Sportsweek

Idrætshøjskolen Sønderborg danner igen i 2022 rammen om en unik
og sommerlig Sportsweek. 

Der venter store oplevelser med leg og idræt til lands, til vands og i luften. Det bliver et intenst familiekursus, med en dejlig blanding af idrætsaktiviteter, spændende foredrag, samt en masse samvær og fællesskab i smukke rammer.

Kurset er tilrettelagt med spændende aktiviteter for både børn, forældre og bedsteforældre.

Ved tilmelding skal alle over 17 år vælge ét idrætsfag.

Der er mulighed for fordybelse i en sportsgren, som du måske længe har drømt om at afprøve, eller blot gerne vil blive bedre til.
I år kan du som voksen vælge én af følgende sportsgrene:

  • Kajak

  • Beachvolley

  • Sved og styrke (bl.a. core-træning og cross fit)

  • Adventure

  • Surf

  • Low

At ro kajak på Alssund er fantastisk! Find balancen, nyd vandets bevægelser og de gode tag. Du lærer de basale teknikker i kajak. Kombineret med store fælles oplevelser gør det kajak, til en samlende og fantastisk aktivitet. 

Beachvolley er for alle der er vilde med en bold, fight, grin og intensitet. Vi har én af Danmarks største sandkasser med otte baner til beachvolley, så der er god plads til alle jer, der kan li’ at være udenfor med sand mellem tæerne.

Sved og styrke er et fag for dig, som kan lide at svede, røre dig, prøve noget forskelligt og kunne mærke din krop på den ”fede” måde. Du får viden omkring kroppen og træningslære og vi skal prøve kræfter med forskellige former for træning – herunder blandt andet cirkeltræning, core training og cross fit.

Adventure kombinerer forskellige outdoor-discipliner bl.a. mountainbike, orienteringsløb, Bike’n Run, trailrunning og kano.
Højskolen har selvfølgelig alt det nødvendige udstyr, men du må gerne medbringe egen mountainbike og hjelm hvis du har.

Surf på IHS er et hit! Skolen ligger lige ned til havet, så grib chancen og se om sporten er noget for dig. For dig der har prøvet sporten før, bliver der mulighed for at finpudse vendinger og lære nye tricks. Afhængig af vind og vejrforhold, prøves der kræfter med både windsurfing og SUP.

Low – er idræt uden den store belastning, så der er mulighed for at deltage selvom kroppen ikke er hvad den har været, eller man er blevet ramt af en skade. Aktiviteterne kan eksempelvis være petanque, krolf, vandgymnastik mm. Der fokuseres på at skabe en hyggelig stemning mens vi er aktive, og der er plads til en ekstra kaffepause.

Vigtigt: Alle idrætsfag kan vælges uanset hvilke forkundskaber man har, så man behøver ikke at have prøvet aktiviteten før for at deltage!

Samtalesalon:

Ud over idrætsfagene skal de voksne deltage i to samtalesaloner. Her vil alle voksne være samlet og blive præsenteret for forskellige interessante emner, der skal diskuteres og debatteres i mindre grupper. Det er meningsudveksling, refleksion og perspektivering i sin reneste form.

Foredrag:

Der vil i løbet af ugen være tre – fire forskellige inspirerende, perspektiverende og tankevækkende foredrag.
Oplev personligheder der gerne udtrykker deres holdninger.

Børneaktiviteter
(Børn og unge mellem 5 og 17 år)

Mens de voksne har idræt og valgfag har børnene idrætsaktiviteter. De vil alle blive sat sammen i jævnaldrende grupper og blive mødt af fantastiske og motiverende unge mennesker, der for nyligt har været elever på idrætshøjskolen, og derfor er eksperter i at lege og dyrke idræt.
Børnene kan derfor glæde sig til nye venner og fede aktiviteter hver eneste dag.

Afhængigt af alder laver børnene forskellige idrætsaktiviteter, lege, musik, skattejagt, boldspil, svømning, MTB mm.

Teenagerne prøver kræfter med forskellige udfordringer og oplevelser såsom windsurfing, mountainbike, aerobics, beachvolley, kano/kajak, boldspil, highrope, klatring og overnatning i det fri.

Højskolerammen:

Udover Idrætsfag, samtalesalon og foredrag indeholder kurset også morgensamlinger, morgenmotion (så som løbetur, svømmehal og yoga), dans, sang, familieaktiviteter og aftenarrangementer for hele familien.​

Glæd jer til en fantastisk uge!

Hvornår?

Uge 31 (31. juli – 6. august 2022)

FULDTEGNET

Ankomst:
Søndag d. 31. juli 2022
kl. 16.00-17.30.

Det er vigtigt at I ankommer i dette tidsrum!

Afrejse:
Lørdag d. 6. august 2022
kl. 10.00

Det endelig program tilsendes ca. en måned før kursusstart.

Se ugeprogrammet her

Få et indblik i kurset

Priser

Kursuspris pr. person
Voksne:
Dobbeltværelse m. bad på gangen kr.  4.800-

Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 5.300,-

Børn:
0 – 2,9 år: kr. 2.000,-
3,0 – 11,9 år: kr. 3.000,-
12,0 – 17,9 år: kr. 3.500,-

Tillæg – Specialkost:
Voksne 300 kr. – Børn 200 kr.

Prisen inkluderer logi, forplejning, komplet sengelinned samt to håndklæder, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter.
Medbring gerne et ekstra badehåndklæde.

Værelser
Indkvartering sker fortrinsvis på dobbeltværelser. Er man en familie på 3 personer, skal der påregnes indkvartering på samme værelse med en madras på gulvet.
Oplys hvis du har brug for en baby-rejseseng.

Betalingsbetingelser

Kontakt

Kursusleder:
Steffen Lemming
Tlf.: 60 24 20 03
Mail: steffen@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding?

Kontakt os på:
Tlf.: 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk