IHS BLOG

...elevfortællinger...

Det er svært at forestille sig, hvad et højskoleophold egentlig er og hvilke mennesker der kommer til at blive en del af dit liv mens du er på højskole... 

Fællesskabet på en højskole er ubeskriveligt - det skal opleves - ikke desto mindre er fællesskabet opbygget af individer der kommer med hver sin baggrund. Med bloggen prøver vi at give dig et indblik i den mangfoldighed af spændende personligheder, der venter dig på IHS, gennem inspirerende fortællinger fra vores nuværende elever...

Tigerstyle

Navn: Caroline Holm Skovborg

Hjemby: Brabrand, Aarhus

Elev på IHS: Foråret 2018 og Efteråret 2018

Jeg er født og opvokset i en kernefamilie bestående af en far, mor, storesøster og en storebror. Jeg kom til verden sidst, som rosinen i pølseenden, i en lille by udenfor Aarhus.

Dér gik jeg i folkeskole og valgte senere hen, at tage i 10. Klasse på idrætsefterskole i Kolding. Her dyrkede jeg en masse fodbold og fik sejlet en del. Efter 10. Klasse ville det mest naturlige være, at vælge en gymnasial uddannelse med alle mine venner. Men....

...da jeg aldrig har været særlig god til at sidde stille og lytte efter, valgte jeg i stedet at kigge nærmere på nogle erhvervsuddannelser. Her fandt jeg frem til noget der hedder handelsgrunduddannelse (HG).

På en HG går man to år i skole, hvor man har fag som virksomhedsøkonomi, afsætning, salg og service. I løbet af de to år, er der også mulighed for at komme i praktik i udlandet, som evt. kan ende ud i en elevplads.

Det lød spændende, så i sommeren 2013 startede jeg på HG i Viby i Aarhus.

Jeg valgte International Linje som gjorde at jeg havde forskellige fag på gymnasieniveau, hvad der svarer til en EUX (blanding af gymnasial og erhvervsuddannelse) i dag.

I slutningen af min HG, søgte jeg om en praktikplads i London, som jeg heldigvis fik. Praktikpladsen var i tøjafdelingen i House of Fraser på Oxford Street. Her fik jeg virkelig lov til at prøve kræfter med salg og service i praksis.

Da jeg kom hjem fra London, havde butiksdrømmen startet noget i mig. Så efter de to år hvor jeg havde gået i skole, skulle jeg have en elevplads for at fuldende min HG. Jeg valgte derfor at søge i forskellige tøjbutikker og endte med få en elevplads i tøjbutikken i Tiger of Sweden i Aarhus.

I Tiger of Sweden fik jeg mulighed for at stå i butikken og sælge varer til kunder. Derudover fik jeg også en unik mulighed for, at komme med på indkøb i København, som indebærer at komme ud til showrooms og købe de nyeste kollektioner ind til kommende sæsoner.

Efter to gode år hos Tiger of Sweden, blev jeg færdiguddannet salgsassistent.

Showroom

Efter uddannelsen følte jeg at jeg trængte til en pause fra voksenlivet og havde brug for at prøve noget nyt.

Jeg valgte derfor at tage et ophold på Idrætshøjskolen Sønderborg. Alle højskoletraditionerne og højskoleånden blev jeg rigtig grebet af, så jeg valgte at tage et ophold mere som forsætterelev. Som forsætterelev fik jeg lov til at tage/have en masse ansvar og blive kastet ud i nye udfordringer med f.eks. ledelse i praksis.

Jeg har fået en masse gode oplevelser og erfaringer med mig i bagagen fra Idrætshøjskolen Sønderborg, men ser nu frem til at komme tilbage til Tiger of Sweden og få stablet en normal hverdag på benene i Aarhus.

Seneste blogindlæg