Friluftsliv

Friluftsliv på højskole

På Idrætshøjskolen Sønderborg har vi et helt fantastisk interessefag, som vi har valgt at kalde friluftsliv. I faget friluftsliv på højskole, kommer du først og fremmest til at være udenfor i naturen. – og i dette fag har man bestemt en fordel på idrætshøjskolen Sønderborg, da højskolen her danner ramme med sine beliggende for faget og det byder alt op til dans med naturen og udendørs aktiviteter. Vi er ikke en outdoor højskole som beskrivelse, men så snart vejret tillader det, og det gør det faktisk året rundt, så er vi at finde udenfor i vores smukke natur – både vinter og sommer. 

I friluftsliv på vores højskole kommer du til at arbejde med forskellige teknikker, der kan være nyttige at kende til. Det kan for eksempel være båltænding, opbyggelse af en primitiv overnatningsplads. Det kan også være mad over bål eller en tur planlægning. Det for eksempel være at du vil på højskole fordi du er vild med vandring, og der ville faget Friluftsliv være helt perfekt. Friluftsliv er altså ikke et højskole vandrekursus, men vi tager på mange ture. 

Faget friluftsliv skal du vælge, hvis du gerne vil med udenfor at lære nye færdigheder eller måske bygge oven på noget, som du allerede kan i forvejen. Du skal være forbedret på at du kommer ud i alt slags vejr – og derfor er det selvfølgelig en forudsætning at du har lyst til det. Vi tror nemlig i friluftsliv ikke på at der er noget der hedder dårligt vejr – kun ting vi bliver stærkere af. 

Outdoor på højskolen

Friluftsliv på højskole åbner op for ting, som vi savner. Friluftsliv på højskole undersøger det vi savner. Dt er anstrengende som menneske at leve i et moderne samfund, og vi snubler over alle livets muligheder, når vi får stress. Det kan være stress over uddannelsesvalg eller komme jobmuligheder. I Friluftsliv på højskole kigger vi på det vi længes – nemlig noget der er større end os selv. Måske finder vi svaret i naturen – når outdoor møder højskole. 

Outdoor og højskole giver ekstremt stor glæde og derfor er vi også ekstremt glade for at vi netop har et friluftsliv på højskole, hvor der er plads til at udfordrer og eksperimenter med naturen, meget vejret og med de muligheder som der bliver os givet. 

Friluftsliv og højskole er noget for dig som allerede finder glæde i naturen – og for dig der er nysgerrig på hvilke muligheder den byder på, fordi du altid har boet på 5. sal i storby.Hvornår?

Friluftsliv kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.