Sang skaber fællesskaber

Højskolesange

Højskolesangene har dybe rødder i den danske folketradition og opstod oprindeligt i det 19. århundrede som en del af den danske højskolebevægelse, der blev grundlagt af N.F.S. Grundtvig. Grundtvig anså sangen som et vigtigt redskab til at formidle viden og vække følelser hos mennesker. Han mente, at sangen kunne bringe fællesskabet sammen og styrke den personlige udvikling.

Højskolesangene omfatter udvalgte temaer, der spænder fra kærlighed og natur til politik og samfund. Mange af sangene har et poetisk og folkeligt udtryk og udtrykker ofte dybe følelser og længsler. De kan være medrivende og styrke fællesskabsfølelsen, når de synges i fællesskab.

Højskolesangbogen

Højskolesangbogen, som er den mest kendte samling af højskolesange, indeholder en lang række af disse smukke og inspirerende sange. Blandt de mest kendte højskolesange finder vi “I Danmark er jeg født”, “Der er et yndigt land” og “Jeg ved en lærkerede”. Disse sange har gennem årene været sunget af generationer af danskere og har en særlig plads i danskernes hjerter.

Højskolesangene er mere end blot sange. De er et udtryk for dansk kultur og historie. De formidler værdier som fællesskab, folkelighed og dannelse. Højskolesangene fortsætter med at leve og synges i dag og er en vigtig del af den danske sangskat.

Højskolesange på IHS

Vi afvikler flere gange om året Syng, Spis & Snak, som er hyggelige sangaftener med fællesskab, kage/aftenmad og en masse højskolesange.

 

Find højskolesangene her:

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/