Kropskultur

Kropskultur

Her i faget dykker vi ned i, hvordan vores kroppe ser ud og udtrykker sig, og hvordan samfundet og kulturen påvirker vores følelser og seksualitet. Vi skal undersøge, hvordan forskellige ideer og magtstrukturer former vores syn på kroppen og sex. Vi tager et kig på skønhedsstandarder, køn, identitet og seksuel mangfoldighed. Dette fag er en rejse gennem kroppens kompleksitet og dens forhold til omverdenen. Vi vil gerne forsøge at forstå vores egne kropslige oplevelser bedre og derigennem undersøge, hvordan vi er forskellige.

Faget vil blandt andet indeholde: 

  • Den perfekte krop: Hvordan ser den egentlig ud?
  • Plastikkirurgi: Hvilke årsager ligger der bag indgrebene?
  • Kropsudsmykning: Hvorfor er det nødvendigt – er vi ikke unikke nok som vi fødes?
  • Sexualitet: Hvilke sammenhænge findes mellem krop, sex, frihed og magt?
  • Kropsbevidsthed: Hvordan og hvornår bliver vi bevidstgjorte om vores egene og andres kroppe?
  • Køn: Hvordan ‘performer’ vi vores køn og hvordan forholder vi os til køn?

 

*Der tages forbehold for ændringer i programmet

Undervisningsform

Der vil, ud over debat og samtale, være praktiske øvelser og opgaver forbundet med faget, hvor vi forsøger gennem eksperimenterende undervisning at skubbe både til dine grænser og din opfattelse af, hvad kroppen er og kan være. Vi stræber efter, at undervisningen sætter varige spor, der starter refleksioner, som du tager med dig ud af undervisningslokalet og ud i samfundet.

Kropskultur på højskolen

Når du går på idrætshøjskole, har kroppen en central placering, og der er en særlig kropskultur. Vi kan næppe undgå at forholde os til hinandens kroppe, når vi dyrker idræt, men også i dagligdagen vil vores forskellige kropsidentiteter komme i spil i de sociale relationer, du danner på en højskole. Vi har derfor de perfekte rammer til at undersøge og diskutere, hvordan du som ung navigerer i praksis, når vi behandler de forskellige emner.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/