Linjer og kurser

Kombiner højskole med kompetencegivende kursus

De fleste kurser er indlemmet i højskolefagene, men nogle enkelte kurser er ikke en del af det almindelige ugeskema, men er noget ekstra krydderi man kan tilvælge. Det er bl.a. ski- og snowboardlinjenog dykkerkursus. Vi har vurderet, at man får den bedste oplevelse ved at have et meget intenst forløb med lige netop disse aktiviteter, så man får det optimale udbytte og kan bruge sine nye færdigheder under og efter højskoleopholdet.

Kurser og linjer på Idrætshøjskolen Sønderborg

  • Ski og Snowboard – Skilinjen
  • Dykkerkursus
  • Kitesurf-kursus
  • Søfartsstyrelsens duelighedsprøve til sejlads
  • Speedbådskørekort
  • Sportsmassøruddannelse
  • Faldskærmsudspring
  • Kajakcertificering
  • Sikringsbevis til klatrevæg
  • Windsurf-kursus
  • Førstehjælpskursus
  • Keramikkursus
  • Ølbrygningskursus


OBS:
Linjer og kurser er ikke inkluderet i dine skolepenge og der kan være en ekstra udgift.

Se priserne her

Ski/snowboard i alperne

Ski og snowboard – Skilinjen

På forårsholdet tager hele skolen en uge på skitur, men hvis du for alvor vil rykke dig og få de bedste oplevelser i sneen, så kan du tilvælge skilinjen, hvor man er 3 uger på ski eller snowboard i de franske alper. Du udvikler dig på pisten, i pudderet og i parken. Se hvordan her: Link til video

Både for begyndere og eksperter

Vi tilbyder undervisning på alle niveauer og i alle terræner. Vores filosofi er, at det skal være sjovt at stå på ski. Vi har ikke et bestemt pensum vi skal igennem. I stedet tilpasser vi undervisning efter hvordan den enkelte kan udvikle sig og hvilke forhold området inviterer til. Der er teoretiske elementer og videofeedback, men som udgangspunkt mener vi, at man lærer at stå på ski på bjerget og ved at have det sjovt sammen.

Destinationer

Vi tager to uger til La Rosiere i de franske alper, hvor vi kender alle områdets hemmeligheder og ofte har det næsten for os selv. Det ligger i sammenhæng med det italienske område La Thuile, som vi også har liftkort til. I den sidste uge tager vi til Les Arcs, der i sammenhæng med La Plagne er et af Frankrigs største områder. Området er især kendt for sine offpiste-muligheder og en stor velholdt park.

Fællesskab i sneen

Vi tager højskolefællesskabet med til Frankrig og med ud på pisten. I bliver indlogeret i lejligheder, hvor man lærer hinanden godt at kende, og hele flokken mødes flere gange om ugen til enten fællesaftner, i spaaen, til picnic i sneen med backcountry kicker eller til en slalomkonkurrence. På skilinjen er der fuldt fokus på skiløbet, men vi skal nok finde tid til at mødes til en omgang afterski.

Udstyr

Det er muligt at leje ski, støvler eller board på destinationerne, men det kan oftest svare sig at købe udstyret når man er afsted så mange uger, og så har man dem også bagefter. Inden første tur tager vi på visit til en lokal ski- og boardforhandler, der hjælper med at finde det du måtte mangle. Lærerne vil også gerne rådgive inden afgang. Vi har krav om, at der køres med hjelm på skilinjen.

Priser

Prisen for ski- og snowboardlinjen, inkl. transport, lejlighed, liftkort og undervisning.
er ca. kr. 19.500, -. Prisen er ekskl. skileje, men inkl. den obligatoriske skitur samt kostpenge fra skolen.

Dykkerkursus

Lær at dykke og tag på dykkerrejser

På efterårsopholdet kan du prøve at trække vejret under vand, og udforske det fantastiske liv under havets overflade med et dykkerkursus. Selve kurset tager du i Danmark med professionelle instruktører. Vi udnytter skolens egen svømmehal til de indledende øvelser og bliver bekendt med de danske fjorde inden du åbner for de ultimative dykkeroplevelserne på højskolens rejser til Kreta, Tanzania og Zanzibar.

PADI Dykkercertifikat

PADI (Professional Association of Diving Instructors) er en international organisation, der er anerkendt som førende inden for dykkeruddannelsen. På Idrætshøjskolen Sønderborg tilbyder vi PADI dykkercertifikater, der giver dig de færdigheder og den viden, du har brug for til at dykke sikkert og effektivt. En PADI dykkercertificering er anerkendt over hele verden og åbner op for en verden af muligheder for dykkere. Med din PADI dykkercertificering kan du dykke hvor som helst i verden, og du vil have den nødvendige viden og erfaring til at udforske nye og spændende dykkersteder.

Priser

Et dykkercertifikat har en pris på ca. 3000 kr. Har du allerede et PADI Open Water Certifikat, kan du udvide med PADI Advanced Open Water. For at du kan få et dykkercertifikat her hos os på højskolen skal der dog være fire eller flere tilmeldte, da det ellers ikke er muligt for os, at eksekverer kurset som giver dig et dykkercertifikat.

Duelighedsbevis og speedbådskørekort

Duelighedsbevis og speedbådskørekort – Lær at sejle på højskole!

Udover at du lærer at manøvrere en sejlbåd i faget sejlads, så har du også muligheden for at gå op til Søfartsstyrelsens Duelighedsprøve. De praktiske færdigheder lærer du i sejladsundervisningen, og den teoretiske prøve kan du forberede dig på via interessefaget navigation. Undervejs får du også mulighed for at tage speedbådskørekortet. Læs mere om sejlads eller navigation.

Kitesurf kursus

Kitesurfkursus – Lær at kitesurfe på højskole!

Hvis du vil lærer at kitesurfe, så skal du vælge faget Kite Watersport, hvor du får et omfattende kursus, der tager dig fra nybegynder til selvstændig kitesurfer, så du efterfølgende er parat til at ramme kitespots i hele verden. Læs mere om faget her

Sportsmassør

Sportsmassøruddannelse – Bliv sportsmassør på højskole!

Uanset om du drømmer om at blive fysioterapeut eller bare gerne vil kunne give en god kvalitetsmassage, så har du muligheden på Idrætshøjskolens Sportsmassøruddannelse. Kurset er et selvstændigt interessefag, hvor der både indgår teori og masser af praktisk undervisning, der giver dig kompetencerne som sportsmassør. Læs mere om sportsmassør her.

Livredderbevis

Bassinlivredderbevis – Tag dit livredderkursus på højskole

Du kan tage et bassinlivredderbevis imens du går på højskole i idrætsfaget svømning.

Med et gyldigt livredderbevis fra Dansk Svømmeunion kan man arbejde som livredder for foreninger, institutioner, skoler og andre kommunale svømmefaciliteter. Mange af vores elever fortæller, at de er blevet instruktører i foreningen derhjemme der holder til i de kommunale svømmehaller, imens de studerer, og enkelte er blevet inspireret til at gå videre med livredningen som kystlivredder i åbent vand hos Trygfonden.

Faldskærmsudspring

Først faldskærmsudspring – Solo eller tandem – Faldskærmsudspring på højskole!

I faget ekstremsport testes grænser, så derfor har man naturligvis muligheden for at tage sit første faldskærmsudspring. Spring tandem med en instruktør eller tag dit første solospring. Vi tager nogle dage ud af kalenderen og teamer op med det professionelle faldskærmscenter Dropzone Denmark. Læs mere om faget ekstremsport her

Sikringsbevis

Sikringsbevis til klatrevæg – Lær at klatre på højskole

I faget Kajak og klatring får du i undervisningen basiskurser i begge dele, så du er parat til at forsætte med aktiviteterne i fritiden på højskolen eller når du kommer hjem igen. I Klatre-delen bliver man introduceret til bouldering og toprebsklatring på klatrevæg, så man kan sikre hinanden efter Dansk Klatreforbunds normer. Undervisningen indeholder også udstyrskendskab, træklatring og udfordrende lege. Læs mere om kajak og klatring her

Windsurfkursus

Windsurfkursus – Lær at windsurfe på højskole

Når du vælger faget Windsurf, så bliver timerne dedikeret til at få fornemmelsen for vind, sejl og mast. Du får en grundig instruktion, og når du har grundfærdighederne på plads, så vil vi bygge på med mere fart og evt. nogle tricks, hvis du er klar til det. Det er den optimale måde at komme i gang med sporten, hvor der god tid også selvom vinden måtte glippe en enkelt dag. Læs mere om windsurf her.

Førstehjælpsbevis

Førstehjælpsbevis – Tag dit førstehjælpskursus på højskole

Du kan tage et førstehjælpskursus imens du går på højskole i interessefaget førstehjælp. Uanset om du skal bruge det til et kørekort, instruktørbevis eller fordi du gerne vil have frisket dine færdigheder op inden du står og mangler det, så har du de bedste forudsætninger imens du går på højskole. Det er fuld fokus på praktik, med realistiske scenarier og masser af teaterblod og rekvisitter. Man lærer førstehjælp ved at udføre det – ikke ved at kigge på et powerpoint. Uddannelsen udbydes gennem Dansk Folkehjælps instruktør.

Kajakkursus

Kajakkursus EPP – Lær at sejle i kajak på højskole

I faget Kajak og klatring får du i undervisningen basiskurser i begge dele, så du er parat til at forsætte med aktiviteterne i fritiden på højskolen eller når du kommer hjem igen. I kajak-delen får undervisning i at manøvrere, forholde sig til vinden og lave redningsøvelser. Det vil blive kombineret med masser af balancelege, kajakpolo og rulletræning. Læs mere om kajak og klatring her.

Ølbrygningskursus

Ølbrygningskursus – Lær at brygge øl på højskole

Du lærer at brygge din egen øl – lige fra valg af ingredienser, til mæskning, urtkogning, gæring, flaskning og selvfølgelig design og promovering af øllet, når der skal label på.
Vi dykker ned i den flere hundrede år gamle tradition, hvor ølbrygning var en fast aktivitet på enhver gård i Danmark. Læs mere om faget bryggeri her

Kursusstart og priser

Vær opmærksom på at muligheden for linjer- og kurser vil være forskellige om du går på et forårs- og efterårsophold og at der kan være egenbetaling forbundet med dem. Priserne finder du under kursusbeskrivelsen.

På efterårsopholdet kan du prøve at trække vejret under vand, og udforske det fantastiske liv under havets overflade med et dykkerkursus.

På både forårsopholdet og efterårsopholdet kan du kaste dig ud i Kitesurf-kursus, Søfartsstyrelsens duelighedsprøve til sejlads, Speedbådskørekort, Sportsmassøruddannelse, Sikringsbevis til klatrevæg, Kajakcertificering, Windsurf-kursus, Faldskærmsudspring, Førstehjælpskursus, Keramik-kursus og Ølbrygnings-kursus.


OBS:
Linjer og kurser er ikke inkluderet i dine skolepenge og der kan være en ekstra udgift.

Se priserne her
Book en rundvisning/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/