Keramik & højskole

Keramik og højskole

Dette kursus er skabt til at inspirere og udfordre dig, uanset om du er nybegynder eller allerede har erfaring med keramik. Her inviteres alle til at udforske eller forfine deres færdigheder i et hyggeligt højskolefællesskab. I løbet af ugen vil der være morgensamlinger, let morgenmotion, foredrag, fællessang og sociale aktiviteter, samt mulighed for at benytte højskolens svømmehal, hvis man da ikke hellere vil tage sin morgendukkert ved stranden, der ligger 100 meter fra højskolen. Det vil også være tid til en gåtur i den nærliggende skov, hvor man kan fordybe sig og finde inspiration.

Formålet med undervisningen er at få en god basis viden om det at arbejde med Rakukeramik. 

Rakukeramik er en gammel japansk brændingsteknik som går tilbage til 1600-tallet, hvor den er kendt for at indeholder de fire fundamentale elementer: jord, vand, ild og luft. Med Rakubrænding kan man frembringe kobberlignende overflader på sin glasur og de smukkeste krakeleringer, som man ikke kan opnå i andre former for keramikbrændinger. Selve formningen foregår de to første hele dage af kurset, hvor vi vil arbejde på drejeskiver, med pladeteknik, pølseteknik og pincing. Derefter bruges der to dage på lyntørrer og forgløder vi vores keramik, imens vi tager på udflugt til CLAY Keramikmusem. Glasurbrændingerne foregår ude i det fri på næst sidste dag, så du kan få dine ting med hjem.

Der vil være mulighed for at lave keramik helt fra bunden – måske lysestage, urtepotte, navneskilt eller arbejde i frihånd med et mere kunstnerisk projekt.

Under kurset vil du blive guidet af en erfarne keramikunderviser, der vil hjælpe dig med at opbygge en solid forståelse for keramikkens grundlæggende teknikker samt udfordre de mere erfarne deltagere med avancerede teknikker og kreative projekter.

Underviser:

Susanne Givskov der til daglig underviser i keramik på Idrætshøjskolen Sønderborg og Kulturhuset Sønderborghus. Hun er uddannet keramisk formgiver og designer fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding, derudover har hun studeret industridesign i to år, på Århus arkitektskole.

”I stort set hele mit liv har jeg arbejdet med ler, både på eget værksted og som underviser, det er en konstant glæde og udfordring at sætte fingrene i en klump ler, som jeg ikke vil være foruden. Min inspirationskilde er naturen, specielt sten og vand. ”

Indkvartering og bespisning

Vi holder til og overnatter på Sønderborg Idrætshøjskole, hvor dagens måltider også serveres. Der er mulighed for at tilvælge specialkost og der tages hensyn til allagener.

Indkvartering foregår som udgangspunkt på dobbeltværelser med bad på værelserne. Pris: 4399,- kr.

Der er mulighed for at bo på enkeltværelse for et ekstragebyr på 1200,- kr.

Der vil være ekstraudgifter til eget forbrug af ler

Praktisk information:

I modtager et deltagerbrev med yderligere informationer senest en måned før kursusstart.

Der tages forbehold for ændringer i programmet

Hvornår?

Uge 40 (29. september – 5. oktober)
Uge 45 (4. november – 10. november)

Ankomst:

Søndag/mandag kl. 17.00-17.45

Afrejse:

Lørdag/Søndag kl. 10.00

Se eksempel på ugeprogrammet her

Priser

Kursuspris pr. person:

Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 4.399,- 

Enkeltværelse for et ekstragebyr på kr. 1.200,-.

Specialkost:
Tillæg pr. kursist 300 kr.

Den angivne kursuspris er en totalpris, som inkluderer logi, forplejning, komplet sengelinned samt et lille håndklæde, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter.

Det vil være en god idé at medbringe et ekstra badehåndklæde til brug i svømmehal eller ved strand.

 

Kontakt

Kursusleder:

Tobias Bang
Mail: tobias@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding?

Kontakt os på:
Tlf.: 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk