SEJLADSKURSUS (AFLYST)

Uge 32 (05-11 august 2018)

Kom på Idrætshøjskolen i Sønderborg og oplev sejlads i 6 dage – i tre forskellige bådtyper på Flensborg Fjord og Sønderborg Bugt. Vi bor 200 m fra havnen, og 100 m fra stranden, og kører kurset i samarbejde med Sønderborg Yachtclub, SYC. 

  

Tanken med sejladskurset er at give nye sejlere mulighed for at mærke, hvad det vil sige at sejle – hvad enten du er til stille og rolig tursejlads i større kølbåde, de lidt mere levende J 80-både, som også er med fast køl, eller de sprælske Hobie Cat-katamaranjoller med stort fartpotentiale. Du vil få mulighed for at prøve alle tre bådtyper, så du lettere kan finde netop det, der passer dig, for sejlads er en aktivitet, som kan dyrkes på rigtig mange forskellige måder; alt efter temperament, og i større eller mindre besætninger. 

 

Hvem kan være med? 

Kurset egner sig for begyndere samt sejlere med nogen erfaring - sidstnævnte f.eks. hvis du ønsker at blive bedre til det rent sejltekniske, manøvrer for sejl i havn, sikkerhed, at opleve fart, nærhed til vandet og konsekvens i katamaranerne etc. Eller måske viser det sig, at du er mere til det afslappende og hyggelige i tursejlads fra havn til havn, og fornemmelsen af kurs mod nære kyster? 

 

Tilpasses dit niveau 

Du har altid en kompetent skipper med på vandet – med mindre du er klar til at sejle selv, under opsyn af en af vores følgebåde, som er klar med tips og hjælp. Du vil opleve at skulle fungere sammen med andre glade sejlere i båden, og mærke hvordan I i fællesskab kan få fartøjet til at glide afsted i fuld kontrol for sejl. 

 

Ugens program vil være opdelt så du i udgangspunktet har to dage med Hobie Cat-sejlads, to dage i J 80, og endelig to dage på tur til f.eks. Flensborg i større turbåde, med overnatning undervejs. 

  

Vi garanterer gode faciliteter samt engagerede og kompetente instruktører – og mon ikke vejrguderne forbarmer sig og sender varme solstråler i retning af Sønderborg? 

 

Om aftenen er der lagt op til hygge, og til at dele en masse gode historier fra dagen på vandet. 

 

Duelighedsbevis/Speedbådscertifikat 

Hvis du allerede er sikker på, at sejlads er noget for dig, vil der være mulighed for i løbet af ugen at arbejde hen mod at afslutte med at tage Duelighedsbevis i Sejlads. Da dette indeholder både en teoretisk og praktisk del, vil der være et særligt program tilrettelagt, så du er bedst muligt forberedt til prøven. Der vil være et prøvegebyr på kr. 925,- hvis du vælger dette program for ugen. 

Alternative aktiviteter 

Der vil være mulighed for alternative aktivitetstilbud for dem, som ikke vil sejle hele dagen. Det er aktiviteter som kajak, SUP (stand up paddle), mountainbike, klatring, beachvolley, highrope-bane m.m. Dette er inkluderet i den samlede pris. 

  

Indkvartering og bespisning 

Alle tilmeldte indkvarteres på dobbeltværelse med bad og toilet på gangen. Ved samlet tilmelding kommer man til at bo på værelse sammen. Der er i begrænset omfang mulighed for enkeltværelse mod merpris.  

  
Vores køkken sørger for, at der er lækker og nærende mad til alle måltider. Der vil være masser at vælge mellem. Alle måltider er inkluderet i prisen. 

  

Vi glæder os til at se og opleve jer til en rigtig sjov og dejlig uge på Idrætshøjskolen i Sønderborg. 

​ 

Praktiske oplysninger 

​ 

Ankomst og afrejse: 

Søndag 5/8 kl 15 til lørdag 11/8 kl 17 

 

Pris: 
 

Voksen kr. 5.195,- 
 

Tilvalg af duelighedsbevis: kr. 925,- 

Mange hilsner fra 

Peter Lindum, kursusleder 

Sejadskursus på IHS
Lær at sejle med spiler

Lær at sejle med spiler

Idyllisk sejlads på Alssund

Idyllisk sejlads på Alssund

Hvor drømmer du om at sejle hen?

Hvor drømmer du om at sejle hen?

Kursusleder Peter Lindum i aktion

Kursusleder Peter Lindum i aktion

Aftensejlads

Aftensejlads