MAGI I LUFTEN 

Uge 26 (27. juni - 3. juli 2021)

Få pladser

Til den forventningsfulde småbørnsfamilie…- også for bedsteforældre.

Med Magi i luften får I en livsglad uge med nærvær, samvær og eftertænksomhed på IHS. Oplevelser med idræt, musik og samarbejde i et legende højskolemiljø gør, at du opdager helt nye sider af dig selv, dit barn og din familie. Kurset er tilrettelagt med aktiviteter for både børn, forældre og bedsteforældre. Naturskønne omgivelser og de mange faciliteter giver fantasien frit spil. De voksne vil bl.a. have mulighed for at prøve kajak, fitness, mountainbike, klatring, refleksion, foredrag mv., mens børnene får nye oplevelser inden for musik, boldspil, tons, natur, vandaktiviteter, sang, dans og et forpligtende fællesskab.

 

Her en overordnet forklaring af de forskellige elementer i ugeskemaet.

Tag gerne et kig på skemaet undervejs i læsningen, så er det nemmere at forstå.

 

Ryst og rytme

På dette kursus lægger vi ekstra vægt på den musiske dimension. Og hver formiddag er børnene sammen med de voksne delt ud på hold i aldersgruppen, og her går vi efter at frembringe smil i hjertet og magi i øregangen. Undervisningen giver ideer og viden omkring, hvordan du kan arbejde med musik og bevægelse med dit barn. Så denne del er samtidig undervisning for de voksne.

Børneaktiviteter

Det er et forrygende team af vores tidligere højskoleelever på ca. 20-25 år, der tager sig af børnegrupperne. Disse instruktører er rigtig gode venner og har et kæmpe ønske om at give de oplevelser og den udvikling videre, som de selv har haft på IHS. De bliver rigtig gode rollemodeller for børnegrupperne, og de har et overskud og en positiv energi, som er helt uforlignelig.

Børneaktiviteterne foregår mens de voksne har foredrag/oplæg om formiddagen. Her er et eksempel på, hvad der kunne være på programmet:

3 år: Bold, lege, tons, dans, gemmeleg, natur mm…

4-5 år: Boldspil, svømmehal, tons, natur, skattejagt mm…

6-7 år: Boldspil, klatring, svømmehal, tons, samarbejde, fotosafari mm…

8 år: Teambuilding, klatring, svømmehal, boldspil, SUP mm.

De endelige grupper afhænger af de tilmeldte børns alderssammensætning. Dette spænd er blot det foreløbige bud.

Børnene bliver udfordret på deres eget niveau i et alsidigt og kreativt program, som instruktørerne ivrigt præsenterer for dem. Der er fokus på glæde, alsidighed, holdfølelse og succesoplevelser. Vi udnytter de lækre omgivelser og er som oftest udenfor, hvis aktiviteten og vejret tillader det.

0-2,9 år: For denne gruppe vil der være undervisning for forældrene, mens børnene er der. Det vil være sparring, snak og refleksioner om småbørnsglæder og –udfordringer, samfundsmæssige betragtninger, verdens tilstand osv. Nært og fjernt. Så hvis ens barn ikke kan deltage på børneholdet – så er der et sted at være med, hvor den voksne er til undervisning.

Foredrag og oplæg

Foredragene er med til at sætte livet i perspektiv, skabe refleksion og udvide vores horisont en smule. Man får mulighed for at få lidt voksentid midt i en lækker uge med gang i den. Fælles former og bevæger vi debat, vinklinger og diskussioner hen, hvor de bliver relevante og vedkommende. Disse faciliteres af forskelligartede oplægsholdere i emner som kommunikation mellem børn og voksne, den gode fortælling, venskab og ensomhed, politik eller samfund. Derudover vil I prøve at deltage i en samtalesalon.

Idræt med familien

Idrætsaktiviteterne arrangeres, så både børn og voksne kan være med. Det hele foregår på skolens område. Målet er at vise både børn og voksne så bred en vifte af idrætter som muligt og at skabe et rum for reflekterende spørgsmål, som giver gode samtaler mellem den voksne og barnet – spørgsmål som f.eks. rækker tilbage i tiden og ind i relationen mellem barn og voksen.

Eksempel på idræt med familien:

 • Vandaktiviteter – som SUP (Stand up Paddle) og kano. Sikkerhed på vand, Hvordan skaber man en vandhund? Hvad hvis barnet er vandskræk? Hvordan kan man gøre havet til en legeplads?

 • Klatring på vores highropebane for voksne og på klatrevæg, slackline og redskaber for børnene (og de voksne). Snak om tillid og højdeskræk, adrenalin, grænseoverskridende oplevelser – hvorfor?

 • Svømmehal – tilvænning og vandaktiviteter, der fordrer gode bevægelser.
  Hvad er vandskræk for noget? Hvordan skaber man gode oplevelser/udvikling i vand).

 

Slåskultur: Hvordan slås man så det er sjovt? (og det prøver vi af med en masse fede øvelser blandet med spørgsmål, når vi er helt udmattede) Har du mange ar bedstemor? Var du egentlig vild dengang du var barn? Hvad legede I som barn far? Hvad kan man gøre for at signalere STOP? Er det sjovt at slå sig? Har du prøvet at komme til at være for vild?

 • Kinball i vores kæmpe beachanlæg med lækre rytmer til. Et boldspil som er meget pædagogisk bygget op. Det er vildt sjovt, meget inkluderende og anderledes og børnene drages af den kæmpe bold man spiller med.

 • Balancetræning, tummel og motorik (der arbejdes med de forskellige udviklingstrin).

 • Fitness (outdoor fitness, kredsløbstræning, funktionel fitness, cross fit mm). Hvordan leger man, mens man træner? Hvordan kan man inddrage børn i hverdagens træning. Snak om kropsidealer, nøgenhed – går man i bad i skolen, hvorfor træner vi, sundhed, livsglæde.

 • Rulleskøjteløb og løbehjul i den store hal – udfordringer, teknik, balancetræning – paralleller til skiløb og tilvænning.
   

Om aftenen mens den ene putter vil der være ”Idrætstilbud”: evt. Mountainbike, kajak, klatring og beachvolley mm. Udbuddet afhænger af deltagernes ønsker.

 

Magi i luften

Hver dag er der planlagt fællesaktiviteter, som inkluderer alle i familien. Vi lægger op til en masse fælles oplevelser - f.eks. fremstilling af en kreation, stomp, fiskeri, lege med fut i, der skaber glæde. Onsdag er der adventurerace med samarbejdsøvelser, der opbygger relationer, øver i kommunikation og vækker tillid.

 

Højskolerammen

Udover Ryst og Rytme, Idræt, Foredrag/oplæg og ”Magi i luften” indeholder kurset bl.a. også morgensamlinger og 2 aftensamlinger – en med godnatsange for børnene og en for de voksne kl. 21, når børnene sover (Her er der børnepassere, som befinder sig på alle gangene – som ringer til jer, hvis barnet vågner). Om morgenen vil der være tilbud om løb og havbadning. Maden nyder vi i skolens spisesal morgen, middag & aften, og køkkenpersonalet har lovet også at forkæle os med frugt, kaffe, the mm. i løbet af dagen…

Der er endvidere mulighed for at opleve og nyde vores helt unikke beliggenhed helt ned til Alssund og Sønderborg bugt.

Kurset er tilrettelagt med brede almene perspektiver.

_MG_599

PRISER

Kursuspris pr. person

Voksne: 

Dobbeltværelse m. bad på gangen kr.  4.800-

Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 5.300,- / FULDTEGNET

                 

Børn:

0 - 2,9 år: kr. 2.000,-

3,0 - 11,9 år: kr. 3.000,-

12,0 - 17,9 år: kr. 3.500,-

Tillæg - Specialkost:

Glutenallergi-kost,
vegetar-kost eller lign. 

Voksne 300 kr. - Børn 200 kr.

Den angivne kursuspris er en totalpris, som inkluderer logi, forplejning, komplet sengelinned samt to håndklæder, som ligger på sengene ved ankomst, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter.

Det vil være en god idé at medbringe et ekstra badehåndklæde. 
Oplys gerne hvis du har brug for en baby-rejseseng.

Værelser

Indkvartering sker fortrinsvis på dobbeltværelser. Er man en familie på 3 personer, skal der påregnes indkvartering på samme værelse med en madras på gulvet.

Oplys hvis du har brug for en baby-rejseseng.

Betalingsbetingelser

DATO

Ankomst:

Søndag d. 27. juni 2021

kl. 15.00-16.30.

 

Det er vigtigt at I ankommer i dette tidsrum, da der vil være en velkomstseance for jer!

 

Afrejse:

Lørdag d. 3. juli 2021

kl. 09.05

Se ugeprogrammet her

GENERELT

Kurset er tilrettelagt med brede almene perspektiver.

Vi tager forbehold for ændringer.

Tilmelding

Ved tilmelding skal der oplyses følgende: Navn, 

adresse, post nr., by, tlf, mail, fulde cpr. nr., allergier samt navn og fulde cpr. nr. på de deltagere man booker til.

 

CPR-nummer

Vores ugekurser tilbydes i henhold til højskoleloven, hvorfor vi ved tilmelding beder om hver deltagers fulde CPR-nummer. CPR-nummeret bliver ikke brugt i andre sammenhænge og figurerer ikke på nogen offentlig tilgængelig liste. 

Afbud

Ved afbud en måned inden kursusstart refunderes depositum ikke.
Ved afbud en uge inden kursusstart refunderes det indbetalte beløb ikke. 

Vi anbefaler, at alle tegner en afbuds-/afbestillingsforsikring ved eget forsikringsselskab.

KONTAKT

Kursusleder: Mette Gars

Tlf.: 2962 4901

Mail: mette@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding?

Kontakt os på:

Tlf.: 7442 1848

Mail: info@ihs.dk