Around Politics

Around politics

Faget er for dig, der har lyst til at undersøge aktuelle problemstillinger og ønsker at deltage i politiske debatter om forskellige emner. Har du lyst til at afsøge de bagvedliggende strukturer og interesser, både nationalt og internationalt? Vil du have udfordret dit verdensbillede og blive mere skarp på dine holdninger og måske få dem udfordret? Så er faget AROUND POLITICS noget for dig!

Eksempler på debatoplæg og emner:

  • Når et museum accepterer udstoppede hundehvalpe som kunst, for dine skattekroner, er det så rimeligt? Skal det have offentlig støtte og hvem   bestemmer?
  • Straffer vi rigtigt herhjemme, eller hvad synes du om strafferammen i Danmark? Og hvilke alternative muligheder er der?
  • Passer det, at MC Donalds ikke betaler skat i Danmark? Eller er det for svært at tjene penge herhjemme?

Er du nysgerrig og videbegærlig, kan du helt sikkert få en masse ny viden og spændende diskussioner med dine højskolevenner omkring emner i stil med disse.

Udflugter og politiske arrangementer

I faget vil vi forsøge at tage diskussionerne, hvor de er relevante, og med dem, der træffer beslutningerne, eller dem, der bliver berørt af dem. Vi har tidligere besøgt nyhedsmedier, Folketinget, kunstmuseer og planlagt politiske debatter i forbindelse med folketingsvalg eller valg til Europaparlamentet.

Hvorfor bør du engagere dig i politisk debat?

For det første former politik de love, regler og samfundsstrukturer, der direkte påvirker vores liv. At forstå politiske beslutninger og processer giver mulighed for at deltage aktivt i samfundsudviklingen og påvirke retningen. Derudover er politik et redskab til at fremme vores interesser og værdier. Som ung har man særlige perspektiver og behov, der kan være anderledes end ældre generationers, og politisk engagement giver mulighed for at fremhæve disse perspektiver og påvirke politikken i unges favør. Ved at deltage i valg, debatter og aktivisme opretholdes og forbedres demokratiet. Samlet set kan politisk engagement give en stemme i samfundet, muligheden for at påvirke politiske beslutninger samt en dybere forståelse for samfundet, vi lever i.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/