Fodbold

Fodbold og højskole

På IHS har du mulighed for at vælge faget fodbold. – Fodbold er verdens mest populære sportsgren.
Når du vælger at spille fodbold på højskolen er det et idrætsfag og her vil du i undervisningen arbejde med de tekniske, taktiske og fysiske aspekter i spillet. Vi kommer hele vejen omkring fodbolden både fysisk og teknisk.

Tidl. landsholdspiller, som træner i fodbold

Når du vælger at spille fodbold på IHS, så er det ikke hvem som helst, der bliver din træner. Vi har nemlig den tidligere danske landsholdsspiller i fodbold, Johnny Mølby, som træner for vores fodboldhold her på idrætshøjskolen Sønderborg. Du vil derfor, når du vælger at spiller fodbold her hos os, have stor mulighed for at drage nytte af Johnnys store erfaring og det er uanset om du er nybegynder eller om du er mere erfaren. Johnnys erfaring vil komme alle der spiller fodbold til gavn.

Bliv bedre til fodbold teknik

Udover selve spillet vil du desuden også stifte bekendtskab med øvelser og træningsmetoder, der kan gøre dig til en bedre fodboldspiller imens du går på højskole.
Du vil få mulighed for at arbejde med og udvikle dine teknikker og udvikle dine fodboldtekniske færdigheder, samt taktiske sans for spilforståelse.

Uanset om du er fodboldspiller i forvejen, eller om du ønsker at lære spillet helt fra bunden her på højskolen, så kan du være med her. Vi tilpasser træningen og niveauet i forhold til den enkeltes evner og niveau.

Samfundsmæssig betydning for fodbold

I løbet af perioden hvor du spiller fodbold på højskolen vil vi diskutere samfundsmæssige og historiske betydninger for sportsgrenen. Derudover vil du få viden om og perspektiver på mange forskellige sider af fodbolden: fankultur og hooliganisme, talentudvikling, matchfixing og korruption.

Hvornår?

Fodbold kan vælges forårets 2. periode og efterårets 1. periode.