På Idrætshøjskolen Sønderborg ved vi godt, hvor priviligerede vi er. Omgivelserne kan ganske enkelt ikke være smukkere. Vand, skov og by er lige uden for døren. Skolens park på 28 tønder land forbinder skolebygningerne med stranden og lystbådehavnen. Og vandet inviterer dig hver dag - til sejlads og surf, kano/kajak eller en forfriskende dukkert.

Sønderskoven, som ligger kun 1 km fra skolen, er perfekt til idrætscross, triathlon og afstressende trave- og løbeture. Når du vil ind til byen, vælger du helt naturligt at gå ad strandpromenaden. Det tager kun et kvarter at nå ind til centrum, hvor hyggelige caféer og spændende butikker præger bybilledet.

Sønderborg er en "ung by" med mange videregående uddannelser. De mange studerende er i gang med uddannelser på EUC Syd, Syddansk Universitet og Sønderborg Handelsskole. 25% af indbyggerne er under 30 år - en procentsats, der er blandt de højeste i Danmark. Sønderjylland er præget af historisk bevidsthed, men er også et dynamisk udviklingsområde tæt på resten af Europa.

Du kan læse mere om at bo i Sønderborg-området her: www.sonderborg.dk eller om seværdigheder i Sønderborg-området på: www.visitsonderborg.com

Sønderskoven i sønderbog
Sønderskoven i sønderbog

Blot 1500m fra skolen ligger Sønderskoven på ca. 400 ha. Det meste af skoven er løvskov - nåletræ findes kun i en mindre del af skoven. Her ses bl.a. løvfrøen - og forår og efterår ses mange rovfugle på træk.
Skoven går langs kysten, og i august måned blomstrer lyngen her.
På et 2 ha stort område har træer, planter og dyr siden 1994 fået lov at udvikle sig på naturens egne betingelser.

Skoven ender brat ud mod Sønderborg Bugt med stejle skrænter - et særsyn med en flage af glimmerler, der er flere millioner år gammel.

Lær os at kende

Faciliteter

 
 

Udefaciliteter

Lokaler

Haller & indefaciliteter