GOLF & HØJSKOLE

Golf for Singler! 

Tag på Golfophold med Idrætshøjskolen Sønderborg, logerende på Hotel Scandic i Sønderborg. Vores golfkurser byder på en god balance mellem golf spillets herlige facetter, dejlig forplejning, super socialt liv og rigtig god højskole. Golfundervisning på et fagligt højt niveau, spil 5 x golf på Sønderjyllands, Benniksgaard, Sønderborg og Nordborg Golfbaner, kombineret med god højskole. 

Idrætshøjskolen Sønderborg byder i 2023 velkommen til 10 ugekurser med golf & højskole. Vi fortsætter succesen med holdstørrelser på max 32 kursister. Vi tager alle kursister med til samme golfklub hver dag. Vores golf & højskole kurser henvender sig til alle, fra nybegynderen som vil prøve kræfter med dette fantastiske spil, til den rutinerede golfspiller, som vil skridtet videre med spillet. 

På kurserne er vi meget optaget af det sociale liv, som favner golfsporten, både på og uden for banen. 

Golf for Singler!
Som noget NYT byder IHS velkommen til en Golf & Højskole uge med temaet ”golf for singler”. 

Vores generelle udgangspunkt på IHS er at alle er velkomne på vores kurser. Så er det lige præcis uge 24 som passer i 2023, det er IHS som skal besøges og I er et par, så er I absolut velkomne. I skal blot indstille jer på at langt størstedelen på kurset kommer på egen hånd eller sammen med en god ven. 

Vores tanke med temaet er at være medvirkende til at skabe gode golf- og højskolefællesskaber på tværs af geografi, alder og køn, med dig som rejser selv i centrum. Alle er velkomne, er du nybegynder både i golfsporten og i højskoleverdenen, så er du ”ekstra” velkommen, for det 2 x ”must do” på bucket listen; Golf & Højskole. Det må du love dig selv at opleve, så vi glæder os til at se dig! 

Golfundervisningen starter mandag middag med en fælles kort grundlæggende gennemgang af golfsportens vigtigste facetter. Tirsdag og torsdag er vi i mindre hold af max. 8, hvor du har samme underviser begge formiddage og hvor vi går mere i dybden med svinget og med de grundlæggende slag fra putter til driver. Samlet undervisning de 3 formiddage er mellem 5 og 6 timer. 

Undervisningen tilrettelægges i samarbejde med PGA Pro Thor Andersen fra Sønderjyllands golfklub og PGA pro Troels Thybo fra Sønderborg golfklub, samt et lille team af fagligt dygtige undervisere. 

Som nybegynder indgår du på lige fod i fællesskabet med alle andre i formiddagens golfundervisning. Undervisningsholdene deles efter niveau, vi har i snit 2 til 4 nybegyndere på vores kurser. Det er første gang vi prøver med temaet ”Golf for Singler”, så måske der kommer flere nybegyndere her? 

Efter frokost når de etablerede golfspillere sendes ud på den store (18 hullers golfbane)
samles begynder holdet til en kombination af at fortsætte læringen fra formiddagen/selvtræning med kort supervision fra underviser, samt med intro til og spil på Par 3 banen (golfbanen til begyndere og let øvede). En intro til regler, etikette og stableford vil også indgå i programmet for nybegynderne i løbet af ugen. Sidst på ugen indgår begynderne i den sociale afslutnings match med resten af holdet .

Golfbanerne. 
Mandag starter vi i Sønderjyllands golfklub, i folkemunde den bedste golfbane i Sønderjylland. Tirsdag og torsdag besøger vi Sønderborg Golfklub, en god og altid velplejet golfbane, med gode træningsfaciliteter. Onsdag går turen til Benniksgaard, en af Danmarks smukkest beliggende golfanlæg lige ned til Flensborg Fjord. Fredag social afslutningsmatch på Nordborgs hyggelige og rolige golfanlæg. 

Nyt i 2023! 
TAK for alle de gode og konstruktive evalueringer vi har fået på vores kurser i 2022. Mange ønsker at spille 18 huller på både Sønderjyllands og Benniksgaard, hvis de skal besøge os på IHS igen (I 2022 spillede vi 9 huller på de baner). Samt mange synes det er (for)hårdt at spille 18 huller efter 2 – 2 ½ times undervisning. 

Derfor tilbyder vi både 18 huller mandag og onsdag på Sønderjyllands og Benniksgaard i sæsonen 2023 (samt fredag i Nordborg). Og efter de lange træningsformiddage tirsdag og torsdag i Sønderborg golfklub, tilbyder vi 9 huller, forni tirsdag og bagni torsdag. 

Bare rolig der er mulighed for at tilkøbe bagni allerede tirsdag, hvis man bare ikke kan få nok, samt Sønderborg golfklub har en god 6 hullers par 3 bane, til jer som har lyst til lidt mere end 9 huller . 

IHS Højskoleliv og Hotel Scandic 
Stærke traditionelle og alment dannende højskoleseancer, som gode højskolesange både morgen og aften, fortælling og perspektivering, er ligeledes vigtige elementer i højskolelivet på vores kurser. 

Morgensamlinger i pejsestuen 
Hver morgen, fra tirsdag til og med fredag, efter morgenmaden, samles vi til morgensamlinger kl. 07.45. Morgensamlingerne er en vigtig del af højskolelivet, oftest sang og fortælling, kombineret med interessante korte indlæg og golfrelaterede input, bl.a. om course management og mentaltræning. 

NYT I 2023 – Eftermiddags tilbud på Scandic 
På flere opfordringer, tilbyder vi i 2023, små fysiske træningssessions i det lille fine motionsrum på Scandic. Vi kommer med vores bud på golfrelaterede træningsøvelser for vores coremuskler, til gavn for hele bevægeapparatet, i form af både fysiske øvelser, mobilitetsøvelser, smidighedsøvelser og balanceøvelser. Til syvende og sidst skulle det gerne givet os et bedre udgangspunkt i golfsvinget. 

Forskellige aftenoplæg i pejsestuen på Scandic og på IHS. 
Mandag: Præsentation af den 19. udgave af højskolesangbogen. Sang, fortælling og perspektivering. 

Tirsdag: Byder vi velkommen på Idrætshøjskolen Sønderborg til en herlig højskole-aften, startende med aftensmad på skolen. Aftenen byder på en kort rundvisning og fortælling ved nogle af skolens elever, vild med dans for golfspillere, oplæg med Kenneth C. A. Gars, samt aftensang og kaffe. 

Onsdag: Et smagfuldt delikatesseoplæg; Smag på og læren om vin, gin eller måske Champagne ! 

Torsdag: En hyggelig afslutningsaften med et lille portvinstema, festlige indslag og socialt samvær. 

På Scandic vil en morgen- eller måske eftermiddagsdukkert og sauna tur være mulig. Ligeledes er der fri adgang til hotellets fitnesslokale og øvrige faciliteter, se mere på; https://www.scandichotels.dk/hoteller/danmark/sonderborg/scandic-sonderborg 

Der er naturligvis fri parkering ved hotellet, inkl. stationer med opladning til El-biler. 

Mad og Drikke 
Morgenmaden hver dag, samt aftensmad onsdag og torsdag nyder vi på hotellet. Mandag aften spiser vi i Sønderjyllandsgolfklub og tirsdag på IHS. Alle frokoster hygger vi os med i golfklubberne, lige fra lækre sandwich, grillede ringridere til ”IHS det kolde bord”. Der vil altid som minimum være vand på bordene til alle frokoster og aftensmåltider. Vi sørger ligeledes for kaffe før eller måske under golfrunden + frugt/sødt, samt aftenkaffe. HUSK dog selv drikkedunk + sødt/frugt med i din Golfbag, -du er ofte ude på banen, i mere end 4 timer. 

Vi glæder os til at tage rigtig godt imod alle til Golf & Højskole med og på IHS i 2023! 

Tilbud om ankomst allerede søndag

Vi har lavet en god aftale med Hotel Scandic i Sønderborg; Tjek ind allerede søndag fra kl. 15.00
Kontakt Scandic direkte og oplys at du er med IHS Golf, så får I et dobbeltværelse til 600 kr. pr. person og et enkeltværelse til 700 kr., inkl. morgenmad mandag morgen. 

Hvornår?

Uge 24 (12. – 16. juni 2023)

TILMELDING ÅBNER
1. OKT. kl. 9.00

Ankomst:
Vi starter mandag kl. 10.30

Afrejse:
Vi slutter fredag kl. 15.15

Se ugeprogrammet her

Priser

Kursuspris pr. person
Dobbeltværelse
kr. 6.095,- 

Enkeltværelse
kr. 6.595,-

Den angivne kursuspris er en totalpris, som inkluderer logi, forplejning, morgen og aften på Hotel Scandic i Sønderborg.

Undervisning, alle greenfee, alle frokoster i golfklubberne, foredrag og brug af hotellets faciliteter, som swimmingpool, fitnesslokale, fri parkering m.m.

Det eneste du betaler for ud over kursusprisen er drikkelse til frokoster og aftenmåltider.

Kontakt

Kursusleder:
Søren Eilby Hansen

Spørgsmål vedrørende kurset     på tlf.: 20 15 30 23 eller på mail: golf@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding:

Kontakt ligeledes Kursuslederen.

Generelle Spørgsmål til
IHS kan ske på
Tlf.: 74 42 18 48