Vandring & højskole

Vandring på højskole

En uge hvor vandrestøvlerne bliver luftet i det sønderjyske grænseland, der byder på et varieret terræn med unikke naturoplevelser og et rigt dyreliv. Undervejs på turene vil du også blive bekendt med den sønderjyske historie og områdets seværdigheder, som har betydning for både Danmark og den lokale egnsfortællingen. Hos os er vandring en social aktivitet, og vi anser fællesskabet som en central værdi på vores kurser. Forvent at vi typisk går 12-20 km pr. dag med indlagte pauser og med mulighed for at stå af undervejs, hvis du skulle have brug for at passe på kroppen og spare lidt kræfter til næste dag.

I løbet af ugen vil der være inspirerende morgensamlinger, foredrag, fællessang og sociale aktiviteter, samt mulighed for at benytte højskolens svømmehal, hvis du da ikke hellere vil tage din morgendukkert ved stranden, der ligger 100 meter fra højskolen. Trænger du til afveksling fra at se solen gå ned over Dybbøl Mølle fra højskolens badebro, så er skolen også velsignet med en stor naturpark, der er velegnet til en mindre aftentur, hvis der da ellers er energi til mere, efter et oplevelsesrigt dagsprogram.

Indkvartering og bespisning

Vi holder til og overnatter på Idrætshøjskolen Sønderborg, hvor morgen- og aftensmåltidet serveres. Der er mulighed for at tilvælge specialkost, og der tages hensyn til allagener. Frokosten nydes som udgangspunkt i naturen som en del af vandreturene. Dog kan vi godt finde på at justere planen lidt, hvis det er hensigtsmæssigt i forhold til vejrudsigten eller logistikken.  Se skemaet for at få indblik i de nærmere detaljer.

Praktisk information:

Medbring gode vandresko, tøj til alt slags vejr, drikkedunk og en mindre dagsrygsæk. Du er også velkommen til at medbringe vandrestave, men det er ikke et krav.

Du modtager et deltagerbrev med yderligere informationer senest en måned før kursusstart.

Vandreture

Gendarmstien

Gendarmstien strækker sig 84 kilometer langs den dansk tyske grænse og passere fordi et væld af historiske seværdigheder, men også forbi Idrætshøjskolen Sønderborg.
Gendarmstien er opkaldt efter de tidligere grænsegendarmer, der var stationeret på Toldgaarden og ansvarlige for at bevogte landegrænsen mellem Tyskland og Danmark samt kontrollere skibsfarten langs kysten i mange år. De udførte patruljeringen til fods, og hver gendarm blev tildelt et bestemt afsnit af grænsen at overvåge. Gendarmstien, der nu bærer deres navn, står som et symbolsk minde om deres historiske rolle og er i dag en populær vandrerute, der giver besøgende mulighed for at udforske dette historiske område og nyde den smukke natur langs den dansk-tyske grænse. Vi kommer i ugens løb til at udforske to etaper af Gendarmstien.

Tøndermarsken

Når du træder ind i Tøndermarsken, oplever du straks den fredfyldte atmosfære, der lader dig slippe hverdagens stress og finde indre ro. Dette er et sted, hvor tiden synes at stå stille, og hvor du kan fordybe dig i den beroligende symfoni af fuglekvidder og bølgende siv. Det varierede landskab byder på en utrolig rig biodiversitet. Med mere end 270 fuglearter, der har fundet et fristed her, vil du blive betaget af det mangfoldige fugleliv, der giver dig en enestående mulighed for at observere trækfugle, vadefugle og rovfugle i deres naturlige levesteder. Tøndermarsken er derfor kendt som et paradis for fuglekiggere.

Alsstien

Fra Hardeshøj leder Alsstien dig gennem det naturskønne og bugtende terræn på Nordals, igennem den smukke Nørreskov til Fynshav og videre langs kysten og forbi bølgende marker og levende hegn til Drejet på Sydals. Vi har udvalgt den del af ruten, der passerer igennem Nørreskoven, som er Danmarks længste kystskov, der med sine majestætiske bøgetræer sætter rammen for en fantastisk vandretur, hvor vi blandt andet kommer forbi Taksensand Fyr, som er blevet brugt som location i filmen: I krig og kærlighed.

Augustenborg

Denne rute fører dig rundt på en kort rute i de naturskønne omgivelser mellem Sebbelev og Augustenborg. Efter vandreturen vil du besøge Augustenborg Slotspark, hvor der vil være tid til at fordybe sig på Augustiana der er en kulturhistorisk og arkitektonisk perle ved Augustenborg Fjord med fokus på samtidskunst ude og inde. Det rummelige parkanlæg, som mod fjorden forbinder sig til slotsparken, rummer enkelte og markante kunstværker, sjældne træer og buske og en betagende udsigt til Augustenborg Fjord. I parken kan du se resterne af det selvsamme lindetræ, som gav skygge for H.C. Andersen, da han i sin tid besøgte Augustenborg Slot. Fuglene på egnen synger om, at det var her, han blev inspireret til eventyret Den lille pige med svovlstikkerne.

 

Hvornår?

Uge 32 (3. august – 9. august)

FULDTEGNET

Ankomst:

Lørdag kl. 16.00-17.45

Afrejse:

Fredag kl. 8.15-9.00

Se ugeprogrammet her

Priser

Kursuspris pr. person:

Dobbeltværelse m. bad på gangen kr. 4.399,- 

Enkeltværelse m. bad på gangen kr. 5.599,-

Dagskursist kr. 4.049,-

Specialkost:
Tillæg pr. kursist 300 kr.

Den angivne kursuspris er en totalpris, som inkluderer logi, forplejning, komplet sengelinned samt et lille håndklæde, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter.

Det vil være en god idé at medbringe et ekstra badehåndklæde til brug i svømmehal eller ved strand.

 

Kontakt

Kursusleder:

Hanne Jensen
Mail: hanne@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding?

Kontakt os på:
Tlf.: 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk

 

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/