Magi i luften

Til den forventningsfulde småbørnsfamilie. – Også for bedsteforældre.
For børn i alderen 0-8 år. Søskende må gerne være op til 12 år.

Med Magi i luften får I en livsglad uge med nærvær, samvær og eftertænksomhed på IHS. Kurset er tilrettelagt med aktiviteter for både børn, forældre og bedsteforældre. Naturskønne omgivelser og de mange faciliteter giver fantasien frit spil. De voksne vil bl.a. have mulighed for at prøve kajak, fitness, mountainbike, klatring, refleksion, foredrag mv., mens børnene får nye oplevelser med musik, boldspil, tons, natur, vandaktiviteter, sang, dans venskaber og et forpligtende fællesskab. 

Ryst og rytme

På dette familiekursus lægger vi ekstra vægt på den musiske dimension. Hver formiddag er børnene sammen med de voksne delt ud på hold i aldersgruppen, og her går vi efter at frembringe smil i hjertet og magi i øregangen. Undervisningen giver ideer og viden omkring, hvordan du kan arbejde med musik og bevægelse med dit barn.

Børneaktiviteter

Det er et forrygende team af vores tidligere højskoleelever på ca. 20-25 år, der tager sig af børnegrupperne. Disse instruktører er rigtig gode venner og har et kæmpe ønske om at give de oplevelser og den udvikling videre, som de selv har haft på IHS.
Børneaktiviteterne foregår mens de voksne har foredrag/oplæg om formiddagen.

Foredrag og oplæg:

Foredragene er med til at sætte livet i perspektiv, skabe refleksion og udvide vores horisont en smule. Man får mulighed for at få lidt voksentid midt i en lækker uge med gang i den. Fælles former og bevæger vi debat, vinklinger og diskussioner hen, hvor de bliver relevante og vedkommende. Disse faciliteres af forskelligartede oplægsholdere i emner som for eksempel kommukation mellem børn og voksne, personlighedstyper, kærlighed, politik eller samfund. Derudover vil I prøve at deltage i en samtalesalon.

Idræt med familien

Idrætsaktiviteterne arrangeres, så både børn og voksne kan være med. Det hele foregår på skolens område. Målet er at vise både børn og voksne så bred en vifte af idrætter som muligt og at skabe et rum for reflekterende spørgsmål, som giver gode samtaler mellem den voksne og barnet.

Eksempel på idræt med familien:

 • Vandaktiviteter – som SUP (Stand up Paddle) og kano. Sikkerhed på vand, Hvordan skaber man en vandhund? Hvad hvis barnet er vandskræk? Hvordan kan man gøre havet til en legeplads?

 • Klatring på vores highropebane for voksne og på klatrevæg, slackline og redskaber for børnene (og de voksne). Snak om tillid og højdeskræk, adrenalin, grænseoverskridende oplevelser – hvorfor?

 • Svømmehal – tilvænning og vandaktiviteter, der fordrer gode bevægelser. Hvad er vandskræk for noget? Hvordan skaber man gode oplevelser/udvikling i vand).

  Magi i luften

  Hver dag er der planlagt fællesaktiviteter, som inkluderer alle i familien. Vi lægger op til en masse fælles oplevelser – f.eks. fremstilling af en kreation, stomp, fiskeri, lege med fut i, der skaber glæde. Onsdag er der adventurerace med samarbejdsøvelser, der opbygger relationer, øver i kommunikation og vækker tillid.

  Højskolerammen

  Udover Ryst og Rytme, Idræt, Foredrag/oplæg og ”Magi i luften” indeholder kurset bl.a. også morgensamlinger og 2 aftensamlinger hver dag.
  Om morgenen vil der være tilbud om løb og havbadning. Maden nyder vi i skolens spisesal morgen, middag & aften, og køkkenpersonalet har lovet også at forkæle os med frugt, kaffe, the mm. i løbet af dagen…

  Glæd jer til en fantastisk uge!

  Hvornår?

  Uge 27 (3. juli – 9. juli 2022)

  FULDTEGNET

  Ankomst:
  Søndag d. 3. juli 2022
  kl. 15.00-16.45.

  Det er vigtigt at I ankommer i dette tidsrum, da der vil være en velkomstseance for jer!

  Afrejse:
  Lørdag d. 9. juli 2022
  kl. 09.45

  Se ugeprogrammet her

  Få et indblik i kurset

  Priser

  Kursuspris pr. person
  Voksne:

  Dobbeltværelse m. bad på gangen kr. 4.800,-

  Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 5.300,- FULDTEGNET

  Børn:
  0 – 2,9 år: kr. 2.000,-
  3,0 – 11,9 år: kr. 3.000,-
  12,0 – 17,9 år: kr. 3.500,-

  Tillæg – Specialkost:
  Voksne 300 kr. – Børn 200 kr.

  Prisen inkluderer logi, forplejning, komplet sengelinned, to håndklæder, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter. Medbring gerne et ekstra badehåndklæde. 

  Værelser
  Indkvartering sker fortrinsvis på dobbeltværelser. Er man en familie på 3 personer, skal der påregnes indkvartering på samme værelse med en madras på gulvet.

  Oplys hvis du har brug for en baby-rejseseng.

  Betalingsbetingelser

  Kontakt

  Kursusleder:
  Mette Gars
  Tlf.: 2962 4901
  Mail: mette@ihs.dk

  Spørgsmål til tilmelding?

  Kontakt os på:
  Tlf.: 7442 1848
  Mail: admin@ihs.dk