Kulturklubben

Kulturklubben

Hvilke følelser vækker det i dig, når du læser en bestemt bog, eller hvad betyder din yndlingsfilm for dig? Kulturklubben på IHS er et fag der handler om kultur. Ikke som du kender det fra gymnasiet med pensum, lange stile og genregenkendelse. Nej, i kulturklubben har vi fokus på, hvordan DU oplever den kultur, vi beskæftiger os med.

Indhold i undervisningen:

Vi kommer til at beskæftige os med flere forskellige former for kultur, såsom bøger, musik, film, kunst, historie, podcast osv. Har du specielle ønsker til emner, vi kan tage op, er du som elev mere end velkommen til at bringe det på banen og derigennem være med til at forme faget i den kulturretning, du finder interessant.

Alle kan være med

Alle er velkomne, om du er uddannet elektriker, har haft billedkunst på højniveau eller aldrig har læst en bog. Hvis du gerne vil forberede dig på studietiden i en af de store byer, hvor kulturlivet bugner, eller gerne vil prøve at læse et digt for første gang, er kulturklubben  lige noget for dig.

Skab kultur

Vi skal dog ikke blot have en passiv rolle i forhold til den kultur, vi er i kontakt med; vi vil også selv skabe noget kultur. Vi skal således prøve at skrive vores egen lille novelle, lave vores eget maleri, podcast m.m.

Hvorfor er kultur vigtig?

Kultur er afgørende, da den former vores identitet, værdier og måde at forstå verden på. Den giver os et fælles sprog og en følelse af tilhørsforhold, der styrker samfundet. Gennem kunst, litteratur, musik og traditioner udtrykker vi vores historie, erfaringer og værdier. Den udfordrer vores tankegang og åbner op for nye ideer og måder at se verden på. Kultur beriger vores liv ved at tilbyde perspektiver og erfaringer, der går ud over det hverdagslige. Den skaber også et rum for udveksling og forståelse på tværs af forskellige samfundslag og baggrunde.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/