Bryggeri

”Mennesker kan ikke leve af mad alene”

Har du lyst til at bruge dine hænder, ører, mund og næse? Så vær med, når vi skal smage og brygge øl, og når vi skal blive klogere på malt, humle og gær.
På IHS lærer du at brygge din egen øl – lige fra valg af ingredienser, til mæskning, urtkogning, gæring, flaskning og selvfølgelig promoveringen af øllet når der skal label på.
Vi dykker ned i den århundrede gammel kultur, hvor ølbrygning var en fast bestanddel på enhver gård i Danmark.

Det er en fantastisk tid vi går i møde. Naturen viser sig fra sin skønneste side og leverer sine helt egne råvare i stride strømme i form af bl.a. frugter, bær og korn.

Bryggeri handler det ikke om procenter, men processer.

De øl vi producerer går både til os selv, til elevbaren og til events på højskolen.
Mens øllen gærer, skal vi ud i naturen og finde råvarer til at fremstille vores egne drikke, fx æblemost og hyldebærsaft.

At brygge en øl tager længere tid end den enkelte interessefagstime varer. Vælger du Bryggeri, skal du derfor være indstillet på, at vi nogle gange skal mødes om eftermiddagen/aftenen for at færdiggøre processen.

Se vores rejsemål

Alperne

Tanzania / Zanzibar

Island

Kreta

 

Hvornår?

Bryggeri kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.