Mad

Mad på Idrætshøjskolen Sønderborg

Alle kan lære at lave mad – Hvis du har lyst til at lave mad, er faget ”Mad” på IHS lige noget for dig. Lær kokkens teknikker og bliv inspireret til lækre inspirerende gourmetretter, du kan lave, når du får lyst til at dykke ned i madlavningens kunst eller hvis du vil imponere vennerne eller familien derhjemme.

Lær at lave mad på højskole

Du lærer at piske din egen mayonnaise, at koge bisque på hjemmefangede krabber, at snitte grøntsager som en rigtig kok, at lave gourmetmad af billige råvarer og meget mere. Hver torsdag vil der være en eller flere madretter på menuen, og igennem faget ”Mad” vil du lære forskellige teknikker og principper, som er gode at kunne bruge i et køkken. F.eks., hvorfor det er vigtigt at skære kød på tværs af fiberretningen, og hvordan du snitter et løg i de mindste tern. Der vil således både være god læring for dig som allerede er den nørdede kok og for dig som er nybegynder og gruer for et studieliv væk fra mors og IHS’s gryder.

 

Skaf dine egne råvarer

Vi vil så vidt muligt lave al mad fra bunden af, både for læringens skyld, men også for at dyrke glæden ved at producere noget helt fra bunden. Vi vil f.eks. både forsøge at lave krabbebisque og muslingesuppe af egen fangst og om efteråret søge og tilberede lækre svampe.

 

Lær at lave mad inden du flytter hjemmefra

Når du flytter hjemmefra, er der risiko for at falde i take-away-fælden. At spise take-away kan blive dyrt i længden. At kunne lave mad derhjemme er generelt billigere og sundere, da det giver dig kontrol over, hvad du spiser. Du kan vælge sundere ingredienser og undgå overdreven brug af usunde tilsætningsstoffer, som især findes i færdigretter. Det er heller ikke dårligt at kunne imponere på en date, med et hjemmelavet gourmetmåltid.

 

Alle kan lære at lave mad

Det kræver ingen forudsætninger at vælge faget ”Mad”, udover at du selvfølgelig skal have lyst til at lave mad og eksperimentere med det. Hvis du har din egen køkkenkniv, er det en fordel at medbringe denne. Hvis ikke, låner du bare en her på IHS.

Velbekomme og på gensyn i køkkenet.

Hvornår?

MAD kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/