Sportsweek

Familiekursus i uge 31

Idrætshøjskolen Sønderborg danner igen i 2024 rammen om en unik og sommerlig Sportsweek.

Der venter store oplevelser med leg og idræt til lands, til vands og i luften. Det bliver et intenst familiekursus, med en dejlig blanding af idrætsaktiviteter, spændende foredrag, samt en masse samvær, samtaler og fællesskab i smukke rammer.

Kurset er tilrettelagt med spændende aktiviteter for både børn, unge, forældre og bedsteforældre. Kurset har særligt fokus på de lidt ældre børn og unge mennesker samt voksne.

Ved tilmelding skal alle over 17 år vælge ét idrætsfag eller Ungdomshold.

Der er mulighed for fordybelse i en sportsgren, som du måske længe har drømt om at afprøve, eller blot gerne vil blive bedre til.

I år kan du som voksen vælge én af følgende sportsgrene:

  • Kajak
  • Beachvolley
  • Sved og styrke
  • Adventure
  • Surf
  • Cykel

Kajak
At ro kajak på Alssund er fantastisk! Find balancen, nyd vandets bevægelser og de gode tag. Du lærer de basale teknikker i kajak. Kombineret med store fælles oplevelser gør det kajak, til en samlende og fantastisk aktivitet.

Beachvolley er for alle der er vilde med en bold, fight, grin og intensitet. Vi har én af Danmarks største sandkasser med otte baner til beachvolley, så der er god plads til alle jer, der kan li’ at være udenfor med sand mellem tæerne.

Sved og styrke er fysisk træning for dig der kan lide at svede og røre dig. Træningen foregår primært udenfor og vi lover, at du vil komme til at kunne mærke din krop på den ”fede” måde. Der gennemgås hvad fysisk aktivitet og træning kan gøre for os og hvordan vi få inkorporeret det i vores hverdag.

Adventure kombinerer forskellige outdoordiscipliner bl.a. mountainbike, orienteringsløb, Bike’n Run, trailrunning og kano.
Højskolen har selvfølgelig alt det nødvendige udstyr, men du må gerne medbringe egen mountainbike og hjelm hvis du har.

Surf på IHS er et hit! Skolen ligger perfekt lige ned til Sønderborg bugt. Så grib chancen og se om sporten er noget for dig. Har du prøvet sporten før, bliver der mulighed for at finpudse vendinger og lære nye tricks. Afhængig af vind og vejrforhold, prøves der kræfter med både windsurfing og SUP.

Cykel er det nye fag på Sportsweek. I vil stifte bekendtskab med både mountainbike og racercykel. Der vil være plads til alle niveauer, men det er godt hvis du kan holde til at cykle 15-20km hver dag. Kom ud og se den skønne natur i Sønderborg og omegn.
 

Almen undervisning:

Ud over idrætsfagene skal de voksne deltage i almen undervisning. Her vil alle voksne være samlet og blive præsenteret for forskellige interessante emner, der skal diskuteres og debatteres i mindre grupper. Det er meningsudveksling, refleksion og perspektivering i sin reneste form. 

Foredrag:
Der vil i løbet af ugen være to – tre forskellige inspirerende, perspektiverende og tankevækkende foredrag.
Oplev personligheder der gerne udtrykker deres holdninger.

Børneaktiviteter

(Børn og unge mellem 5 og 17 år)
Mens de voksne har idræt og valgfag har børnene idrætsaktiviteter. De vil alle blive sat sammen i jævnaldrende grupper og blive mødt af fantastiske og motiverende unge mennesker, der for nyligt har været elever på idrætshøjskolen, og derfor er eksperter i at lege og dyrke idræt.
Børnene kan derfor glæde sig til nye venner og fede aktiviteter hver eneste dag.

Afhængigt af alder laver børnene forskellige idrætsaktiviteter, lege, musik, skattejagt, boldspil, svømning, MTB mm.

Teenagerne prøver kræfter med forskellige udfordringer og oplevelser såsom windsurfing, mountainbike, aerobics, beachvolley, kano/kajak, boldspil, highrope, klatring og overnatning i det fri.


Ungdomshold (17-24):
Efter ønske oprettes der i 2024 et ungdomshold på Sportsweek. Oprettelsen forudsætter, at der mindst er 10 deltagere på dette hold.
Ungdomsholdet har i løbet af ugen deres egne idrætsaktiviteter, men deltager på lige fod med de voksne i foredrag og samtalecaféer.
Der arbejdes på, at arrangerer et særskilt foredrag for ungdomsholdet.


Højskolerammen:
Udover Idrætsfag, samtalecafé og foredrag indeholder kurset også morgensamlinger, morgenmotion (løbetur, svømmehal og yoga), dans, sang, familieaktiviteter og aftenarrangementer for hele familien.​


Glæd jer til en fantastisk uge!

Hvornår?

Uge 31 (28. juli – 3. august 2024)

FULDTEGNET

Ankomst:
Søndag d. 28. juli 2024
kl. 16.00-17.30.

Det er vigtigt at I ankommer i dette tidsrum!

Afrejse:
Lørdag d. 3. august 2024
kl. 10.00

Det endelig program tilsendes ca. en måned før kursusstart.

Se eksempel på ugeskema her

Få et indblik i kurset

Priser

Kursuspris pr. person
Voksne:
Dobbeltværelse m. bad på gangen kr.  5.100,-

Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 5.600,- FULDTEGNET

Børn:
0 – 2,9 år: kr. 2.250,-
3,0 – 11,9 år: kr. 3.350,-
12,0 – 16,9 år: kr. 3.750,-

Tillæg – Specialkost:
Voksne 300 kr. – Børn 200 kr.

Prisen inkluderer logi, forplejning, komplet sengelinned samt to håndklæder, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter.
Medbring gerne et ekstra badehåndklæde.

Værelser
Indkvartering sker fortrinsvis på dobbeltværelser. Er man en familie på 3 personer, skal der påregnes indkvartering på samme værelse med en madras på gulvet.
Oplys hvis du har brug for en baby-rejseseng.

Betalingsbetingelser

Kontakt

Kursusleder:
Steffen Lemming
Tlf.: 60 24 20 03
Mail: steffen@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding?

Kontakt os på:
Tlf.: 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/