GOLF & HØJSKOLE

Sommergolf på IHS

Sommergolf på IHS byder på undervisning i alle golf spillets vigtigste facetter på et fagligt højt niveau og spil 5 x golf på Sønderjyllands, Benniksgaard, Sønderborg og Nordborg golfbaner. Det kombinerer vi med, dejlig forplejning, et super socialt liv og rigtig god højskole i unikke omgivelser.

Golfundervisningen starter mandag med kort grundlæggende gennemgang for alle af golfsportens vigtigste facetter. Tirsdag og torsdag er vi i mindre hold af max. 8, hvor du har samme underviser begge formiddage og hvor vi går mere i dybden med svinget og med de grundlæggende slag fra putter til driver.

Til begyndere vil der være mulighed for undervisning også efter frokost, kombineret med selvtræning og par 3 banen (golfbanen primært til begyndere, let øvede og kortspils træning).
Intro til regler, etikette og stableford vil også indgå i programmet for begynderne i løbet af ugen.

Til de mere øvede og etablerede golfspillere, vil vi i undervisningen i løbet af ugen kigge mere individuelt på dit spil og komme med nye svingtanker, træningsøvelser og individuelle råd.  

Undervisningen tilrettelægges i samarbejde med PGA Pro Thor Andersen fra Sønderjyllands golfklub og PGA pro Troels Thybo fra Sønderborg golfklub.

Sidst på ugen er det målsætningen at alle spiller med i den sociale afslutnings match.

Golfbanerne
Mandag starter vi alle i Sønderjyllands Golfklub, i folkemunde den bedste golfbane i Sønderjylland. Tirsdag og torsdag besøger vi Sønderborg og Nordborg Golfklubber (i 2 hold af ca. 30 og bytter). Fredag går turen til Benniksgaard, en af danmarks smukkest beliggende golfanlæg lige ned til Flensborg Fjord, hvor vi runder ugen af med en hyggelig social afslutningsmatch for alle.

IHS Højskoleliv
Traditionelle og alment dannende højskoleseancer, interessante, inspirerende oplæg, gode højskolesange morgen og aften, fortælling og perspektivering er vigtige elementer i højskolelivet. Morgensvømning, saunabesøg, en runde frissbee-golf i parken, samt hygge og samvær i golfbaren er ligeledes vigtige elementer for helheden på en golf & højskole uge på IHS.

Morgensamlinger
Hver morgen, efter morgenmaden, samles vi til morgensamling kl. 07.40. Morgensamlingerne er en vigtig del af højskolelivet på IHS, med sang, fortælling, aktuelle indlæg og perspektivering.

NYT I 2023

På flere opfordringer, tilbyder vi små fysiske træningssessions. Vi kommer med vores bud på golfrelaterede træningsøvelser, til gavn for hele bevægeapparatet, i form af mobilitet- smidighed- og balancetræning. Jævnlig fysisk træning giver os et bedre udgangspunkt i golfsvinget.

Onsdag Eftermiddag
er din mulighed for en fri eftermiddag, puste ud, slappe af og lade op til resten af ugen eller måske en tur ud i det Sønderjyske på egen hånd. Vi har naturligvis også et tilbud til dig, hvis du har lyst. Det kunne være en frisbeegolf runde i parken, en gåtur ved havet ind til Sønderborg Slot, en strandtur ved den dejlige badebro lige ved IHS eller måske en fysisk træningssession (se punktet ovenfor) inde eller ude i det naturskønne område omkring Idrætshøjskolen i parken.

Onsdag formiddags- og aftenens arrangementer
Onsdag formiddag og aftenerne på IHS er både spændende, alsidige og lærerige. Hver aften inden ”kaffe, sang og fortælling” byder vi på motiverende arrangementer og foredrag:

  • Sønderjyllandshistorie; et spændende foredrag om grænselandet vi befinder os i.
  • Præsentation af den 19. udgave af højskolesangbogen, sang, fortælling og perspektivering.
  • ”Vild med dans for golfspillere” – en rigtig herlig, social og underholdende aften for ALLE!
  • Vin, Gin eller Champagne oplæg; vi bliver klogere på og smager på de herlige dråber.
  • Humorforedrag, -”humoren får skyld for meget” – men hvordan bruger vi den?
  • En hyggelig afslutningsaften, 3-retters menu, festlige sange, indslag og socialt samvær.

Mad og Drikke
Morgen- og aftensmaden samt frokost onsdag nydes på IHS. Vores søde køkkenteam lover at forkæle os lidt ekstra i golfugerne. De bruger primært gode danske lokale økologiske råvarer og håndterer evt. specielkost. Golfbaren byder på speciel øl og gode vine. Der vil altid som minimum være vand på bordene til alle frokoster og aftensmåltider. Vi sørger ligeledes for kaffe før eller måske under golfrunden + frugt/sødt, samt aftenkaffe. HUSK dog selv drikkedunk + sødt/frugt med i din Golfbag. – Du er ofte på banen, i mere end 4 timer, – det er varmt først i august! De øvrige frokoster, nyder vi i golfklubberne, fra grillede ringriderpølser til ”IHS” det kolde bord.

Vi glæder os til at tage rigtig godt imod alle til Golf & Højskole på IHS i uge 31, 2023!

Sommergolf & højskole på IHS henvender sig til alle,
fra nybegynderen som vil prøve kræfter med dette fantastiske spil, til den rutinerede golfspiller, som vil skridtet videre med spillet.
På kurserne er vi optaget af det sociale liv golfsporten favner, både på og uden for banen.

Hvornår?

Uge 31 (31. juli – 5. august 2023)

Ankomst:
Vi starter mandag kl. 10.30

Afrejse:
Vi slutter lørdag kl. 9.30

Se ugeprogrammet her

Priser

Kursuspris pr. person

Dobbeltværelse m. bad på gangen kr. 5.595,-

Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 6.095,- 

Enkeltværelse m. bad på gangen kr. 6.095,-

Kurset er tilrettelagt med statstilskud. 

Den angivne kursuspris er en totalpris, som inkluderer logi, forplejning, morgen og aften på Idrætshøjskolen, IHS. 

Undervisning, alle greenfee, alle frokoster i golfklubberne, oplæg og brug af skolens faciliteter, som svømmehal, fitnesslokale, fri parkering m.m. 

Det eneste du betaler for ud over kursusprisen, er øl, sodavand og vin til nogle frokoster og til aftensmåltider. 

 

Kontakt

Kursusleder:
Søren Eilby Hansen

Spørgsmål vedrørende kurset     på tlf.: 20 15 30 23 eller på mail: golf@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding:

Kontakt ligeledes Kursuslederen.

Generelle Spørgsmål til
IHS kan ske på
Tlf.: 74 42 18 48