Sportsmassør

Sportsmassøruddannelsen

Når du starter på Idrætshøjskolen Sønderborg, er mange muligheder åbne i forhold til valg af fag og der er også mulighed for at udanne sig undervejs. På højskolen giver vi dig en unik mulighed – nemlig muligheden for at tage en sportsmassøruddannelse og derved bliver du uddannet sportsmassør.

Kombiner en massøruddannelse med højskole

Bliv massør og opnå viden om anatomi og fysiologi, hvilket kan være en stor fordel for dig, hvis du overvejer et videre studieforløb med speciale som fysioterapeut, ergoterapeut, idrætslærer eller læge. Det er en enestående chance for at prøve kræfter med faget, før du træffer det endelige valg i forhold til videreuddannelse med mere. Derudover er det også en enestående mulighed, som giver indblik i en sportsmassørs hverdag og i deres termer og viden.

Når teori og praktik bliver sat sammen til en helhed, vil du få stor forståelse for hvordan du kan undersøge for idrætsskader, opbygge og sammensætte en behandling, og kommunikere og videreformidle hvorfor skaden evt. er opstået og hvordan den bedst muligt kan behandles.
Faget er et introkursus i sportsmassage, som du naturligvis får et bevis på.

Sportsmasssørundervisning:

Vi kombinerer undervisningen med teori og praksis, samt inddrager relevante cases.

Undervisningen vil være 1/3 dele teori og 2/3 praktisk.

Teoretisk vil du lære om:

  • Anatomi (kroppens opbygning med muskler og knogler)
  • Fysiologi (Fokus på kredsløb, nerver og skadesforståelse)
  • Cases om relevante idrætsskader
  • Almen teori om kommunikation, det hele mennesker, kropssprog, blufærdighed m.m.
  • Behandler rollen (motivation og relation)

Praktisk vil du lære om:

  • Forskellige undersøgelsesgreb
  • Palpation (mærke vævstyper)
  • Massage teknikker
  • Forbyggende øvelsesteori

Der vil være lektier svarende til en halv time om ugen.

Fysioterapeuter viser dig vejen til at blive sportsmassør

På IHS er der undervisere, som i deres daglige virke blandt andet arbejder som fysioterapeuter.

Bliv sportsmassør og lad teori og praktik som helhed give dig en stor forståelse for hvordan du skal undersøge idrætsskader, opbygge og sammensætte en behandling og kommunikere og videreformidle til den skadede om hvorfor skaden evt. er opstået og hvordan det bedst muligt kan behandles.

Efter at du har afsluttet faget, vil du kunne lave en fysiurgisk massage af hele kroppen og af et specifikt område. Din kunnen bliver således et praktisk redskab til at afhjælpe eller forebygge trætte og ømme muskler.

 

Cases ude fra sportsverdenen

En massøruddannelse bliver afsluttet med en teoretisk og praktisk prøve, hvor der bliver taget udgangspunkt i rigtige cases fra sportsverdenen. Eleverne på en sportsmassøruddannelse vil hver især få et diplom med beskrivelse af hvilke kvalifikationer han eller hun har opnået.

 

Hvornår?

Sportsmassør er et interessefag og kan vælges  i alle perioder.