Pausen / Yoga

Pausen / Yoga

På IHS vil vi gerne introducere dig til mindfulness – et stærkt værktøj i din hverdag. Faget henvender sig til dig, der har lyst til at stifte bekendtskab med at finde indre ro, både hvis du har prøvet det før, eller hvis du gerne vil opleve, hvad faget kan give dig. Lær at være til stede i de ting, du laver. Lær at respektere dig selv, som du er.

Hvad er mindfullness?

Mindfulness er en praksis, der fokuserer på at være til stede i øjeblikket uden at dømme eller analysere. Det indebærer bevidst opmærksomhed på dine tanker, følelser og kropsfornemmelser. Gennem meditation og øvelser kan du lære at observere tankerne og følelserne uden at blive fanget af dem. Mindfulness hjælper med at reducere stress, forbedre koncentrationen og øge trivslen.

Indhold i undervisningen

Timerne på højskolen indeholder både teori og praksis. Vi mediterer og laver yogastræk hver gang. Der vil være forskellige aktiviteter og øvelser, hvor ro og fordybelse er i fokus. Vi vil både være indendørs og ude i naturen; ved havet, i skoven eller i parken.

  • Ro og alenetid,
  • Hvornår har du sidst gjort noget godt for dig selv?
  • Hvor finder du dig selv?
  • Hvordan får du styr på dine tanker, dine følelser?
  • Få redskaber til at sætte struktur på dit fokus.
  • Sæt din dag på pause og vær til stede

Yoga som holistisk redskab

Gennem fysiske øvelser og åndedrætsøvelser kan yoga reducerer stresshormoner ved at berolige nervesystemet og fremme afslapning. Yoga øger kropsbevidstheden, hvilket kan hjælpe med at reducere negative tanker og øge følelsen af tilstedeværelse og ro i sindet. Samlet set fungerer yoga som et holistisk redskab til at skabe balance mellem krop og sind, hvilket styrker det mentale velbefindende.

Alternativ til en intens højskolehverdag

På højskolen er du omgivet af andre mennesker det meste af dagen, og der er mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter fra morgen til aften, hvis du ønsker det. Mange oplever, at de har brug for nogle pauser i hverdagen, men mange kender også til, at man ikke tager sig tid til at få stillet dette behov. Det kan være meget kontrastfuldt. Faget hjælper dig med at finde balancen mellem at være aktiv og finde den indre ro, hvilket du kan tage med dig i din hverdag efter højskolen.

Hvornår?

Pausen er et interessefag og kan vælges i alle perioder.

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/