Mental Styrke

Mental styrke

Ved at deltage i faget MENTAL STYRKE på Idrætshøjskolen Sønderborg vil du opleve, at faget kan hjælpe dig med at øge din modstandskraft, præstere bedre, og generelt få det bedre. Det, du gør, bliver du god til!

Indhold i faget:

Du får mere selvindsigt ved at deltage i faget. Ved hjælp af forskellige øvelser og oplæg vil du blive klogere på dig selv og på, hvordan du håndterer forskellige situationer. Du modtager skarpe værktøjer til at blive mentalt stærk, hvor du arbejder med at registrere, frigive og refokusere dine tanker. Dermed bliver du mere bevidst om dit eget mindset. Alle kan blive nervøse, bekymrede og miste troen på sig selv. Det er naturligt, og det sker for os alle, men der er forskel på, hvordan man håndterer det – og her kan du arbejde på, at blive bedre til det!

Vi ser nærmere på kropssprog, attitude, mentalitet m.m. og bruger mange erfaringer fra sportens verden, hvor mental træning og coaching er naturlige redskaber til at levere high performance. Der vil også være praktiske øvelser, som vil udfordre og udvide din mentale styrke.

Lær at tackle modgang

I højskolefaget lærer du at håndtere modstand. Mental styrke er din evne til at tackle modgang, være bedst når det gælder, og at kunne præstere under pres. Vi har cirka 60.000 til 90.000 tanker om dagen, hvoraf cirka 90% er ubevidste. Brug tankernes kraft til bevidst at påvirke dig selv i den retning, du gerne vil! Jo mere du fortæller dig selv om dine styrker og fokuspunkter, desto mere vil du tro på det. Sådan er vi indrettet. Du vælger selv din tilstand: Vil du være proaktiv eller reaktiv? En kriger eller et offer?

I hvilke situationer kan du bruge mental styrke?

  • Studie- og arbejdspres: Navigere gennem krævende studier, opgaver, projekter og deadlines kræver mental styrke og udholdenhed.
  • Karrierevalg: At træffe store beslutninger om uddannelse og karriere kan være udfordrende og kræver en klar og stærk mental tilstand.
  • Personlige relationer: At håndtere konflikter, kommunikere effektivt og opretholde sunde relationer kan kræve mentale ressourcer og evnen til at håndtere følelser.
  • Sundheds- og livsstilsvalg: At opretholde sunde vaner, træffe gode kost- og motionsvalg og håndtere stress kan alle kræve mental styrke og disciplin.
  • Personlig udvikling: At sætte mål, arbejde mod dem og håndtere tilbageslag kræver en stærk mental holdning og evnen til at lære af erfaringer.
  • Udfordringer med mental sundhed: Håndtering af stress, angst, depression eller andre mentale sundhedsproblemer kræver ofte stor mental styrke og evnen til at søge støtte og behandling.
Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/