Mad

Alle kan lave mad – og alle kan blive bedre til det!

Hvis du har lyst til at lave mad, er faget ”Mad” på IHS lige noget for dig.
Vi lærer at piske vores egen mayonnaise, at koge bisque på hjemmefangede krabber, at snitte grøntsager som en rigtig kok, at lave gourmetmad af billige råvarer og meget mere.

Hver torsdag vil der være en eller flere madretter på menuen og igennem faget ”Mad”, vil du lære forskellige teknikker og principper som er gode at kunne bruge i et køkken.
F.eks. hvorfor det er vigtigt at skære kød på tværs af fiberretningen og hvordan man snitter et løg i de mindste tern.

Der vil således både være god læring for den allerede nørdede kok og for nybegynderen, der gruer for et studieliv væk fra mors og IHS’s gryder.

Vi vil så vidt muligt lave al mad fra bunden af. Både for læringens skyld, men også for at dyrke glæden ved at producere noget helt fra bunden. Vi vil f.eks. både forsøge at lave krabbebisque og muslingesuppe af hjemmefang og om efteråret søge og tilberede lækre svampe.

Det kræver ingen forudsætninger at vælge faget ”Mad”, udover man selvfølgelig skal have lyst til at lave mad og eksperimentere med det.
Hvis du har din egen køkkenkniv er det en fordel at medbringe denne. Hvis ikke, låner du bare en af IHS.

Velbekomme og på gensyn i køkkenet.

 

Se vores rejsemål

Alperne

Tanzania / Zanzibar

Island

Kreta

 

Hvornår?

MAD kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.