På Idrætshøjskolen i Sønderborg ved vi godt, hvor priviligerede vi er. Omgivelserne kan ganske enkelt ikke være smukkere. Vand, skov og by er lige uden for døren. Skolens park på 28 tønder land forbinder skolebygningerne med stranden og lystbådehavnen. Og vandet inviterer dig hver dag - til sejlads og surf, kano/kajak eller en forfriskende dukkert.

Sønderskoven, som ligger kun 1 km fra skolen, er perfekt til idrætscross, triathlon og afstressende trave- og løbeture. Når du vil ind til byen, vælger du helt naturligt at gå ad strandpromenaden. Det tager kun et kvarter at nå ind til centrum, hvor hyggelige caféer og spændende butikker præger bybilledet.

Sønderborg er en "ung by" med mange videregående uddannelser. De mange studerende er i gang med uddannelser på EUC Syd, Syddansk Universitet og Sønderborg Handelsskole. 25% af indbyggerne er under 30 år - en procentsats, der er blandt de højeste i Danmark. Sønderjylland er præget af historisk bevidsthed, men er også et dynamisk udviklingsområde tæt på resten af Europa.

Du kan læse mere om at bo i Sønderborg-området her: www.sonderborg.dk eller om seværdigheder i Sønderborg-området på: www.visitsonderborg.com

Sejlads på Idrætshøjskolen i Sønderborg
Sejlads på Idrætshøjskolen i Sønderborg
Sejlads på Idrætshøjskolen i Sønderborg

Vi har vandet så tæt på højskolen, at det indbyder til forskellige aktiviteter på og i vandet.

Windsurf

Skolens enestående beliggenhed i Sønderborg bugt udnyttes naturligvis til undervisning i windsurfing. Vi har 12 surfboards, og der er undervisning for både begyndere og øvede. Også i fritiden er surfbrætterne til elevernes rådighed.

Sejlads

Sønderborg Lystbådehavn ligger 500 m fra højskolen. Under opholdet kan eleverne erhverve duelighedsbevis. Efter nærmere aftale er sejlbådene naturligvis også til disposition i elevernes fritid.

Kano og Kajak

Stranden ligger lige uden for døren, og vores 20 kanoer og kajakker bliver flittigt brugt - både i undervisningen og i fritiden.

Faciliteter

 
 

Haller & indefaciliteter

Lokaler

Lær os at kende

Udefaciliteter