Sportsmassør

Sportsmassøruddannelsen på idrætshøjskole

Når du starter på Idrætshøjskolen Sønderborg, har du mange muligheder foran dig – både i forhold til fag og brugen af faciliteter. På idrætshøjskolen Sønderborg giver vi dig dog også en anden unik mulighed – nemlig muligheden for at tage en sportsmassøruddannelse og derved bliver du sportsmassør.

Kombiner en massøruddannelse med højskole

Hos os er der altså tale om en massøruddannelse i Jylland, da du nemlig tager massøruddannelse i Sønderborg på Idrætshøjskolen, som interessefag. Bliv massør og opnår viden om anatomi og fysiologi, hvilket kan være en stor fordel for dig, hvis du overvejer et videre studieforløb med speciale som fysioterapeut, ergoterapeut, idrætslærer eller læge.

Det er en enestående chance for at prøve kræfter af med faget, før du træffer endelige valg i forhold til videreuddannelse med mere. Derudover er det også en enestående mulighed, som giver indblik i en sportsmassørs hverdag og i deres termer og viden.

Når teori og praktisk bliver sat sammen som en helhed, vil du have en stor forståelse for hvordan du skal undersøge for idrætsskader, opbygge og sammensætte en behandling, og kommunikere og videre formidle til den skadede hvorfor skaden evt. er opstået og hvordan den bedst muligt kan behandles. Faget er et introkursus i sportsmassage, som du får et bevis på

Sportsmasssørundervisning:

Vi vil kombinere undervisningen med teori og praksis, samt inddrage relevante cases.

Undervisningen vil være 1/3 dele teori og 2/3 praktisk.

Teoretisk vil du lære om:

  • Anatomi (kroppens opbygning med muskler og knogler)
  • Fysiologi (Fokus på kredsløb, nerver og skadesforståelse)
  • Cases om relevante idrætsskader
  • Almen teori om kommunikation, det hele mennesker, kropssprog, blufærdighed mm.
  • Behandler rollen (motivation og relation)

Praktisk vil du lære om:

  • Forskellige undersøgelsesgreb
  • Palpation (mærke vævstyper)
  • Massage teknikker
  • Forbyggende øvelsesteori

Der vil være lektier svarende til en halv time om ugen.

Fysioterapeuter viser dig vejen til at blive sportsmassør

På idrætshøjskolen bliver du nemlig undervist af undervisere, som i deres daglige virke blandt andet arbejder som fysioterapeut.

Bliv sportsmassør og lad teori og praktik som helhed give dig en stor forståelse for hvordan du skal undersøge idrætsskader, opbygge og sammensætte en behandling og kommunikere og videreformidle til den skadede om hvorfor skaden evt. er opstået og hvordan det bedst muligt kan behandles.

Med faget sportsmassør på Idrætshøjskolen Sønderborg bliver du uddannet fysioterapeutisk sportsmassør. – og du lærer som sagt fra dygtige, kompetente undervisere, som til dagligt behandler mange forskellige skader. Bliv massør mens du går på højskole og får oplevelser for livet. Uddannelsen giver dig mulighed for at arbejde som massør, både inden for sport og wellnessområdet og samtidig er det et godt supplement til en trænerfunktion. Helt specifikt giver uddannelsen dig kendskab til relevante musklers hæfte, udspring og funktion samt en forståelse af massagens virkning både på raske og skadede muskler. Teoriemner, cases og massage er derfor ikke kun relateret til almindelige gener i bevægeapparatet, men også til typiske idrætsskader.

Når du tager en massøruddannelse på Idrætshøjskolen Sønderborg, vil der på skolen være brikse til rådighed så du og dine højskolekammerater kan øve jer i fritiden. Det er den bedste måde at lære på og endvidere derved blive en dygtig sportsmassør. En sportsmassøruddannelse kræver en del af eleverne – og det er vigtigt at få øvet i fritiden og kurset kræver derfor en arbejdsindsats ud over de skemalagte timer, som ligger i interessefagsblokken.

Efter at du har afsluttet faget, vil du kunne lave en fysiurgisk massage af hele kroppen og af et specifikt område. Din kunnen bliver således et praktisk redskab til at afhjælpe eller forebygge trætte og ømme muskler.

Massøruddannelsen på Idrætshøjskolen Sønderborg er bygget op sådan at teori og praktik bliver sat sammen som en helhed, og du vil få en stor forståelse og viden for hvordan du skal undersøge idrætsskader, opbygge og sammensætte en behandling. Det er vigtigt at kunne som sportsmassør.

Cases ude fra sportsverdenen

En massøruddannelse bliver afsluttet med en teoretisk og praktisk prøve, hvor der vil være rigtige cases ude fra sportsverdenen. Eleverne på en sportsmassøruddannelse vil få et diplom med beskrivelse af hvilke kvalifikationer han eller hun har opnået.

Drømmer du om at blive massør og kombinere det med højskole – så kom på vores massøruddannelse Idrætshøjskolen i Jylland, hvor du bliver uddannet til at blive en dygtig massør.

 

Hvornår?

Sportsmassør er et interessefag og kan vælges  i alle perioder.