Skiinstruktøruddannelsen

I ugerne 5 og 6 tager vi til foregår i La Rosiére (Frankrig) og uge 10 i Les 2 Alpes (Frankrig).
De første 2 uger er med basic teori og praksis.

Skiinstruktør uddannelsen, der betegnes DNS Skiinstruktør 1, er integreret i et normalt højskoleophold af 24 ugers varighed, men du har særligt fokus på ski og tilbringer i alt 3 uger på sneen.
Uddannelsen på Idrætshøjskolen Sønderborg kan, ligesom den danske Basic Ski Instructor (BSI), give adgang til at arbejde som skiinstruktør på skidestinationer i Europa, og give dele af den danske BSI 1 (første uge af BSI).
Det svarer til første del i en videregående skiinstruktør uddannelse på linie med Anwärter.


Både skiinstruktør og fuldt højskoleophold

Når skilinien er slut fortsætter du på skolen med andre fag – dvs du går ikke glip af noget ”hjemme” på skolen hvis du vælger ski- og snowboardlinjen.


Praktisk erfaring som skiinstruktør

I umiddelbar forlængelse skal du under supervision afprøve dine færdigheder i praksis ved undervisning af de øvrige ca. 80-90 højskoleelever i uge 6.
Det antal timers undervisningserfaring, som du herved opnår, giver adgang til næste niveau af den certificerede, internationalt anerkendte norske skiinstruktør uddannelse, hvilket er unikt for Idrætshøjskolen Sønderborgs
ski- og snowboardlinje.
Denne uges praktik er ikke med hvis kurset tages i Norge.


Uddannelsens indhold

Selve instruktøruddannelsen, som er af 1 uges varighed med teori om aftenen og praktik i dagtimerne, indeholder både egenfærdighedstræning og undervisningslære.
Egenfærdighedstræningen har fokus på at gøre dig bedre på ski, uanset hvilke færdigheder du i forvejen har, mens undervisningslæren sigter på at give dig redskaber til at analysere og instruere i alpint skiløb. Her arbejder vi med sikkerhed, organisering af grupper, skolesving, fejlbilleder, særlige målgrupper etc.

Inden afrejse arbejder vi med noget af teorien, og du får udleveret skriftligt materiale på dansk.
Alle aktiviteter har til formål at gøre dig god nok til at vise andre, hvordan man udfolder sig på ski – på den fede måde.

Skiinstruktør uddannelsen indeholder langt mest skiløb på eget niveau (du skal ikke kun stå og plove!), og du kan få masser af gratis skiløb, også selvom du ikke har tid til at tage en fuld sæson i sneen – eksempelvis hvis du arbejder enkelt uger for bureauer eller skiklubber i din ferie.


En uddannelse du kan bruge med det samme

På mange andre skiinstruktør uddannelser er der høje krav for beståelse af kurset og opnå certificering.
De skiinstruktør uddannelser vi tilbyder kan den gennemsnitlige skiløber bestå med blot 6 ugers skierfaring inden kurset. Det er realistiske mål for certificering – og dermed job som instruktør, og et liv hvor du får penge for at stå på ski.

Idrætshøjskolen Sønderborg er den eneste skole i Danmark, der udsteder instruktørbevis fra den nationale skiorganisation, Den Norske Skiskole, og dermed gør det muligt at arbejde på skiskoler i hele Norge.
Vi har de senere år sendt over 100 skiinstruktører ud i arbejde i sneen – vi ved hvad det handler om, og vi har kontakterne.

Under uddannelserne skal vi naturligvis også have tid til at lege og blive bedre til kortsving, pukler, dybsne, storslalomporte og et smut i freestyleparken.

Se vores Linjer og kurser

Ski og snowboardlinjen

Dykkerkursus

Spørgsmål?

Ring, skriv eller kom ned og få en snak med os om hvorfor vores ski- og snowboardlinje er den fedeste på markedet!

Kontakt vores underviser Peter Lindum på peter@ihs.dk for mere info om skiinstruktør uddannelsen