Udsigt

Sig mere HEJ til fremmede… 
Bliv god til at turde at tale med nye mennesker…  
Kig ud – i stedet for kun at kigge ind…  
Bliv mere nysgerrig på andre mennesker…

I faget, springer vi over alle de vante spørgsmål og direkte til samtalerne om alt det spændende, overraskende, sjove og svære – alt det der kan dukke op når man falder i snak, uden først at skulle putte hinanden i kasser. Vi skal møde og samtale med hinanden og andre i et ligeværd. I den gode samtale oplever du, at gøre noget for andre og spejle dig og bliver på den måde klogere på dig selv. 

 Vi skal tale rigtig meget sammen, men vi skal også kigge ud af huset for at snakke med spændende, irriterende, anderledes, egoistiske, kreative, livskloge og inspirerende mennesker. 

 Det betyder, at vi blandt andet skal: 

  • ”Høre” sandheden fra børn, blive klogere på andre unge mennesker, der lever et andet liv end os, lytte til erfaringerne blandt de voksne og kigge tilbage i tiden med de ældre.
  • Kontakte mennesker I kunne være interesseret i at snakke med. Det kunne f.eks. være en bodybuilder, en handicappet, en lastbilchauffør, en hjemløs eller en asylansøger…
  • Og hvem ved, hvem vi ellers finder på at snakke med…

 

I bliver kastet ud i at tale sammen i alle mulige mærkelige og anderledes situationer og steder – i mørke, ryg mod ryg, i telefon, pr. brev, mens I svømmer eller løber og helt alene med et træ… 

I bliver altså udsat for et hav af øvelser og møder forskellige mennesker, så I får en rygsæk fyldt med ideer til at starte samtaler og bryde isen.

 Det hele handler om at blive en god samtalepartner – med nærvær, nysgerrighed og gode spørgsmål.

I bund og grund handler det om, at vi skal alt andet end at ”smalltalke”

Udsigt er sammen med faget Kropskultur første del af FIL-uddanelsen.

Hvornår?

Udsigt kan vælges i forårets 1. periode og efterårets 1. periode.