Sejlads

Højskole med Sejlads

I faget Sejlads, lærer du at sejle udelukkende for vindens kraft. Undervisningen gør dig i  stand til at være skipper ombord og dermed træffe de afgørende beslutninger, når det gælder.

Vi starter fra bunden, så du behøver ikke have forkundskaber for at vælge faget sejlads. Sejlads for begyndere. Sammen hjælpes vi ad med at lære bådene at kende og får en grundig viden omkring vindforhold, trim, havne- og redningsmanøvrer samt sikkerhed på vandet. Efterhånden lærer du mere avanceret sejlteknik, spilersejlads etc. Du vil komme til at sejle både intens kapsejlads i form af matchrace og mere turpræget sejlads. 

Er du allerede en god sejler, gør vi dig endnu bedre – man kan ikke komme for meget på vandet!

Duelighedsprøve i sejlads

Vi træner målrettet mod at du kan bestå søfartstyrelsens duelighedsprøve i sejlads, som giver dig det officielle bevis på, at du kan sejle for sejl.

Som supplement kan du vælge at få teoretisk undervisning i navigation, som er teoridelen til duelighedsprøven. Dermed har du et certifikat som mere end opfylder kravene til Speedbådskørekortet. Med beviset i hånden kan du f.eks. leje en båd med vennerne i det græske øhav, få billigere bådforsikring etc.

Endelig tilbyder vi evt. første trin af Dansk Sejlunions træneruddannelse.

Udstyr og faciliteter

Vi har flere forskellige bådtyper til rådighed. Grundstammen er vores J80, som vi på IHS har 3 af til vores rådighed, og så har vi de nye Hobie Cats – som er sjove og hurtige katamaranjoller som kan starte fra stranden.

Vi træner fast i sportsbåden J80, manøvredygtig, hurtigt og sikkert. Desuden har vi et glimrende samarbejde med sejlklubben SYC, hvor der er et aktivt miljø for både tur- og kapsejlads, som vi drager nytte af.
Du kan, når du bliver godkendt som frisejler, få lov til at låne både i fritiden.

Vi sejler også ture til f.eks. Tyskland, i samarbejde med lokale klubber og deres både. På efterårsopholdet tager vi til en destination ved Middelhavet, vi lejer nogle lækre både og sejler rundt på det blå hav i nogle dage, med snorkling, delfiner etc.

OBS: 
Der skal påregnes et gebyr på kr. 1.000,- for faget på forårsopholdet og kr. 1.400,- på efterårsopholdet. Det dækker udgifter til udstyr, sejlture, duelighedsprøve o.lign.

Hvornår?

Sejlads kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.

Få et indblik i faget