Hvad er en Idrætshøjskole?

Det vil vi gerne svare på

Idrætshøjskolen Sønderborg er en kostskole, hvor du bor sammen med dine højskolevenner og her får du undervisning i de fag som udbydes i de enkelte perioder. Det er fag som du selv vælger. Her på højskolen er der meget fokus på idrætten, men der bliver også i høj grad lagt vægt på det sociale liv, fællesskabet og de andre fag vi udbyder. Der er noget for enhver smag. Idrætsfagene er oprettet, så der er plads til alle og på alle niveauer. Hvad enten man gerne vil prøve kræfter med en ny idrætsgren eller, at man har lyst til at lære mere og dygtiggøre sig inden for et specielt fag.

Højskole for alle

Højskolen er for alle og der er mulighed for at vælge forskellige fag, alt efter interesse og nysgerrighed. På Idrætshøjskolen Sønderborg har vi foldet konceptet ud og blandet en bred pallette af idrætsgrene ind i ligningen. Og det betyder at vi har mange forskellige sportsgrene og idrætter der styrker fællesskabet og den personlige udvikling og dannelse.
På IHS tilbyder vi også et stort udvalg af specialefag, interessefag, almene fag, fællesfag m.m. Der er mange muligheder for at finde lige netop det fag som du har lyst til at vide noget om eller et fag som du gerne vil dygtiggøre sig indenfor.

På en højskole er der ingen adgangskrav, eksamener eller karakterer. Det kræver altså ingen særlige eller specielle forudsætninger eller uddannelsesmæssig baggrund, at blive elev hos os. Der bliver heller ikke givet karakterer eller afholdt eksamener, når du afslutter dit ophold.

På vores højskole, skal du som elev selv sammensætte dig skema – og det giver en frihed til at vælge netop de fag som du synes er spændende og sjove.

Vi har det sjovt imens

Som elev på IHS kræver det ikke noget bestemt idrætsniveau, men det kræver at du har lyst til at udfordre dig selv sammen med dine højskolevenner og så skal du have det sjovt imens.

På højskolen man møder så mange nye mennesker – og nogle af disse mennesker og nye kammerater præger måske en i en retning, som man ikke nødvendigvis var blevet præsenteret for ellers. For det er igennem alt det vi deler – Vores historier – Vores holdninger – Vores humor og meget andet, at vi lærer af hinanden og med hinanden.

På Idrætshøjskolen Sønderborg starter vi et nyt hold op to gange om året. Forårsopholdet starter i januar og efterårsopholdet i august.

Praktisk info

På IHS får du kost, logi og undervisning for 1.725 kr om ugen.
Vi starter et nyt hold op 2 gange om året i hhv. foråret og efteråret.

Se specifikke datoer under tilmelding

Begge hold er delt op i perioder, så du får mulighed for at vælge flere fag i løbet af dit ophold.

Forårshøjskole // 24 eller 25 uger

1. Periode – 14 uger: Indendørsperiode + skitur til alperne               + skilinje eller musical

2. Periode – 10 uger: Udendørs periode

  • Ekstra mulighed: Rejse til Island (+ 1 uge)

Efterårshøjskole // 19 eller 21 uger

1. Periode – 10 uger: Udendørsperiode + rejse til Kreta

2. Periode – 09 uger: Indendørsperiode

  • Ekstra mulighed: Rejse til Tanzania & Zanzibar (+ 2 uger)

Hvad laver vi i indendørsperioden?

Her har vi fokus på idræt indendørs, og vores udendørs idrætsfag bliver tilpasset så godt det er muligt, så de kan udøves indendørs, med et twist.

Hvad laver vi i udendørsperioden?

Ud over vores egne faciliteter beachvolley, fodbold og diverse fitnessfag, giver vores beliggenhed tæt på vandet og skoven, unikke muligheder for at deltage i f.eks. kitesurf, windsurf, adventure, mountainbike og sejlads og flere andre sportsgrene.   

Fælles for begge perioder

Udover alle de idrætslige fag, har vi også mange dannende og perspektiverende fag, hvor din personlige udvikling og dine sociale kompetencer kommer i spil.

OBS! 

Vi udvikler vores fagudbud hele tiden. De fag du finder på hjemmesiden er gældende for nuværende ophold.
Vi forbeholder os dog retten til justeringer og tilpasning i forhold til holdstørrelse. 

Valg af fag

Du kan læse om vores fag her på hjemmesiden. Ved opholdsstart bliver de aktuelle fag præsenteret, hvorefter der vælges fag, i de fire fagblokke; speciale-, idræts-, interesse- og almene fag. 

Læs mere om fagvalg under vores fag