Det kreative værksted

Kreativitet og højskole

På Idrætshøjskolen Sønderborg er det ikke kun idræt og sport det handler om. Vi har også andre fag, som vi er meget glade for og er passioneret omkring og et af de fag hedder: Det kreative værksted. Det kreative værksted er et faget for alle, uanset evner og tålmodighed. Det er et af de fag på højskolen, hvor idræt ikke spiller nogen rolle. Du har mulighed for at fordybe dig i det kreative univers og der er lagt op til mange hyggelige timer med kreative udfoldelser. Vi leger med farver, former og udtryk – helt efter egen fantasi. Der er mulighed for bl.a. at tage et malekursus eller lege med ler. 

Kreativiteten har ingen grænser

Faget indeholder mange former for kreative aktiviteter. Vigtigst er at man har lyst til at være kreativ. Hvis du vælger faget, får du mulighed for at afprøve nogle af disse kreative aktiviteter:

  • Doodle Art, som er en sjov teknik der kan udføres på tøj, møbler, sten og papir.
  • Håndlavet papir,  hvor vi eksperimenterer med fibre, blade, blomster, glimmer og farver.
  • Shibori, en Japansk farveteknik og moderne form for at vikle batik.
  • Strik, hækling og syning, her lærer du bl.a. at reparere dit eget tøj eller give det et nyt liv.
  • Læder, her udformer og tilpasser vi læderet, så vi kan bruge det til f.eks. punge, bælter m.m.

På højskolen kan man også være kreativ med halloweengræskar eller påskepynt. Du kan også få lov til at komme i keramikskole og få indblik i keramikkens verden. Du har også mulighed for at lave juleporcelæn, julepynt og smykker. 

Vi arbejder med forskellige materialer og mærker kvaliteten. Hvad betyder den og hvilken betydning har kvaliteten for produktionen og evt. omkostningerne?

Hvornår?

Det kreative værksted er et interessefag og kan vælges  i alle perioder.