Magi i luften

Familiekursus i uge 27

Til den forventningsfulde småbørnsfamilie – også for bedsteforældre. For børn i alderen 0-8 år. Søskende må dog gerne være op til 12 år.

På Magi i luften får I en livsglad uge med nærvær, samvær og eftertænksomhed på IHS. Oplevelser med idræt, musik og samarbejde i et legende højskolemiljø gør, at du opdager helt nye sider af dig selv, dit barn og din familie i et nutidigt Danmark. Naturskønne omgivelser og de mange faciliteter giver fantasien frit spil. De voksne vil bl.a. have mulighed for at prøve kajak, fitness, mountainbike, klatring, refleksion, foredrag mv., mens børnene får nye oplevelser med musik, boldspil, tons, natur, vandaktiviteter, sang, dans og venskaber i et skønt fællesskab.

Her en overordnet forklaring af de forskellige elementer i ugeskemaet.

Tag gerne et kig på skemaet undervejs i læsningen, så er det nemmere at forstå.

Ryst og rytme
På dette familiekursus lægger vi ekstra vægt på den musiske dimension. Og hver formiddag er børnene sammen med de voksne delt ud på hold, og her går vi efter at frembringe smil i hjertet og magi i øregangen. Undervisningen giver ideer og viden omkring, hvordan du kan arbejde med musik, dans og bevægelse med dit barn. Så denne del er samtidig undervisning for de voksne og varetages af musiske og rytmiske talenter.

Børneaktiviteter

Det er et forrygende team af vores tidligere højskoleelever på ca. 20-25 år, der tager sig af børnegrupperne. Disse instruktører er rigtig gode venner og har et kæmpe ønske om at give de oplevelser og det sammenhold videre, som de selv har haft på IHS. De bliver rigtig gode rollemodeller for børnegrupperne, og de har et overskud og en positiv energi, som er helt uforlignelig.

Børneaktiviteterne foregår mens de voksne har foredrag/oplæg om formiddagen. Her er et EKSEMPEL på, hvad der KAN være på programmet:

3 år: Bold, lege, tons, dans, gemmeleg, natur mm…

4-5 år: Boldspil, svømmehal, tons, natur, skattejagt mm…

6-7 år: Boldspil, klatring, svømmehal, tons, samarbejde, fotosafari mm…

8-10 år: Teambuilding, klatring, svømmehal, boldspil, SUP mm.

10-12 år: De får en på opleveren i eksempelvis rullehockey, SUP, klatring, MTB, beachvolley.

Hvis du kun kommer med et barn på 9 år eller mere, vil det være bedre at vælge et andet familiekursus, da fællessamlingerne vil forsøge at indfange en lavere alder.

De endelige grupper afhænger af de tilmeldte børns alderssammensætning. Denne inddeling er blot et foreløbige bud.

Børnene bliver udfordret på deres eget niveau i et alsidigt og kreativt program, som instruktørerne ivrigt præsenterer for dem. Der er fokus på glæde, alsidighed, holdfølelse og succesoplevelser.
Vi udnytter de lækre omgivelser og er som oftest udenfor, hvis aktiviteten og vejret tillader det.

0-2,9 år: For denne gruppe vil der være undervisning for forældrene, mens børnene er der. Det vil være sparring, snak og refleksioner om småbørnsglæder og –udfordringer, samfundsmæssige betragtninger, verdens tilstand osv. Nært og fjernt. Så hvis ens barn ikke kan deltage på børneholdet – så er der et sted at være med, hvor den voksne er til undervisning. Det kan også være børn der er ældre, som ikke lige i det givne tidsrum er klar på at være væk fra den voksne.

Foredrag og oplæg:
Foredragene er med til at sætte livet i perspektiv, skabe refleksion og udvide vores horisont en smule. Man får mulighed for at få lidt voksentid midt i en lækker uge med gang i den. I fællesskab former og bevæger vi debat, vinklinger og diskussioner hen, hvor de bliver relevante og vedkommende. Disse faciliteres af forskelligartede oplægsholdere i emner som for eksempel kommunikation mellem børn og voksne, personlighedstyper, kærlighed, politik eller samfund. Derudover vil I opleve at deltage i en samtalesalon.

Idræt med familien:
Idrætsaktiviteterne arrangeres, så både børn og voksne kan være med. Det hele foregår på skolens område. Målet er at vise både børn og voksne så bred en vifte af idrætter som muligt og at skabe et rum for reflekterende spørgsmål, som giver gode samtaler mellem den voksne og barnet – spørgsmål som f.eks. rækker tilbage i tiden og ind i relationen mellem barn og voksen.
Om aftenen mens den ene putter vil der være ”Idrætstilbud”: evt. Mountainbike, kajak, klatring og beachvolley mm. Udbuddet afhænger af deltagernes ønsker.

Magi i luften
Hver dag er der planlagt fællesaktiviteter, som inkluderer alle i familien. Vi lægger op til en masse fælles oplevelser – f.eks. fremstilling af en kreation, stomp, fiskeri, lege med fut i, der skaber glæde. Onsdag er der familierace med samarbejdsøvelser, der opbygger relationer, øver i kommunikation og vækker tillid.

Højskolerammen
Udover Ryst og Rytme, Idræt, Foredrag/oplæg og ”Magi i luften” indeholder kurset bl.a. også morgensamlinger og 2 aftensamlinger hver dag – en med godnatsange for børnene og en for de voksne kl. 21, når børnene sover. Her er der børnepassere, som befinder sig på alle gangene – som ringer til jer, hvis barnet vågner.
Om morgenen vil der være tilbud om løb og havbadning. Maden nyder vi i skolens spisesal morgen, middag & aften, og køkkenpersonalet har lovet også at forkæle os med frugt, kaffe, the m.m. i løbet af dagen.

Hvornår?

Uge 27 (30. juni – 6. juli 2024)

FULDTEGNET

Ankomst:
Søndag d. 30. juni 2024
kl. 15.00-16.45.

Det er vigtigt at I ankommer i dette tidsrum, da der vil være en velkomstseance for jer!

Afrejse:
Lørdag d. 6. juli 2024
kl. 09.45

Se eksempel på ugeskema her

Få et indblik i kurset

Priser

Kursuspris pr. person
Voksne:

Dobbeltværelse m. bad på gangen kr. 5.100,-

Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 5.600,-  FULDTEGNET

Børn:
0 – 2,9 år: kr. 2.250,-
3,0 – 11,9 år: kr. 3.350,-

Tillæg – Specialkost:
Voksne 300 kr. – Børn 200 kr.

Prisen inkluderer logi, forplejning, komplet sengelinned, to håndklæder, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter. Medbring gerne et ekstra badehåndklæde. 

Værelser
Indkvartering sker fortrinsvis på dobbeltværelser. Er man en familie på 3 personer, skal der påregnes indkvartering på samme værelse med en madras på gulvet.

Oplys hvis du har brug for en baby-rejseseng.

Betalingsbetingelser

Kontakt

Kursusleder:
Jeppe Andersen
Mail: jeppe@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding?

Kontakt os på:
Tlf.: 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk

Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/