Idrætshøjskolen Sønderborg

Fællesskab, oplevelser og kompetencer
Book en rundvisningSe vores brochure

IHS – En idrætshøjskole i Sønderborg

Idræt skaber glæde og begejstring. Det er en af de bedste aktiviteter, når man skal møde nye mennesker. Igennem dine oplevelser med idrætten, kan du lære om alle livets facetter, imens du nyder en aktiv højskolehverdag med både hygge, sang, sport og udfordringer. Når du tjekker ind på IHS er det sandsynligvis med højskolefagene, beliggenheden og mange oplevelser for øje. – Når du tjekker ud igen, har du fået nye venner, uforglemmelige minder og du er blevet en del af et helt særligt fællesskab.  

Hvis du er interesseret i at udvikle dig socialt, fysisk og mentalt, tilbyder vi på Idrætshøjskolen Sønderborg de perfekte rammer til dit højskoleophold. Tilmeld dig et langt højskoleophold eller et kort højskoleophold og bliv Mærket for livet!

Sport er en del af din hverdag på Idrætshøjskolen

Idræt på højskolen er tilpasset til forskellige niveauer og interesser. Vælg blandt mere end 25 forskellige idrætsgrene og 40 forskellige fag, som du selv sammensætter i dit skema. I alle fag er der altså både plads til dig, der tør prøve kræfter med nye idrætsgrene, og til dig, der vil udfordre noget, som du kender hjemmefra. Uanset om du er til padel, styrketræning, beachvolley, kitesurfing eller søger de store naturoplevelser i adventure, så kan du opleve den legende og eksperimenterende tilgang i undervisningen, som vores erfarne og engagerede undervisere vil guide dig igennem. Vælg blandt mere end 25 forskellige sport- og idrætsgrene!

 

Højskolen ved stranden – Danmarks bedste beliggenhed

En højskole tæt ved vandet giver de optimale betingelser for vandsport. Det giver også en mulighed for en dukkert efter en svedig beachvolleykamp eller en løbetur i skoven. Her på IHS har vi en lækker park som baghave, og bølgerne på stranden skylder næsten op til skolens grund. Benyt alle de fantastiske faciliteter i krydsfeltet mellem skoven, vandet og Sønderborg by. Læs mere om faciliteter og de smukke omgivelser her.

Vil du vide mere?

IHS – En idrætshøjskole i Sønderborg

Idræt skaber glæde og begejstring. Det er en af de bedste aktiviteter, når man skal møde nye mennesker. Igennem dine oplevelser med idrætten, kan du lære om alle livets facetter, imens du nyder en aktiv højskolehverdag med både hygge, sang, sport og udfordringer. Når du tjekker ind på IHS er det sandsynligvis med højskolefagene, beliggenheden og mange fede oplevelser for øje. – Når du tjekker ud igen, har du fået nye venner, uforglemmelige minder og du er blevet en del af et helt særligt fællesskab.  

Hvis du er interesseret i at udvikle dig socialt, fysisk og mentalt, tilbyder vi på Idrætshøjskolen Sønderborg de perfekte rammer til dit højskoleophold. Tilmeld dig et langt højskoleophold eller et kort højskoleophold og bliv Mærket for livet!

 

Vil du vide mere?

 

 

Højskole

Glæd dig til en hverdag hvor du er sammen med vennerne, fra du står op om morgenen, til du går i seng om aftenen. Alle vores fantastiske faciliteter er til fri afbenyttelse. Du kan vælge frit imellem en masse fag, der giver dig en faglig og social udvikling.

 

 

Korte kurser

Vi har rammerne til at give dig et fantastisk ophold på et af vores mange korte kurser, uanset om du har interesse for dans, golf, padel eller noget helt fjerde. På vores korte kurser bliver du med stort engagement inviteret ind på livets legeplads.

 

 

Arrangementer

Gymnasier, virksomheder og lokale idrætsforeninger booker jævnligt arrangementer, mødelokaler eller vores øvrige faciliter. Lad os få en helt uforpligtende snak om, hvordan netop jeres gruppe får fede oplevelser her på vores idrætshøjskole.

Oplev en dag på IHS med Rasmus Brohave

Vi er stolte over at have indgået et spændende samarbejde med den talentfulde youtuber Rasmus Brohave, der i efteråret besøgte Idrætshøjskolen Sønderborg for at skabe et unikt afsnit i hans populære serie “Hvad kan jeg blive? – Højskole Special”.

Fantastisk beliggenhed

IHS er beliggende i Sønderborg på øen Als  
i det sydlige Jylland, tæt på både skoven, vandet og byen. 

Fællesskabet fylder

På vores idrætshøjskole spiller fælleskabet en bærende rolle. Det er vigtigt at den enkelte elev kan udtrykke sig frit og være en naturlig del af fællesskabet. 

I sportens tegn

Idræt og sport er et centralt omdrejningspunkt for højskolen og en værdi i sig selv. Den skaber glæde og begejstring uanset niveau for den enkelte og fællesskabet. 

Personlig udvikling

Højskolen udfordrer elevernes kompetencer på en legende og eksperimenterende måde og har  
fokus på den personlige udvikling. 

Kommende arrangementer på Idrætshøjskolen Sønderborg

På Idrætshøjskolen Sønderborg afholder vi en række spændende arrangementer i løbet af året.

Husk at følge med på vores hjemmeside eller sociale medier for at holde dig opdateret om kommende arrangementer på Idrætshøjskolen Sønderborg.

23.

april

SYNG, SNAK OG STRIK 

23. april

Højskolesang og strik på IHS. Der serveres kaffe og kage.
Vært: Nanna/Laura. En af skolens musiklærere spiller klaver.

26.

april

Gæsteweekend

26. april - 28. april

Det bliver dejligt, når eleverne kan invitere gæster til at besøge IHS og vise dem hvordan hverdagen på IHS fungerer og hvordan de bor. Vi glæder os til at hilse på jer. 

Ankomst fredag kl. 19.30

Afrejse søndag efter brunch (Ca. kl. 11.00)

Pris 200,- kr. pr. pers.

HUSK at medbringe sovegrej!!!

7.

maj

SYNG, SPIS OG SNAK

7. maj - FULDTEGNET

Vi byder jer velkommen indenfor på Idrætshøjskolen Sønderborg til en festlig aften med sang, kage og kaffe.
Vært: Marianne Müller Nielsen og Kenneth Christian Anker Gars.

Sabbatåret skal deles med andre unge

Idrætshøjskole er for dig – uanset om du er fra Jylland, Sjælland eller Fyn og som søger kreativ undervisning, højskolestemningen og ønsker at danne en masse nye venskaber. På højskolen møder du nemlig mere end 150 andre unge, som kommer på højskolen for at blive elev af de samme grunde som dig. I bor under samme tag, har inspirerende idræt og undervisning sammen og vælger selv om I fester, dyrker mere idræt eller chiller i weekenden.

Læs om hverdagen på IHS her

Grupperejser for unge – Adventure og skitur

Sabbatår med rejser i udlandet kan sagtens kombineres med at tage på idrætshøjskole i Sønderborg. Vi har fælles grupperejser til udlandet flere gange om året. Stå på ski i de franske alper med snedækkede bjerge eller tag på adventurerejse til Zanzibar, Tanzania, Kreta og Island, hvor eleverne møder den lokale befolkning. Turen er krydret med safari, hiking, dykning og surfing.

Læs mere om vores højskolerejser her. 

Lær noget nyt på idrætshøjskole

Lær at sejle, book et dykkerkursus, bliv sportsmassør, eller bliv mere teknisk bevidst på en af vores andre uddannelser. Faktisk kan dit skema se ud, som du ønsker. Sammensæt dit eget skema med forskellige idrætsgrene, kreative interesser og saml på unikke oplevelser under dit højskoleophold. Læs mere om vores kurser og kompetencer her

Hvad laver man på en højskole?

Hvad handler højskole egentlig om? Det er ikke en almindelige uddannelse, som du måske kender det fra gymnasiet eller anden ungdomsuddannelse med boglige fag. Her er idrætten og fællesskab i fokus i en hverdag, som du selv tilrettelægger. Dit sabbatår kan med fordel bruges på en højskole sammen med andre elever, der elsker idræt. Her kan du dyrke sport, udforske nye interesser, rejse med andre unge og blive en del af højskolefællesskabet. Selvom du godt kan føle dig lidt rusten, så kan du ikke være for gammel til at tage på sportshøjskole, men typisk er man 18-30, hvor flertallet er 18-24 år når man går her hos os. Her kan du få venner for livet. 

Tilmeld dig her

Sabbatår ideer – Hvad kan jeg lave i mit sabbatår?

Der er mange muligheder:

 • Surfing
 • Safari i Afrika
 • Stå på ski eller snowboard
 • Lære at sejle
 • Spille musik
 • Faldskærmsudspring
 • Svømme med delfiner
 • Vilde fester
 • Dykning
 • Dyrk yoga
 • Sport og idræt 
 • Udlandsrejser 
 • Møde nye mennesker 
 • Lær noget nyt 
 • Kom i dit livs form! 
 • Feste med andre unge 
 • Unikt fællesskab 
 • Få venner for livet! 
 • Personlig og social udvikling 
 • Bliv studieparat med nye kompetencer 

 

Alt dette kan du på vores idrætshøjskole i Sønderborg!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/