vil spørge ind til emner som disse.

Projektdelen er vigtig for os. Derfor kommer vi til at arbejde med processen fra idéudvikling til afvikling af en event/et miniprojekt fx for en særlig målgruppe. I skal altså opfinde og arrangere events for hinanden på holdet og for større og mindre grupper, så du bliver god til at finde på, instruere, lede og give konstruktiv feedback, der kan bruges til noget.

Hvornår?

Ringe i vandet, kan vælges i Efterårets 1. periode og efterårets 2. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/